odškodnina zaradi izgubljene partljage (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Felicita -> odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 17:53:02)

Na 'dopustu' so mi zgubili partljago, ki je potem do mene hodila 3 dni (jest sem prišla v torek, prtljaga pa v petek). kako se lotit zahteve za odškodnino in kaj rabim (poleg računov za zadeve, ki sem jih mogla kupit - to mam vse spravljeno).




benika -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:03:28)

A so ti jo zgubila ali si dobila vse nazaj?




Felicita -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:06:46)

Dobila nazaj, ampak po treh dneh (pa ne ko sem bla doma... pač tam na lokaciji, kjer sm bla brez vsega)




benika -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:10:53)

Aha, dej si tule mal preberi, ti vse piše

link




Felicita -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:43:49)

dalje vprašanje - se obračam na Adrio (ki je zahebala prtljago) al na družbo, ki bi jo mogla hendlat (British) ali na družbo s katero sem dejansko priletela na destinacijo (United)? Ker prijavla sem na United... zdej pa ne vem al zamudo tut od njih zahtevam.




mateyka -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:55:47)

če si kupovala novo obleko zaradi zamujene prtlage - original račune za povrnitev stroškov. samo to skor noben ne dela na polno (da bi se cel nov poln kufer cot kupil).




mateyka -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 20:59:13)

Odgovornost za zamujeno, izgubljeno, poškodovano prtljago

Po mednarodni konvenciji ter IATA priporočilih je za prtljago potnikov odgovoren zadnji prevoznik (v primeru, ko potnik potuje z več letalskimi družbami). Zadnji prevoznik je tudi dolžan, da vodi iskanje prtljage, organizira dostavo ter obravnava eventualne zahtevke potnikov zvezi s škodo na prtljagi. Kljub vsemu ima potnik možnost zahtevek podati kateremukoli v primeru, ko potnik potuje z več letalskimi družbami.




Felicita -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 21:06:08)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če si kupovala novo obleko zaradi zamujene prtlage - original račune za povrnitev stroškov. samo to skor noben ne dela na polno (da bi se cel nov poln kufer cot kupil).


ma ne, sam sva z mojim oba brez kufrov ostala, to je blo pa pol slabih 100€/osebi (perilo, pa 2 kompleta cunj pa pripomočki za osebno higieno) kar pa vseen ni tok zlo mal. tko da se bom mal pozabavala...




mateyka -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (23.11.2011 21:20:18)

za 100€ pa že res. jaz sem mela tako cunje od 8 mesečnice založene za 3 dni in še dobro da mi je frendica posodla bodije in žabice, ker kupovala pa spet ne bi vsega po malem (za kokrat preoblečt in vsak dan prat al kako [sm=zmeden.gif] ).. v glavnem sem skoz pregurala tiste 3 dni, hvala bogu brez travm in tragedije [sm=smiley36.gif]




hrchy -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (24.11.2011 10:08:54)

predlozit moras cimvec dokumentov, predvsem pa:
- prtljazne listke (oz. kako se temu rece, pac tisto nalepko od prtljage, prav tako vse naslednje nalepke, ce so ti kam preposiljali)
- obrazec o izgubljeni prtljagi
- original racune stvari, ki sta jih kupila za tiste tri dni
- in potem dopis, kaj in kako se je zgodilo, kaj si morala kupit in za koliksen znesek uveljavljas vracilo. Prav tako tvoje podatke in transakcijski racun, kamor naj ti nakazejo denar.

To potem posljles na prevoznika. Vcasih imas pa potovalno zavarovanje vkljuceno tudi pri kreditni kartici - po mojih izkusnjah to izvedejo celo hitreje.

Meni se je to ze veckrat zgodilo in ponavadi ni problema, seveda pa ti povrnejo samo 'upravicene' stvari. Pa se en nasvet - se splaca vnaprej vedet, do koliksne visine si krit - vcasih si lahko ful garderobe obnovis na ta racun... [sm=jezicek.gif] (ali pa nakupis darila za domace [sm=smiley1.gif])




Paštetka -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (24.11.2011 11:39:14)

mislim, da ne rabiš prilagati računov, saj so odškodnine precej visoke. JAz bi naslovila na adrio oz. pač tja, kjer si kupila in rezervirala let, pa potem bi te oni že usmerili kako in kam.
napiši samo kakšen stres si doživljala, da si mogla garderobo in kozmetiko za 3 dni nabavljatii, da so ti nastali zaradi tega stroški taksistov, ki so te vozili po štacunah...., da ti je šlo 3 dni dopusta zaradi vsega stresa...

[sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: odškodnina zaradi izgubljene partljage (24.11.2011 13:58:28)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
mislim, da ne rabiš prilagati računov, saj so odškodnine precej visoke.


rabiš. piše v pravilniku o odškodninskem zahtevku.




Stran: [1]