ronja
|
Za tiste, ki že imate otroke, me zanima, kdaj ste imele prvega, koliko jih imate? pri 29ih. Imam 2, pričakujemo 3. Ste izpolnile svojo željo po številu otrok? Če se tale rodi živ in zdrav, potem ja. Imela bi še enega, če ne bi bile tele moje nosečnosti tako zagamane, da se moram za vsakega sekirat, ali mu bo ratalo, še predno se sploh rodi. Pa še finance so tu in že 3je so kar velik zalogaj. Čustveno pa se mi zdi, da bi sfolgala 4, več pa ne vem če (vsaj ne več malih hkrati, bi jih pa rada mala skup). Kaj so tiste ključne stvari, ki naj bi bile izpolnjene za "imeti otroke" - kdaj je pravi čas? Pravi čas je, ko si jih zaželiš in imaš osnovne pogoje kolikortoliko izpolnjene. Midva sva bila malo bolj zahtevna in sva si želela imet oba končana faksa, hotela sva že živet skup na svojem in bit zaposlena. Vse to se je uresničilo predno, sva se odločila naredit 1. (na srečo je ni bilo treba čakat:). Nisva pa recimo hotela nujno službe za ndč ali pa hiše. Nama je bilo dovolj, da imava prihodke, da ni več problem "prva služba" in da imava en svoj plac, da se ujameva, ko skup živiva. A se bojite oz. ali ste se bale odgovornosti, ki jih otrok prinaša? Kaj menite, da bi se moralo spremeniti, da bi ljudje imeli več otrok? nisem se bala, mislila sem, da se ti takrat za en čas življenje ustavi - in bila presenečena, da ni takooooo grozno, kot sem mislila, da bo. Hotela sem otroke, samo sem mislila, da so čist mali bolj ali manj samo tečni, da ti nič nazaj ne dajo, ampak da pač to moraš dat čez, da zrastejo in se mate potem lahko fino. Sem bila zelo poz. presenečena, da ni tako in da ti že par ur star dojenček da ogromno nazaj:).