SaaS -> koliko mleka naj pripravim (26.8.2005 10:08:53)
|
Ja, čaj iz sezama. Jaz sem pa pila čaj za dojenje iz lekarne in se mi zdi, da je pomagal. Pivo (predvsem pravijo črno) tudi poveča tvorbo mleka, samo spet ne smeš preveč zaradi alkohola. Pa veeeeliiikooooo pit, najbolje vodo in počivat. In več ko se otrok doji, več ko zahteva, več mleka se tvori.. Traja pa nekaj dni, da se tvorba mleka in otrokovo povpraševanje spet vskladi. Meni ga je začelo zmanjkovat 5. teden. Najprej sem mu začela že dodajati (kakšna dva tedna). Potem pa sva vseeno poskusila s pogostejšim dojenjem, pa vse to pitje in počivanje, in sva po dobrem tednu, spet prišla na normalno dojenje. Ko sem mu dodala, nisem nikoli znala pripravit toliko kot je rabil. Saj tudi jaz nisem imela vedno enako količino mleka. Ko je bil sit, je pač nehal vleči.. Lahko pa pripraviš tudi malo več mleka, daš v hladilnik, odliješ kolikor se ti zdi. Če še rabi, doliješ.. V hladilniku mleko lahko počaka en dan -24ur, da ti ni treba za vsak obrok pripravljati 50ml mleka. Jaz sem delala tako po nasvetu sestre.
|
|
|
|