Kerensa* -> RE: otroški dodatek... (15.11.2011 21:07:28)
|
Če nimaš minusa na TRR in če imaš blokiran TRR in glede na datume veljavnosti odločb bi morala ti danes dobiti nakazan otroški dodatek in bi ti moral biti dovoljen tudi dvig (pri blokiranem TRR samo osebno na matični banki). Informacij o nakazilih po navadnem telefonu banke načeloma ne dajejo (so pa izjeme, seveda). Stopi najprej jutri do banke in preveri, ali imaš otroški dodatek na TRR ali ne. Če ga imaš, potem ga dvigni (sodeč po napisanem ni ovir za to). Če ga nimaš, potem najprej telefoniraj na svoj CSD. Oni imajo dostop (vpogled) v to in to se dela tudi po telefonu. V kolikor ugotovite, da otroški dodatek ni bil nakazan, potem zahtevaj (imaš to pravico), da na MDDSZ preverijo, čemu je tako. Če tega slučajno ne bi hoteli narediti, jih spomni, da morajo (da je to njihova dolžnost). Če ti jih pa kljub vsemu ne uspe prepričati, pa sama pokliči na MDDSZ po 9. uri zjutraj (čimprej po tej uri) in preveri, kaj se dogaja. Informacijo boš dobila po telefonu. Seveda pa v vsakem primeru zahtevaj takojšnje nakazilo. Odkar so nakazila avtomatska, imam jaz otroški dodatek vsak mesec že ponoči na TRR. Letos poleti se je pa zgodilo, da ga ob 9-ih dopoldan ni bilo. Najprej sem telefonirala v banko in preverila, če imajo oni kakšne težave s knjiženjem. Ko smo ugotovili, da jih ni, sem poklicala na CSD. Socialna delavka je videla, da nakazilo dejansko ni izvršeno in je prosila, naj pokličem čez slabo uro - da bo v tem času preverila, kaj se dogaja (in zakaj). A mi čez eno uro ni bilo treba telefonirati, ker se je otroški dodatek že znašel na mojem TRR.
|
|
|
|