klarisa -> ICSI (25.8.2005 8:53:39)
|
No, pa še mal več.. Za mano so 4 postopki ICSI (febr.04,jun.04,sept.04,febr.05) žal vsi neuspešni. Pri treh sem imela kombinacijo Dipherelina+menogona 3amp., pri zadnjem pa dolgi postopek se pravi suprefact sprey+menogon 3amp. Do punkcije traja pri meni cca. 15-17 dni. Pri 3 ICSI sem imela vedno od cca.10-15 spunktiranih celic od tega so se oplodile od 3-5.prve dve punkcije so bile kljub veliko celic neboleče, zadnje 2 pa prekleto boleče. Pri tretjem postopku se mi je celotno hormonsko ravnovesje čist sesulo in od spunktiranih 10 celic je bilo polnih(zrelih) samo 6, od tega so se oplodile 3(2slabše,1 boljša)..pred tem postopkom sem imela kao dieto po krvnih skupinah in bolj zdravo hrano pa vidiš kaj je blo..Zdaj vem, da sta 2 postopka na leto zvrhana doza za telo.pri postopkih razen napihnjenosti ni bilo kakšnih drugih stranskih učinkov. 2x sem bila doma od punkcije do testa, 2x od punkcije pa tri dni po ET. Po punkciji še nekaj časa boli, sploh ko greš na vodo..vedno sem imela ET 3. dan.po vseh zbranih info in surfanju po netu je nekak tkole; svetujejo jemanje otroškega aspirina od punkcije naprej,ker baje tudi do 50% zveča možnost uspešnega transferja zaradi boljše prekrvavitve, tud ananas naj bi baje pomagal, jemanje tifola, vitamina E, cinka, pa nekatere za Et vzamejo tudi apaurin ker zmanjša krčenje maternice..alternativa za izboljšanje partnerjevega spermiograma pa je vsakodnevno jemanje koencim q10 (od Pharmanorda), cink, vitamin c (500mg od plivita), korenina mace je baje tud fajn..sama sem hodila pred zadnjem postopkom tudi na akupunkturo, meni ni poratalo, prijateljici pa je..Postopki so kot loto,važno je samo da se vztraja do konca,ker teoretično je možnost na postopek ICSI cca.25%,zato jih je treba ponavljat do :modri:. Če te še kaj zanima le piši.. pa pa
|
|
|
|