nana 27 -> RE: življenjsko zavarovanje in nova vloga (6.12.2011 23:18:59)
|
Odgovor Informacijske pooblaščenke: <https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/iskalnik-po-odlocbah-in-mnenjih/odlocbe-in-mnenja-varstvo-osebnih-podatkov/?tx_jzvopdecisions_pi1%5BshowUid%5D=2118&cHash=02ef51e9eed885f5bcd1b2a616853b22> Vprašanje na drugem forumu: "Spoštovana Izvajalka, imam še jaz eno vprašanje: Točki IV. PODATKI O MATERIALNEM POLOŽAJU...., je vprašanje: 1. Ali imate vi in/ali katera izmed oseb, ki se upoštevajo pri ugotavljanju materialnega položaja, dohodke, prihranke ali premoženje, ki ni razvidno iz uradnih evidenc (življenjsko zavarovanje, lastništvo nepremičnine, ki ni vpisana v zemljiško knjigo, nepremičnina v tujini, vozilo, registrirano v tujini...)? Z ženo nekaj več kot leto vplačujeva življenjsko zavarovanje, do sedaj sva skupaj vplačala okrog 1600 €, vrednost premožanja (če sedaj izplačava) pa je okrog 300 €. Zanima me, ali morava to zavarovanje navesti v vlogi, glede na to da gre za dokaj majhen znesek, in če da, kaj je v tem primeru priloga v točki VI., če je priloga sploh potrebna. Morda še dodam; vlogo oddajava za znižano plačilo vrtca in otroške dodatke in kot razumem, na ti dve zadevi ne vpliva višina premoženja, ampak samo neto prihodki. in odgovor gospe, očitno delavka na CSD: "Življensko zavarovanje je pod točko IV. sicer potrebno vpisati, za vpisan dohodek pa je potrebno priložiti dokazila, kot je navedeno pod točko VI, v tvojem primeru je to tvoja/vajina zavarovalna polica oz. fotokopija police. Ne bo pa mesečna premija zavarovanja vplivala na izračun otroškega dodatka in znižano plačilo vrtca, ampak se ta znesek (kot posredno ugotovljen dohodek) upošteva le pri denarni socialni pomoči tistega, ki je brez vseh dohodkov. Zakaj je torej potrebno vpisati nekaj, kar se pri izračunu ne upošteva, pa me ne sprašuj, ker ne vem. :-( Na seminarju nam je bilo povedano le, da se pod točko IV vpišejo dohodki/premoženja ne glede na to, katero pravico človek uveljavlja. Torej brez skrbi!! Zdaj pa bodi pameten :)
|
|
|
|