Kerensa* -> RE: subvencija za vrtec in otroški dodatek (4.12.2011 9:04:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs - točka III/h: ali se jubilejna nagrada tudi navede? Bruto ali neto? Kaj ne bodo tega podatka videli v moji dohodnini? Vse podatke s tvoje dohodninske odločbe bodo pridobili sami z DURS-a. - točka III/i: torej nič ne podpišem, če nisem prejemala nobene socialne pomoči več kot 12krat v zadnjih 18 mesecih? Otroški dodatek se verjetno ne šteje kot socialna pomoč, sicer pa ga nisem prejela še 12krat... Otroški dodatek ni socialna pomoč, se ti bo pa štel v dohodek, ne glede na to, kolikokrat si ga prejela. podatke o dohodkih in premoženju si verjetno pridobijo sami - kaj pa avto? Včasih smo morali to vpisovat. Podatek o lastništvu avtomobila bodo dobili iz evidenc UE. Vrednost avtomobila bodo določili po lestvici, ki jo imajo za to. Kakšna je oz. kakšna bo, ne vem (ker lestvica ni nikjer javno objavljena), dvomim pa, da bo kaj dosti drugačna od tiste, ki jo imajo zavarovalnice (kakšen EuroTax ali podobno). IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby A je res treba poleg izpolnjenega obrazca imet s sabo tudi odrezek od dohodnine 2010? Ne. Imajo pa pravico zahtevati, da ga naknadno prineseš (original na vpogled ali fotokopijo), če bi bilo potrebno karkoli razjasniti. IZVIRNO SPOROČILO: mavo Ali je treba osebno odnest vlogo na CSD? Saj menda jo lahko pošlješ priporočeno po pošti, ali ne? Oddaš jo lahko osebno, priporočeno po pošti in po novem menda tudi elektronsko (čeprav jaz še nisem zasledila, na kakšen način bi bilo to slednje). IZVIRNO SPOROČILO: madam Tudi mene zanima isto kot uporabnico Brbs: - kam se vpisuje vrednost avtomobila, parcele, itd.? Nikamor. Podatke bodo dobili sami od UE, DURS-a in GURS-a.
|
|
|
|