masaža solznega kanala (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

suzanica -> masaža solznega kanala (25.11.2011 22:15:02)

oj. A ima katera izkušnje kako se to izvaja? Naša ima vneto očko in bi poskusili, še z masažo če bo kaj pomagalo. Pa od kdaj naprej se lahko izvaja masaža in kolikokrat dnevno. Hvala.

KT -> RE: masaža solznega kanala (25.11.2011 22:20:59)

Najprej zatipaj malo bulico na nasnem korenu (vrh nosu) in potem s krožnimi gibi masiraj zadevno področje - dokler seveda ti bo mali nadebudnež to dovolil, ampak večinoma jim kar paše.

Hope2 -> RE: masaža solznega kanala (26.11.2011 4:38:52)

Jaz sem mu tudi masirala, ampak sem bila vedno v dvomih ali prav delam in če kaj pomaga. Tak sem mu raje večkrat na dan nakapala svoje mleko in vsake toliko še splaknila s fiziološko. Obrisala s sterilnim zložencem- s pravilni smeri. Kasnej ko nisem imela mleka pa samo s foziološko izpirala večkrat na dan (obvezno vsakokrat nova ampula+čiste roke). Drugi dan se je vedno pokazalo izboljšanje, 1x se ni, takrat pa sem ga peljala kar k pediatru, ker je mene fajn groza kar se tiče oči- tu pa raje spaničarim. Dobil je antibiotično mazilo, pa en ušes je tudi imel takrat malo vnet.

josephine27 -> RE: masaža solznega kanala (26.11.2011 11:22:36)

meni je patronažna, ko je bila na obisku pokazala to masažo. naj bi se na začetku to novorojenčkom redno delao tud če nimajo vnetja. jaz mu vsak dan zvečer ko ga drugače kopam to nardim. ni imel pa še nikol nič vneto. če gre za resnejše vnetje ( da ima očke čist sprimeno) al pa da v par dneh ne zgine pa najbolje do pediatra da ti predpiše mazilo.
v bistvu čista vata, malo fiziloške gor pa masiraš narahlo od zunaj proti korenu, pa krožiš v tej smeri... hm ne znam dobr razložit. če ti en pokaže je sicer simpl.

suzanica -> RE: masaža solznega kanala (26.11.2011 13:11:17)

hvala za izkušnje. Masaža torej v smeri urinega kazalca?

Stran: [1]