Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mmt1 -> Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (26.11.2011 19:03:07)

Pozdravljene!
Zanima me, kako se organizirate v službi, ko greste na preglede v nosečnosti - koristite svoje ure oz. dopust, vzamete bolniško ali je še kaka druga možnost? Delam še poln delavnik, zdaj pa se mi je teh pregledov toliko nabralo, da vsak mesec pokurim 3-4 dni dopusta ali pa vsaj 3-4x 3 ure za nekaj, kar mi sicer na deklarativni ravni mora omogočit delodajalec! Kako to rešujete druge?
lp

Lara28 -> RE: Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (26.11.2011 19:59:27)

Jaz sem na redne preglede hodila po službi, ker je moj G delal do 15ih, pa sem šla takoj. Ob petkih namreč delam samo do 13ih in mi je ravno zneslo. Za ostale preglede, ki so bili dop. (nuhalna, morfologija, cuker testi...) pa sem šla z dokazilom k moji zdravnici in mi je za tisti dan dala bolniško.

nusi -> RE: Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (26.11.2011 20:10:44)

če pregledov ne moreš opravit izven službenega časa ti pripada bolniška, ki ti jo da tvoj dohtar, oz ponavad niti ne komplicirajo za te reči v službi in poveš in greš, pa eventuelno enkrat not prineseš, čeprav pri nas te zarad nosečnosti noben ne bi na minute lovil.

ninabr -> RE: Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (26.11.2011 23:05:02)

Obravnavano ureja Pravilnik o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk, delavk, ki so pred kratkim rodile, ter doječih delavk. Ta določa, da ima delavka pravico do plačane odsotnosti z dela za čas tistih preventivnih pregledov v zvezi z nosečnostjo, porodom in dojenjem, ki jih ni mogoče opraviti zunaj rednega delovnega časa.

Matkurja -> RE: Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (27.11.2011 9:24:33)

Jaz sem vedno svoji osebni dr. rekla in mi je napisala bolniško ne da bi ji kako dokazilo dostavila.

Helena Helly -> RE: Zdravniški pregledi in odsotnost v službi (27.11.2011 9:28:48)

Sama v službi s tem nimam problemov.Kadar imam pregled,me spustijo med delovnim časom,za kakršne koli preiskave pa sem koristila ure,ki jih imam itak preveč in propadajo.

Stran: [1]