plomba ali ? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

suzanica -> plomba ali ? (30.11.2011 13:08:01)

Oj. Naš malček čaka na novo plombo. Sem pa nekje zasledila-ne vem več kje, da je možna alternativa. Gre za nekakšno peskanje zoba. Je sicer samoplačniško, ampak za otroka neboleče. Ve katera kaj o tem? Kdo to dela?
Pa še to - nekateri zobarji delajo otrokom preventivno premaze. Naša pa noče :(. Je to odvisno samo od zobarja ali kako?
Hvala za nasvete.

josephine27 -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 13:57:33)

glede peskanja še nisem slišala tako da ne vem. za preventivo sem pa sigurna da ti pripadajo 4 zvezdice ( na peticah). glede premazov pa mislim da pripadajo šele na stalne zobe. nisem pa 100% naj me katera popravi če imam napačne informacije.

Star_a -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 14:30:54)

peskanje zob ne more nadomestiti plombe. peskanje zob je v bistvu odstranjevanje oblog.

ne,ni odvisno od zobarja.preventivni premazi so preventiva in bi vsak zobar moral to delat.
Če niste zadovoljni z zobarjem,ga zamenjajte

**Tinkara78** -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 15:33:42)

Jaz sem hčerko vozila na zaščito zob. Zaenkrat nima nobene plombe.Zgleda pa tako, da se zob najprej očisti potem se nanese zgoraj lilasti gel, počaka in utrdi z rdečo lučko. Povsem neboleče. Imam srečo, da z atijem skrbita res vsakodnevno nego za zobe (pomeni 2x na dan TOTALNA KONTROLA), ker vem da bi našo težko prepričala na vrtanje. Ji morajo vse prej razložiti, sprobati na koži, itd....

Sem pa našla temo o peskanju, sem si jo zapomnika, ker sve glih bile naročeni pri zobozdravniku:

http://www.ringaraja.net/forum/m_5830215/mpage_1/key_/tm.htm#5830243

josephine27 -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 17:03:45)

Zgleda pa tako, da se zob najprej očisti potem se nanese zgoraj lilasti gel, počaka in utrdi z rdečo lučko. Povsem neboleče

to sem jaz mislila s tem ko sem napisala zvezdica. ne vem kako se temu sicer uradno reče. naša zobozdravnica pač reče otroku da mu bo narisala zvezdico na zobek zato da bolj sodeluje.

tud mi vsaj zaenkrat še nimamo plomb.

Paštetka -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 17:34:59)

S peskanjem odstrani karies, in je alternativa vrtanju. Potem pa pride gor plombica. Moj otrok je imel ta način. Bolelo ga očitno ni nič, oz vsaj nakazal ni. Mogoče se sploh ni zavedal posega, ker je ves čas gledal na stolu risanko.
Plačali smo 20 eur.

takotako -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 19:42:27)

Tisto temo od vzgoraj sem jaz načela takrat ko smo šli k zobodravniku. No da vam povem da je mali dobil plombo v dva zobka. Bolelo ga pa res ni nič in je zelo lepo odpru usta. Zobozdravnica ga je res lepo pripravila in m tudi vmes govorila kaj dela. res svaka ji čast.
Še tako je bilo da je ona rekla če že zdaj naredimo plombico ali rajš nasljednjič ker je rpvi obisk. In je mali sam reku da hoče takoj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sevede pomagala je nagrada ki jo je imel obljubljeno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tako da ni blo kake bojazni tudi pri vrtanju.

suzanica -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 20:26:52)

Kdo izvaja peskanje? Delajo to vsi zobarji? Meni ni nikoli omenila te možnosti, pa velja ,za najboljšo, pri nas. Bi šli tudi mi sqamoplačniško.

Paštetka -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 20:35:55)

Ne, ne delajo to vsi. Zelo redki privatniki.

suzanica -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 20:37:14)

Daj mi PROSIM povej h komu vi hodite. Tudi mi bi, ker se boji vrtanja.

Paštetka -> RE: plomba ali ? (30.11.2011 20:53:17)

BK studio

Stran: [1]