|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
2.2.2012 20:09:02   
RedSonja
IZVIRNO SPOROČILO: ma_mi

zelenka in ostale, ki imate podobno mišljenje kot tale punca

Tako bom rekla, lahko se dogovorimo in vam za 24 ur oz. več posodim mojega otroka oz otroka moje prijateljice in lahko same vidite kako je imeti invalida. Vsakodnevno gledaš počasno umiranje svojega otroka, gledaš, kako ga drogirajo in kako je za zdravnike poskusni zajček, gledaš ga kako joka in ti ne more povedati in ne pokazati, kje ga boli, gledaš kako si ga podajajo, kako te noben ne upošteva, kako ti kot mati vedno delaš vse narobe in nimaš pojma, gledaš otroka ki se v napadu zvije od bolečin,,...... pa enostavno ne moraš nič narediti, ne moraš mu pomagati. Lahko mu ponudiš samo ljubezen in mu stojiš ob strani ob tem počasnem umiranju na obroke. Ne, nobenemu ne privoščim tega, a gledati lastnega otroka kako leta in leta umira - tudi to ni življenje, temveč samo trpljenje.
Zamislite si svoje pikice, ki jokajo in se zvijajo od bolečin, vam pa nekdo nebi dovolil iti zraven - lahko bi samo gledali otroka kak meter stran. Kako bi se počutile?

Vsakodnevno se borim s svojim otrokom, vidim stvari, ki vsi mislite, da jih pri nas ni (pretepanje invalidov in avtistov da so plavi),...
Ne, če bi se mi sedaj karkoli pokazalo, da ni uredu, bi brez premišljevanja zaključila nosečnost, čeprav bi se mi trgalo srce in mi nebi bilo vseeno.

Ne mislite na splav kot na uboj - sicer načeloma je, toda kaj je bolje; umreti v trenutku ali na obroke v nekaj letih ???

Ja res je veliko stvari odvisno od stopnje invalidnosti, toda stopnja invalidnosti je kot loterija - koliko možnosti imaš za sedmico ? no toliko je tudi možnosti ali da bo blaga stopnja ali da bo najhujša.
Vse, ki še nimajo otrok oz. imajo zdrave otroke bi jaz pozvala, naj dan oz. kar teden dni preživijo z nami - me prav zanima, če bi ostalo mnenje enako.

Ne obsojajte žensk, ki naredijo splav z razlogom, tudi jaz bi ga, pa čeprav obožujem otroke.

Še bi lahko pisala, pa se mi zdi, da verjetno nebi bilo efekta - žal.
Te zadeve moraš izkusiti in videti, potem lahko presojaš in obsojaš - pa ne izkusiti blagih stopenj, kjer se invalid lahko sam nahrani, zrihta,.., izkušnja hujše oblike pokaže pravo sliko
Lp

Kaj pa je s tvojim otročkom? Če ni preveč osebno vprašanje.
Se pridružujem tvojemu mnenju. Jaz sem imela brata invalida in lahko tudi rečem, da je eno samo trpljenje cele družine. Moj brat je sicer zbolel pri 8 mesecih za miningoencefalitisem.

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
2.2.2012 21:10:00   
Anonimen
Še jaz se javim za seznamček, čeprav tokrat še anonimna, ker moji sorodniki še ne vejo, da pričakujemo. Ne bi pa rada, da izvejo preko foruma....

V glavnem, rok imam 21.8., to je moja 5. nosečnost in moj 5. otrok. Včeraj sem imela pregled in sem videla malo bitjece, ki že razgraja user posted image

Videla sem, da ste tudi že na FB. Rada bi se vam pridružila tudi tam, ker sem več na FB, kot na RR.

Se še kaj javim. Uživajte nosečke!

(odgovor članu RedSonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1052
2.2.2012 21:59:17   
ma_mi

IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja

Se pridružujem tvojemu mnenju. Jaz sem imela brata invalida in lahko tudi rečem, da je eno samo trpljenje cele družine. Moj brat je sicer zbolel pri 8 mesecih za miningoencefalitisem.

RedSonja, napisala sem ti zasebno sporočilo a ne vem če je bilo uspešno poslano, ker mi v poslanih sporočilih ne pokaže, da je kaj poslano.
Če ni bilo poslano, mi sporoči in bom še enkrat napisala.

Imamo zelo podobno izkušnjo, saj je tudi naš sonček rojen kot popolnoma zdrav otrok, vendar pa tu še nebi govorila o diagnozi, ker je zelo redka in bi bila preveč prepoznavna, to pa še ne želim, ker še nihče ne ve za nosečnost.

Me pa veseli da si se oglasila in hvala za to, ker vem da o tem ni enostavno govoriti, me pa full zanima "vidik" sorojencev do invalida.
Lp

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
3.2.2012 8:12:20   
zalenka

zalenka, ja nisem želela prikazati, kot da se ne strinjam z člankom/videom in napisanim, tudi meni je ta del " jaz sem bila takrat otrok s svojimi pravicami, pa se za moje pravice ni nihče vprašal. In tukaj me nihče ne prepriča, da je to prav. Če se gremo za pravičnost, potem naj to velja za vse." dober , zelo dobro povedano in grozno mi je, kar se ji je zgodilo oz. kar je preživela.
Žal pa preveč ljudi to izkoristi v boju zoper splav ne glede na to, da včasih obstajajo resni razlogi za to in se potem zaradi podobnih zadev spravijo na tiste, ki so se odločili za splav. No to mi ni všeč in to je dejansko tisto kar me moti. Sej tudi staršem, ki se morajo odločiti za splav ni lahko, zna biti pošteno boleče a si ne upajo o tem govorit, ker bi bili takoj degradirani s strani zagriženih feministk. Vsi vemo, da za bolečo izkušnjo je najboljše zdravilo čas in pogovor. Kje pa te starši lahko govorijo? Ničkolikokrat sem videla na forumih, ko je ena omenila da je naredila splav oz. da misli na splav, se je usul val zagriženih feministk.
Jaz pravim; Ne obsojaj in ne sodi človeku za dejanja, za katera ne veš zakaj so bila storjena.

Da pa ne bom delovala čisto zagrenjeno, naj povem, da imeti otroka invalida res ni enostavno, ker dejansko pri nas "orješ ledine" z njim, saj je vsak otrok individualen, žal pa so pravila in zakoni pisani le splošno.
Res pa je tudi, da te tak otrok nauči stvari, za katere prej nisi niti vedel, niti te ni zanimalo, odpre ti nova obzorja, nauči te biti trden, spoznaš nove ljudi.
Najlepše pa je, ko ti pokaže, da te je vesel, ko ti pokaže lička da mu daš poljubček, ko te objame in se privije k tebi,... no to pa so trenutki, ki pri zdravih otrocih hitro minejo, pri naših posebnih sončkih pa ostanejo dolgo, dolgo user posted image .

Sej punce, nisem tako zagrenjena, kot je mogoče v postu delovalo, ampak ravno včeraj smo imeli en sestanek v vrtcu pri naših posebnežih in me je direktorca pošteno razkurla z izmikanjem odgovornosti in označevanjem nas staršev za lažnivce user posted image ( no sej mi smo ji tudi povedali svoje in je imela ene dva čudna izbruha jeze - kar pomeni, da smo jo spravili s tira user posted image ), da je moj post nastajal pod vplivom jeze na uno kuro - ne moram je drugače označiti.user posted image .

ma_mi tole se res čist drugače bere kot prejšnji post. sem vesela, da ni vse tako črno. se pa v nulo stirnjam s tabo kar pišeš. veliko bi bilo potrebno narediti na tem področju, pa ga raje tlačijo pod mizo in se ukvarjajo z ... ni za komentirat čim.

tudi glede splava se strinjam. če je res upravičen razlog, potem sem absolutno za. saj jaz sem šla tudi na nuhalno zato da vidimo, eč je kaj kar bi bilo nezdružljivo z življenjem. ampak na drugi strani pa poznam tudi kar nekaj primerov splavov, ko sploh ni bilo z ac potrjeno, ampak samo velik sum na ns in take ki ob vsaki najmanjši napaki splavijo, er oni hočejo zdravega otroka. no to pa me zaboli res.

glede forumov pa je vedno tako. pač tu gre za prikrito identiteto in pol ljudi blekne vse kar jim na pamet pade. včasih tudi nekdo, ko nekaj napiše v nekem trenutku in ljudje ne poznajo ozadja pač mora pričakovat različne reakcije. če jih ni zmožen racionalno predelat pri sebi, potem forumi zagotovo niso zanj/o. In kar je še precej razpaseno na forumih pa je nek negativizem oz vsakega, ki ima najmanjšo težavo je treba najprej popljuvat da je sam kriv za to. sočutje, zmožnost empatije ... so redkost an forumih. na žalost. oz vsaj v manjšini. da ne bo zgledalo, da jih samo kritiziram - forume namreč user posted image . po drugi strani mnogokrat lahko dobiš še n drugih pogledov, n rešitev, dobrih nasvetov, pravih prijateljev, podpore ...

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
3.2.2012 8:14:26   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Še jaz se javim za seznamček, čeprav tokrat še anonimna, ker moji sorodniki še ne vejo, da pričakujemo. Ne bi pa rada, da izvejo preko foruma....

V glavnem, rok imam 21.8., to je moja 5. nosečnost in moj 5. otrok. Včeraj sem imela pregled in sem videla malo bitjece, ki že razgraja user posted image

Videla sem, da ste tudi že na FB. Rada bi se vam pridružila tudi tam, ker sem več na FB, kot na RR.

Se še kaj javim. Uživajte nosečke!

pozdravljena anonimna. in čestitke za 5 otročička. vedno sem ful vesela, ko vidim da se slobvenci končno odločamo tudi za več kot edinčke in pare user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
3.2.2012 8:16:18   
zalenka

RedSonja, napisala sem ti zasebno sporočilo a ne vem če je bilo uspešno poslano, ker mi v poslanih sporočilih ne pokaže, da je kaj poslano.

Imamo zelo podobno izkušnjo, saj je tudi naš sonček rojen kot popolnoma zdrav otrok, vendar pa tu še nebi govorila o diagnozi, ker je zelo redka in bi bila preveč prepoznavna, to pa še ne želim, ker še nihče ne ve za nosečnost.

Me pa veseli da si se oglasila in hvala za to, ker vem da o tem ni enostavno govoriti, me pa full zanima "vidik" sorojencev do invalida.
Lp

dobre izkušnje, nova znanja, nova poznanstva.
ma_mi upam, da če diagnoza še ni dokončna, se izgre čimbolje.
Navkljub več težavam boste videli da bodo sorojenci vašega otročička dobili pomembne vrednote, ki jih sicer ne bi. Vse lepo.

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
3.2.2012 8:37:02   
printemps
dobro jutro nosečke user posted image , danes je pa za mano malo boljša noč. Včeraj sva torej bili z mojo lijo, po celi prebruhani noči, že spet pri veterinarju (beri 4 ure). Pregledovali so jo 3 zdravniki in ugotovili, da ima sicer malo nepravilne oblike srček, ampak da to ni bil razlog za te njen hude bolečine. Ker je toliko bruhala, so naju dali na infuzijo, ki je trajala 3 ure. Tam sva sedeli in se lepo čohali, res je bila pridna. Zdraniki so mi delali družbo, nakar so prišli do trenutne ugotovitve (ker je po vseh možnih testih in preiskavah res vse v redu), da so bile krive zaprte analne žleze in posledično zaradi tega ni mogla normalno odvajati blata in vetrov. Na sliki rentgena so mi pokazali, da je v njenem trebuščku polno vetrov in da jo je to tako zelo bolelo. Sekundarni razlog je bila pa višinska bolezen! Sej nisem mogla verjeti, ampak bo očitno res nekaj na tem. Sicer je moja lija zelo športen kuža, ampak ker ima malo nepravilne oblike srček, se v enem tednu očitno v franciji na smučanju ni mogla dovolj adaptirati na višinsko razliko (1800 m)n in jo je potem v petek zvečer to še dodatno zmartalo in zvilo (zato je tudi v petek zvečer zelo težko dihala). Torej po enem tednu smo ugotovili, da je imela zamašene analne žleze in višinsko bolezen. Po vsem temu, pa je mene že v sredo zvečer močno bolelo v trebuhu, pa sem upala,d a bo minilo. Potem je lija bruhala celo noč, pa sem pozabila na bolečine. Včeraj pa celi dan bolečine v trebuhu, ampak nisem mogla kaj, ker sem bila z lijo pri zdfravniku. Zvčer je bilo pa prehudo, zato sva z mojim šla na urgenco. Tako, da sem še jaz dobila temeljiti pregled in rezultat, hudi krči. Vse drugo je v redu, dojenček je super, tako da sem brez skrbi. Jaz sem prvič slišala, da imaš v času nosečnosti lahko tudi tako močne krče, ampak očitno je bilo vse skupaj povezano s skrbjo in dvigovanjem moje lije. Takšno stanje je trenutno pri nas, popoldne ima lija spet zdravnika in še enkrat infuzijo, potem grem pa samo direktno v posteljo. Punce zlate ste, ker me razumete in res tako lepo podpirate!!!!!
Pozdravček

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
3.2.2012 9:19:35   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: printemps

dobro jutro nosečke user posted image , danes je pa za mano malo boljša noč. Včeraj sva torej bili z mojo lijo, po celi prebruhani noči, že spet pri veterinarju (beri 4 ure). Pregledovali so jo 3 zdravniki in ugotovili, da ima sicer malo nepravilne oblike srček, ampak da to ni bil razlog za te njen hude bolečine. Ker je toliko bruhala, so naju dali na infuzijo, ki je trajala 3 ure. Tam sva sedeli in se lepo čohali, res je bila pridna. Zdraniki so mi delali družbo, nakar so prišli do trenutne ugotovitve (ker je po vseh možnih testih in preiskavah res vse v redu), da so bile krive zaprte analne žleze in posledično zaradi tega ni mogla normalno odvajati blata in vetrov. Na sliki rentgena so mi pokazali, da je v njenem trebuščku polno vetrov in da jo je to tako zelo bolelo. Sekundarni razlog je bila pa višinska bolezen! Sej nisem mogla verjeti, ampak bo očitno res nekaj na tem. Sicer je moja lija zelo športen kuža, ampak ker ima malo nepravilne oblike srček, se v enem tednu očitno v franciji na smučanju ni mogla dovolj adaptirati na višinsko razliko (1800 m)n in jo je potem v petek zvečer to še dodatno zmartalo in zvilo (zato je tudi v petek zvečer zelo težko dihala). Torej po enem tednu smo ugotovili, da je imela zamašene analne žleze in višinsko bolezen. Po vsem temu, pa je mene že v sredo zvečer močno bolelo v trebuhu, pa sem upala,d a bo minilo. Potem je lija bruhala celo noč, pa sem pozabila na bolečine. Včeraj pa celi dan bolečine v trebuhu, ampak nisem mogla kaj, ker sem bila z lijo pri zdfravniku. Zvčer je bilo pa prehudo, zato sva z mojim šla na urgenco. Tako, da sem še jaz dobila temeljiti pregled in rezultat, hudi krči. Vse drugo je v redu, dojenček je super, tako da sem brez skrbi. Jaz sem prvič slišala, da imaš v času nosečnosti lahko tudi tako močne krče, ampak očitno je bilo vse skupaj povezano s skrbjo in dvigovanjem moje lije. Takšno stanje je trenutno pri nas, popoldne ima lija spet zdravnika in še enkrat infuzijo, potem grem pa samo direktno v posteljo. Punce zlate ste, ker me razumete in res tako lepo podpirate!!!!!
Pozdravček

printemps vesela, da ste končno našli izvor. zdaj pa le počivajta obe skupaj, da bosta čimprej ok.
krči ap so lahko ja. to najbolje izkusiš ko te doma čaka še ne hodeči otrok ali pa tak cartavček kot je naš drugi škratek. no ali pa ob živalih. jaz imam vedno samo muce, pa niso težke user posted image .

drugače pa e od dvigovanja včasih popoldne tako kot si napisala - pra krči, špika ... ampak saj zdaj bo počasi to tudi minilo. se mi zdi da se to nekje do 20 tedna malo umiri in telo navadi. je pa res da sem jaz pa obakrat prav hitro po 20 tednu se srečala pa z lažnimi popadki, ki so em spremljali do konca nosečnosti. prvič mi je bilo vedno ful čudno in kr malo strah. no v drugo sem vedela za kaj gre in da je vse ok in je bilo lažje.

držita se in cajtajta.

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
3.2.2012 10:13:54   
RedSonja

Lp

Žal nisem nič dobila :(.

Hja kako sem to jaz prenašala? Brat je zbolel, ko sem imela 5 let. Odkar se spomnim, sem pač pomagala, ko sta bila moja dva v službi.  Sem ga hranila, previjala, pazila. Včasih sem bila užaljena, ker nisem mogla nikamor napočitnice, ker je pač moral bit nekdo zraven njega - moja dva sta mela pa službe, ki jih tudi nista mogla kartako pustiti. Ker smo an vasi kakšen dnevni zavod ali vrteč žal ni prišel v poštev. Pa tudi mama ga za nič na svetu ne bi dala v nobeno ustanovo.
Naj omenim, da je bilo pri nas vseh res veliko odrekanja. Pri starših na račun služb in posledično denarja, da ne govorim o kakem prostem trenutku. Onadva ga nista imela nič.
Najhuje je blo zadnjih 10 let, ker je imel konstante pljučnice in smo skozi čakali kaj bo. No leta 2008 je žal preminil. Starša pa nista znala živeti sama...no ampak to je že druga zgodba.
Jaz sem odšla v Lj študirat in tu ostala, ker mi je blo teško biti doma.
Moram reči, da se mi še sedaj ponoči sanja, da sem ga pozabila nahranit in poštimat :S.
Pa moram priznat, da malo zamerim staršem, ker so toliko obveznosti v mojem otroštvu prelagali name.... mi je kar pustilo posledice. Ne znam živeti brez skrbi in sem ena veliiiiiiika živčna razvalina. Sploh, če kdo omeni, da je bolan.... še vedno se počasi in z veliko truda spravljam k bolj sproščenemu življenju in poskušam manj skrbeti za ljudi okoli sebe in se res osredotočati nase.

Tako da, če bo možno res čim manj prelagaj odgovrnost na druge tvoje otroke. Ne rečem, da naj nič ne pomagajo ;) ...mejo morate postavit.

< Sporočilo je popravil RedSonja -- 3.2.2012 10:15:02 >

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
3.2.2012 10:23:01   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
srečkiuser posted image , 30, 2user posted image , 0user posted image , 27.2., Lj, ?
  princeska Tia, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 27.2.,
?, ?

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 6.2.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 1.3.,
Iz, Iz
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 6.2., Lj, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2.,
Mb, ?, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 6.2.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 9.2.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image ,  21.2., ?, ?

9.8.

Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Pt, ?

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 20.1.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, Mb,

14.8.

Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?
*pupika*user posted image , ?, 3user posted image , 0user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 16.2., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 29.2.,
?, Pt
, user posted image
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 1.3., ?, ?, user posted image

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 6.1.,
?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?

19.8.
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 10.2., ?, ?
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.2., ?, ?

21.8.
Anonimnauser posted image , ?, 5user posted image , 4user posted image , ?, ?, ?

22.8.

Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

25.8.
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 14.2., ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2.,
?, ?

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.1.,
Ce, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 27.1.,
?, ?
Refresco , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?
LINDIuser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?

31.8.

Mojarožica, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

x.8.
82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomankauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
Toopsyuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , ? , Lj, ?,

NUHALNA SVETLINA:
februar:

activia               1.2. user posted image
Tinca***           1.2. user posted image
medicinka25      2.2.
tapeta               6.2.
crtek                 6.2.
pikaa27             7.2.
Mojci1984         7.2.
hippy                  7.2.
*pika*poka*     9.2.
Chihuahua           9.2.
Kratka              10.2.
duda13            13.2.
moč81              13.2.
OrangeMoon     13.2.
Bubalu              13.2.
tacanja             15.2.
špica84           17.2.
zebr4              17.2.
wish87            17.2.
ninka80          17.2.

marec:

LINDI                  5.3.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

proxima               26.3.

AMNIOCENTEZA:

RedSonja               22.2.
Maja T.                  28.2.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

6
9 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
3.2.2012 11:16:11   
zalenka

Lp

Žal nisem nič dobila :(.

Hja kako sem to jaz prenašala? Brat je zbolel, ko sem imela 5 let. Odkar se spomnim, sem pač pomagala, ko sta bila moja dva v službi.  Sem ga hranila, previjala, pazila. Včasih sem bila užaljena, ker nisem mogla nikamor napočitnice, ker je pač moral bit nekdo zraven njega - moja dva sta mela pa službe, ki jih tudi nista mogla kartako pustiti. Ker smo an vasi kakšen dnevni zavod ali vrteč žal ni prišel v poštev. Pa tudi mama ga za nič na svetu ne bi dala v nobeno ustanovo.
Naj omenim, da je bilo pri nas vseh res veliko odrekanja. Pri starših na račun služb in posledično denarja, da ne govorim o kakem prostem trenutku. Onadva ga nista imela nič.
Najhuje je blo zadnjih 10 let, ker je imel konstante pljučnice in smo skozi čakali kaj bo. No leta 2008 je žal preminil. Starša pa nista znala živeti sama...no ampak to je že druga zgodba.
Jaz sem odšla v Lj študirat in tu ostala, ker mi je blo teško biti doma.
Moram reči, da se mi še sedaj ponoči sanja, da sem ga pozabila nahranit in poštimat :S.
Pa moram priznat, da malo zamerim staršem, ker so toliko obveznosti v mojem otroštvu prelagali name.... mi je kar pustilo posledice. Ne znam živeti brez skrbi in sem ena veliiiiiiika živčna razvalina. Sploh, če kdo omeni, da je bolan.... še vedno se počasi in z veliko truda spravljam k bolj sproščenemu življenju in poskušam manj skrbeti za ljudi okoli sebe in se res osredotočati nase.

Tako da, če bo možno res čim manj prelagaj odgovrnost na druge tvoje otroke. Ne rečem, da naj nič ne pomagajo ;) ...mejo morate postavit.

RedSonja kar srce me zaboli, ko prebiram tvojo žalostno zgodbo. Na žalost ej tudi takih veliko. Verjetno ima vsakdo koga v bližini, kjer je podobno. Jaz sem imela sošolko, ki je bila pač najstarješa v veliko članski družini. Najmlajša dva bi lahko rekla da je ona vzgojila. Ponoči ju ej hranila, previjala, skrbela ....
Ampak tu vseeno mislim da je to napaka staršev in se strinjam s tabo, da ti je bilo naloženo preveliko breme. Otrok se mora igrati en pa skrbeti za mlajše sorojence. Seveda ga včasih počuvaš - tako kot to naredijo sorojenci zdravih otrok, a to kar praviš je bistveno - morajo biti meje.
Jaz sem deloma tudi zaradi tega velik pristaš tega, da so si otroci po letih relativno blizu, ker sice rprehitro vloge niso več take kot bi morale biti. Mogoče neki 12 letnici sicer zelo dogovarja, da takrat skrbi za novorojenčka v hiši, ampak verjetno se slej kot prej to pokaže v neki drugi luči.
Upam da imaš strpnega in razumevajočega partnerja, ki mu lahko zaupaš in bo tvoja starševska vloga toliko lepša.

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
3.2.2012 11:33:03   
crtek
zdravo!

včiraj sm napisala en cel roman in mi ga na koncu ni objavlo user posted image sm bla tako jezna, da sm kr zaprla ringarajo user posted image

printemps super, da je s psičko vse ok user posted image sej ponavadi je vedno tako, da zgleda grooooznooo, na koncu pa je neki precej banalnega in še dobro, da je tako.

LINDI, Toopsy in Anonimna dobrodošleuser posted image Anonimna 5otrok...bo pa veselo user posted image Čestitke user posted image pri nas smo 4 in morem povedat, da je blo vedno zanimivo. Meni je blo najbol všeč to, da mi ni blo treba nikoli bit sama. Sej, če sm hotla bit, sm lahko bla, ampak js sm bol družaben tip, tko da je bla gužva zame super user posted image
Toopsy lepo te prosim, specificiraj kateri datum pomeni NS in kateri naslednji pregled, ker si napisala kr enega za drugim in mi res ni blo jasno kaj je kaj user posted image

Claudia13 js sm tudi gledala Jane vozičke in bi me zanimalo zakaj ti ni bil všeč? Ni bil funkcionalen, se je kvaril? Kateri model pa si imela?

sm pa hotla neki povedat glede teme, ki sta jo načeli ma_mi in zalenka...morem priznat, da se strinjam po svoje z obema in kar me v zalenkinem prvem postu najbol prizadene je to, da je tista punca taka kot je (hendikepirana), samo zato, ker so jo zdravo poskušali prepozno "odpravit". To se mi res ne zdi sprejemljivo, ker iz vidika otrokovih pravic je res, da je vsak zarodek, neglede na velikost ali stadij razvoja že človek s svojimi pravicami in bi jih bilo treba spoštovat. Se pa po drugi strani zelo strinjam tudi z ma_mi v tem pogledu, da je življenje z invalidnim otrokom težko delo in zahteva še vse kaj drugega kot zdrav otrok. Poznam nekaj primerov družin z hendikepiranimi otroci in večinoma je tako, da so sicer družine lahko (kolkortolko) lepo povezane med sabo z vrednotami, kot so ljubezen in medsebojna skrb, je pa tudi res, da je to zelo težka obremenitev za celo družino. Za starše, ker nikoli ne morejo imet miru samo zase, vedno je nekdo, ki jih 100% potrebuje in za sorojence, ker morajo pomagat in nikoli niso oni na prvem mestu, ker starše konstantno bol potrebuje hendikepiran otrok. Takega otroka ne moreš naučit priritet v smislu: "Počakaj, da prideš na vrsto, zdej se ukvarjam s tvojim bratom/sestro", ker to pač ni možno. On dejansko pozornost potrebuje dosti bol, kot kateri koli zdrav otrok in tega mu ne moreš odrečt, ker bi blo prav, da se tudi on nauči počakat, al ker tudi njegovi sorojenci rabijo pozornost, tega tam ni. On je vedno prvi in vedno bo. S tem, ko se odločiš obdržat hendikepiranega otroka (če ti seveda ustrezno diagnosticirajo nepravilnost/napako/bolezen v času nosečnosti) sprejmeš nase breme tega, da bo on za vedno na prvem mestu pred tabo, pred ostalimi otroci, pred partnerjem, prijatelji...ker tak otrok te vedno potrebuje in vedno te bo. In se it loterijo v smislu: "lahko je pa samo minimalno izražena nepravilnost"...ja no...moja zelo dobra prijatelca se je odločla obdržat punčko, ki so ji diagnosticirali prenatlne malformacije (ne spomnem se točne diagnoze) in obdržala jo je, ker so rekli, da obstaja še vedno možnost, da bo ta malformacija minimalno izražena. Pa ni bla. Punčka se je rodila, ni mogla sama zadihat, ni zajokala, njene ledvičke niso ble primerno razvite, prav tako srček in pljučka. Okvara je bla še dosti hujša, kot so predvidevali, tako da je bla punčka priključena cel čas na aparate, ki so jo držali pri življenju in po 7dneh je umrla. Prijatelca je rekla, da bol mučnega tedna kot je bil tisti, še v življenju ni preživela. Da ji je blo, kot bi s svojo hčirko umirala tudi ona, nardit pa ni mogla ničesar in če se ji še kdaj zgodi, da ji diagnosticirajo nepravilnost pri plodku, bo šla splavit brez razmišljanja, tudi če ji bo hudo vsako minuto življenja v prihodnosti, ker zdravniki te pri takih stvareh vedno tolažijo in sicer povejo pravilno diagnozo, razložijo tveganja, ampak vsaka diagnoza ima različne stopnje okvar, oni pa upajo na tisto, ki bi bla za otroka najboljša. In poznam tudi primer družine, ki ima fanta z DS...tudi njim so ga z AC diagnosticirali, ampak naj bi bla samo blažja oblika. Pa tudi ni. Fant, ki je zdaj star 18let, se ne bo nikoli znal sam oblečt, se nahranit, poštimat, nikoli ne bo mogel zaživet samostojno in nikoli ne bo imel možnosti si ustvarit svojo družino. In tudi, če predpostavljamo, da so taki ljudje veseli in v resnici ne vejo kaj "zamujajo", kaj pa njihovi starši in v bistvu cele družine, ki bojo za vedno morale skrbeti za nekoga, ki bo vedno 100% odvisen od njih? Sorojenci so tu (ponavadi) precej zapostavljeni. So sicer požrtvovalni, večinoma razumejo da je treba poskrbet še za nekoga, ki to bol rabi kot oni, ampak zakaj bi mogli? Zakaj je prav, da se zapostavi vse otroke na račun hendikepiranega sorojenca? Zakaj MORA zdrav otrok, samo zato ker je zdrav, razumeti, da je nekdo drugi pomembnejši (oz. bol potreben pomoči, ampak otroci na to ne gledajo iz tega zornega kota)? In če na to pogledaš na ta način, vidiš, da ni več samo otrokova pravica do življenja tista, ki je odločujoča. In tudi, če njegovo pravico do življenja spoštuješ in se ne odločiš za splav, se pa odločiš, da ga po rojstvu daš v posvojitev. Kdo bo takega otroka posvojil? In kakšno življenje bo potem ta otrok imel?
Fora je, da razumem in lahko zagovarjam vse vidike v tej zgodbi, od tega, da ima vsak pravico do življenja, tega, da se sorojenec počuti odrinjenega, ker ni nikoli na prvem mestu,  tega, da prokleto boli niti razmišljat o splavu, kaj šele to dejansko nardit, do tega, da se partnerski odnosi čisto spremenijo, ko se pojavi tako težko breme, ki si ga, dokler nisi enkrat na tem, noben ne more niti predstavljat. Se strinjam s tem, da je čisto brezveze dovoljevat splav za "lepotne napake" otroka tipo zajčja ustnica alpa zlepljeni prstki in je tudi zelo brezveze, da se dovoli splav tudi samo zaradi suma na neko nepravilnost, če pa je ta nepravilnost potrjena in to dejansko pomeni, da bo otrok hendikepiran, se mi zdi prav, da obstaja možnost odločitve ker vsi pa tudi lahko niso/nismo pripravljeni ali zmožni prevzet odgovornosti za takega otroka.
Glede določenih forumašic, ki vse po vrsti popljuvajo neglede na to kakšna težava je predstavljena in za kakšno pomoč kdo prosi...sej to so vedno ene in iste osebe, ki imajo po mojem preveč časa. Zabavno je pa tudi to, da če poskusiš tistemu, ki je odprl temo in prosi za pomoč, podat svoj vidik situacije in magari kšno izkušnjo, pa če se ta izkušnja sklada z njihovim videnjem sveta alpa tudi ne, napadejo še tebe in razstavijo tvoj post na stavke, če ne že skoraj na besede in se obešajo na vsako vejico posebaj...ahhh...očitno jim je res preveč dolgčas v življenju user posted image

ok...zdej sm napisala cel roman in upam, da mi ga tokrat ne zbriše user posted image Upam, da nism kšne s tem, kar sm napisala užalla, ker ni bil moj namen.
lepo se mejte

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
3.2.2012 11:52:22   
zalenka
danes imam očitno preveč časa user posted image se pozna da je malo manj obremenilni čas v službi user posted image

crtek zelo lepo si vse napisala. res je odvisno od situacije, od staršev od n stvari.

edino morda za kolegico za katero si pisala. verjetno je bil to res njen najtežji teden. a po drugi strani - če bi jaz to gledala skozi svoje oči, mislim da bi si znala reči, da sem naredila vse in da sem v tem tednu dni vseeno bila s vojim otrokom. v primeru da bi splavila pa bi se verjetno celo življenje žrla in spraševala kako mala je bila tista napaka. ampak seveda ker smo si različni to različno doživljamo. mislim pa da če bi ji v tem primeru nekdo rekel oz jo vprašal če bi lažje živela ne da bi vedela kako hudo je, mislim da bi na koncu verjetno prevladalo slednje. ali pa ne, n evem.

te debat etu nisme načela zato da bi kogaužalila ali bila proti komu. upam da se ne bere tako. sme pa človek, ki rada razglabljam o veliko stvareh in prav s svojimi mnenji mi tudi ve daste mnogokrat nov pogled in predstavite drugačno izkušnjo, stališče. se mi zdi da je danes pomembno da se o tem govori in ne tlači pod mizo. več kot nas bo govorilo manj bo primerov kot jih je opisovala ma_mi.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
3.2.2012 12:49:52   
OrangeMoon
Lep pozdrav vsem avgustovskim mamicam:)

Vas pridno berem in vidim, da se veliko dogaja, da ste tudi odprle eno težko temo.
Težko mi je sodelovati v takšnih debatah, ker je moje mnenje, da so naša življenja polna velikih in tudi težkih odločitev.
Vsaka odločitev ima tudi posledice, s katerimi moramo živeti, ne glede na to kako se na to odziva okolica, ki včasih presoja kaj je prav in kaj ne, pa vendarle smo mi tisti, ki s temi posledicami živimo vsak dan, vse življenje.
In vsaka situacija, stiska, v kateri se človek znajde je drugačna in jo pozna samo oseba, ki jo živi.
In samo od nas je tudi odvisno, kako sprejemamo posledice, kaj te naredijo z nami.
In na mnogih raznoraznih forumih prihaja do kreganja zaradi različnih mnenj, ki lahko človeku v stiski, stisko le še poglobijo in to se mi zdi zelo slabo. Zato jst forumov načeloma sploh ne berem.
Dobro je vedno preučiti zadeve z večih zornih kotov in tako se potem odstirajo novi pogledi na svet. Ker nihče ne ve pravzaprav kaj bi bilo, če bi bilo. In velikokrat smo lahko hvaležni, da je tako.
So pa vse to življenjske stvari in prav je, da se o njih govori, na sočuten način, kot bi se pogovarjali iz oči v oči.

Printemps jst sem najprej pomislila na zasuk želodca, pri nas imamo tudi pse in smo že tudi to grozoto doživeli ampak zaradi srečnega spleta okoliščin pravi čas ukrepali. Seveda je zasuk želodca bolj značilen za velike pse.
Sem vesela, da je kužika bolje in da je tudi tvoje zdravstveno stanje dobro.

Za mano je zoprn teden, me je uščipnilo v križu in sem kar obležala. Danes je že veliko bolje in si že zelo želim sprehajanja po svežem (mrzlem) zraku. Mi je pa danes po dolgem času spet zelo slabo, zgleda da se telo še ni navadilo na hormone:)

Čestitam vsem za dobre novice na pregledih in držim pesti, da gre lepo gladko naprej. Jaz tudi komaj čakam na nuhalno, predvsem pa da spet vidim malo bitjece, ki raste v meni :)
Moram pa povedati, da še nič ne gledam opreme, vozičkov, posteljic in podobno, čakam da bom v pravem vzdušju za to. Verjetno, ko mi zraste trebušček, ki ga zaenkrat še ni na spregled:)
Ta bo verjetno prišel s pravim apetitom:)

Lepo se imejte, pa čim manj skrbi vam želim!

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
3.2.2012 13:55:12   
Mojarožica
Oj!

Danes sem končno dočakala svoj prvi pregled in z malim/malo je vse ok, veselo je brcal in full se je lepo videl srček.

Mi je pa rekla, da sta bila dva in da se ena pikica ni razvila. Moram rečt, da mi je to kr ok:))) Si ne znam predstavljat, da bi zdaj imela dva;))

Nič letim po dragega, pa gremo malo proslavit;))

(odgovor članu OrangeMoon)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
3.2.2012 13:59:38   
Peška
Pozdravljene sonosečke :)

No, pa nas je le doletelo zimsko vreme... Ob takem je pa človek res lahko čisto brez slabe vesti doma na kavču in pod toplo dekco. Drugače sem imela pa v sredo pregled oziroma posvetovalnico pri svojem ginekologu. Sem bila kar malo razočarana, ker nisva nič pikice pogledala z ultrazvokom. Pregledal je samo rezultate testa krvi in urina, malo sva poklepetala, to je bilo pa to. No, vsaj izvidi so uredu. Naslednji pregled imam 29. februarja. Seveda se že veselim :) No... malo me skrbi samo vsako tehtanje, pa to, da me ne bojo kej kregal, ker imam res občutek, da cel dan samo jem. Kako vam kaj kažejo tehtnice oziroma kilogrami. Sama sem od začetka pa do danes (sem pa sedaj v koncu 14 tedna) pridelala 3 kg. Sicer se s tem sploh ne obremenjujem, ker mi je važno samo, da poskušam poslušati svoje telo, oziroma bolj želodček, pa ga pač napolnim, ko me na to opozarja. Seveda brez prenažiranja.

Printemps: me veseli, da ste s kužiko porihtali stvari. Sama sem tudi prejšnji teden imela "podobne" težave, pa ne s kužkom, ampak konjem. Iz meni neznanega razloga ga je zagrabila kolika. Valjal se je po tleh, se brcal v trebuh itd... Pri teh zadevah v prvi vrsti pomaga miganje, pa sem ga hotela sprehajati, da mu poženem prebavo, pa ni bil nič za stvar. Zadevo sva rešila tako, da sva potem skupaj cca 3 ure tekla in tekala po izpustu, seveda v dvojini, sam ni hotel. No potem se je očitno zadeva premaknila naprej, parkrat se je pokakal, pa je bila stvar rešena. Na koncu je bil samo zmatran. Jaz pa "crknjena". Pri živalcah je pač važno, da lastniki pravi čas odreagiramo in če jih dobro poznamo, kmalu ugotovimo, da nekaj ne štima.

Uživajte v telih dneh, čeprav mrzlih, pa pazite nase.

< Sporočilo je popravil Peška -- 3.2.2012 14:00:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 1066
3.2.2012 14:17:08   
Kratka
najprej vam moram povedat, da sem oklevala, da bi kaj napisala na temo, ki je trenutno aktualna,ker je zame osebno vedno zelo boleča, ampak sem se odločila, da vseeno bom povedala nekaj na kratko. Kot prvo crtek, če bi bil tukaj kakšen like gumb kot na FB, bi lajkala tvoj post user posted image si zelo lepo napisala in se strinjam s teboj. Dodam lahko edino mojo izkušnjo...jaz sem tista, ki ima za seboj "splav". Če lahko povem, da nikoli nisem in tudi še vedno ne podpiram splava kot obliko kontracepcije ali pa kot je crtek napisala zaradi "lepotne napake" otroka. Moja punčka je bila zelo bolan otroček, ki ji ni bilo pomoči in sem se odločila kot sem se, da jo rešim pred trpljenjem še v času nosečnosti. Se sprašujete če mi je žal? Seveda mi je žal in, da mora človek razmišljati o takih stvareh namesto, da se veseli nosečnosti in novega otroka, tega ne privoščim nikomur, ker to so zelo hude odločitve. Še vedno me na trenutke tudi krivda trga, ampak ko pa vidim kakšnega otroka, ki se bori za svoje življenje in je že čisto izmozgan in starši samo čakajo kdaj bo konec, takrat si pa rečem, hvalabogu za zgodnjo diagnostiko v nosečnosti in na to možnost, da sem svojemu otroku, pa tudi sebi, prišparala takšno trpljenje. Upam, da se nobena od vas ne bo nikoli znašla v podobni situaciji, ker to je bilo nekaj najhujšega kar se mi kdaj zgodilo. Želim si le to, da bi ta otroček, ki sedaj raste v meni tudi ostal z menoj in da bo, ko bo čas on mene pokopal in ne obratno! Upam, da vam nisem preveč zamorila, ampak sem se morala javit. Sem pa skušala čim bolj na kratko povzet mojo izkušnjo. Vem tudi, da je veliko ljudi, ki bi popljuvali mojo odločitev, ampak jaz pravim, da lahko, ampak samo takrat ko boš v moji koži, do takrat pa se brigaj zase in bodi hvaležen, da ti nikoli ni bilo treba o tem razmišljat.
Printemps, super za tvojo kužiko! Zdaj pa čuvaj nase!

Neposredna povezava do sporočila: 1067
3.2.2012 15:31:30   
zalenka
kratka user posted image user posted image user posted image veš saj važn oje to, da ti zase veš da si se prav odločila. to ej najbolj bistveno. želim ti mirno in lepo nosečnost pa zdravo detece poleti.

peška glede kg se ne sekiraj. glej ene se zredijo ful v prvi polovici pa pol skoraj nič, ene celo nosečnost nič, ene pa ful. iz izkušenj ti povem da večinoma "težijo" bolj nam, ki smo že tako obilne, suhicam pa niti ne. spet ap odvisno od G. sicer je pa to tvoja stvar ane. jaz pravim da glih preveč odrekat v nosečnosti se tudi ne gre. sicer pa kg-ji pri suhicah po porodu kr kopnijo. no jaz nimam te sreče. tudi če jih ne pridelam dosti - v zadnji nosečnosti sem jih le +5, pa kaj ko potem prve tri mesece sicer pridno izgubljam in grem celo v minus, a naslednje 3 pridelam toliko da ti en znam opisat. pa jem enako kot prej, ampak zgleda da hormoni naredijo svoje.

mene pa danes tako želodec spet matra. no že nekaj dni. karkoli pojem - lahko preizkušena stvar, ki mi pred dnevi ni škodila, pa sem napihnjen ain počutim se kot da imam 200kg skalo v želodcu. sploh ne vem več kaj še lahko dam vase, da me ne bi tako matralo.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
3.2.2012 18:01:56   
ninka80
Pozdravljene!

Kratka, verjamem, da je bila to zate pravilna odločitev in to je glavno.
Vsaka se odloči po svoji vesti, kar je edino pravilno. Si pa resnično ne predstavljam, kako bi se sama odločila, če bi se mi pri otročku pokazala kakšna težja okvara (sej vem, da se ne bo user posted image ).
Printempsuser posted image za tvojo psičko, da je ok. je hudi, kadar živali kaj matra, sploh ker ne znajo povedati. Naša je bla ta teden sterilizirana, je bla 1. da n boga, pol pa spet naspidirana.user posted image

mene pa danes tako želodec spet matra. no že nekaj dni. karkoli pojem - lahko preizkušena stvar, ki mi pred dnevi ni škodila, pa sem napihnjen ain počutim se kot da imam 200kg skalo v želodcu. sploh ne vem več kaj še lahko dam vase, da me ne bi tako matralo.

Tudi jaz se počutim napihnjeno da jojjj. Želodec me sicer ne boli, imam pa težave s prebavo (nekaj dni zaprta, naslednje dni driska).
Komaj čakam naslednji pregled in NS, da visim našo pikico

Lep zasnežen dan še naprej in upam, da ne bo več dolgo tako mrzlo.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
3.2.2012 21:09:02   
naia
hojla souser posted image ,
tu na RR vas večkrat berem kot komentiram, ne vem zakaj, mogoče dokler se logiram in vse preberem, ne vem več, katera je kej pisala in potem vse skupaj pomešam...ok, pozabljiva sem ful zadnje čase user posted image

printemps, user posted image user posted image user posted image za kužija, verjetno si bolj želi le na roglo

anonimna, kapo dol za 5 otrok, res lepo, pravijo, da je opazna razlika pri treh, kar je več, je isto...kakšna je pa razlika med leti otrok?

midve s hčerko sva bile cel teden doma, prejšnji četrtek je ona dobila vročine in ab, v ponedeljek še jaz vročino in sva se kar cajtale cel teden, pa še tooook je mrzlo uzun, da se nama še v trgovino ne da, dec pošljeva user posted image , dons teden ima 3.rd in komi čaka, smo najeli eno igralnico v škofljici, ful fino, 20 otrok, sicer ne vem, kako bodo funkcionirali vsi skupi, ampak sej v vrtcu jih je pa 19 pa se zmenijo user posted image

nove in stare user posted image , na FB-ju je tud odprta skupina AVGUSTOVKE 2012, dobrodošle, le zdi se mi, da te/vas mora ena punca dodati, ker smo tako globoko skrite, da nas noben ne vidi user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
3.2.2012 21:14:07   
naia
printemps, se mi zdi, da pa vem, kera si user posted image , sicer se ne poznava, poznam pa partnerja, zdj preberem ime kužija, vidim, da si iz lj pa da si še v franciji bila...je moj malprej klicu tvojga pa mu čestitu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
4.2.2012 11:44:48   
zebr4
Drage user posted image

javljam se po dolgem, dolgem času. Na prvem pregledu je bilo vse o.k. zdaj komaj čakamo nuhalno 17.2., naslednji pregled pa imam 2.3.

Berem vas redno in ker ste tako aktivne mi vedno zmanjka časa za komentarje.

Printemps upam, da se vse dobro izteče za vaju s kužiko. Tudi mi imamo razbojnika doma, ki nas vsak dan razveseljuje. Ne predstavljam si življenja brez kužeta.

Naj vam bo toplo drage user posted image v teh hladnih dneh user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
4.2.2012 19:17:08   
gorskarozica
Pozdravljene, da se malo javim in povem, da mi je odpornost malo padla in imam herpes. K sreči sem poleti odkrila fajno kremo Herstat, ki mi pomaga. Pa saj ni čudnega, ko je pa zunaj tak sibirski mraz, piha veter in sneži, da res ni za ven hodet.

Sm pa malo za nazaj prebrala in videla, da ste se že menile za srečanje. Sem seveda za, ko bo malo topleje, začetek marca bi znalo bit prav lušno že malo sončka. Sem zasledila, da je kar nekaj Celjank in bi se vam tam pridružila, čeprav nisem ravno iz Celja. Počutje kar solidno, samo ne smem bit lačna, ker drugače mi postane slabo tako da imam buši že precej zaobljen in 2,5 kg več. Se mi zdi čisto prav, da poslušamo svoje telo in jemo, ko smo lačne samo nažirat se ne smemo.

Vidim, da ste načele težko temo o kateri res nočem razmišljat, slabe misli raje odganjam. Sem pa mnenja, da se vsak odloča po svoji vesti in tudi nosi odgovornost in posledice za svoja dejanja pa kakršnakoli je že odločitev.

Drugače pa mi je potekla pogodba za določen čas in trenutno prejemam nadomestilo z zavoda tako da upam, da mi čez 2 tedna podaljšajo bolniško na komisiji, kajti le v tem primeru bom imela nekaj dohodkov, drugače se lahko kar poslovim od prejemkov. Danes pa je zelo težko živeti brez evrčkov, ko je vse tako drago. Drugače pa mi je najpomembnejše zdravje malega sončka, v vsakem primeru se da nekako preživeti.
Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
5.2.2012 13:25:50   
Doria
Pozdrav vsem,

vaša debata je zelo zanimiva in zelo težka. Jaz bi se, če bi vedela, da je otrok hudo bolan, odločila za splav, tako kot Kratka.  So pa to težke preizkušnje.

Vsega kar napišete ne morem komentirat, sem pa zelo vesela, da nste samo na FB.

Me pa zanima, zakaj nobena od vas nima nastavljenega vidnega tickerja? Jaz sem šla na ono lilipie stran, si kopirala tisti url v podpis, pa nič. A katera ve, kaj narobe delam? Ker na drugih forumih se to tako lepo vidi, tle pa nič. user posted image HVALA ZA ODGOVOR IN LP

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
5.2.2012 19:12:35   
ninka80
Tudi jaz be se vsm pridružila na FB. Kaj moram narediti?

LP, jutri pa spet dolgi ponedeljekuser posted image

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Na katerih forumih sodelujete?
KIKI****

Sodelujete na spletnih forumih?

DA (62%)

NE (38%)

Število vseh glasov: 201

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!