PASJE GLISTE ... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

MansY -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 9:57:00)

Pozdravljene!

Sem v 22.tednu nosečnosti in danes me je zgrabila totalna PANIKA, ko sem svojo malo Kiko (pudlj) peljala na sprehod. Psička se je pokaka, jaz sem pa kot ponavadi pobrala njen izdelek in pri tem z grozo opazila, da se znotraj smrdečega kupčka nekaj premika. Bila je čisto majhna glista, bele barve. Ojoj, sedaj me pa resno skrbi, da se slučajno nisem jaz okužila, ker ne vem koliko časa ima naša Kika v sebi te nepovabljene goste ... :zmeden: Z mano je sicer vse v najlepšem redu, mali(a) že na veliko brca in nimam nobenih problemov. Na osebno higijeno zelo pazim, a vendar ... Psička je skoraj cel dan z menoj, rada skoči na kavč in ravno včeraj sem jo kopala, česala, se z njo igrala itd... No, skratka, ima katera od vas izkušnje s tem? Se katera razume v te zadeve bolje kot jaz ... Sedaj hitim v trgovino po tabletke za mojo :kuza: ... Upam, da me boste potolažile ... Sicer pa vem, da najbrž zganjam preveliko paniko.

Lep dan še naprej! :):rozica:

Ezi -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 10:03:08)

Hm, kaj pa vem :zmeden2:
Definitivno psičko najprej razglisti, naj ti dajo malo več tablet, še za kasneje ... mislim pa, da če si pazila na higieno, ne more biti nič.

Lp, Ezi

MansY -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 10:06:23)

Hvala ... Točno to bom naredila ... :) Vidim, da imate tudi pri vas kužka, pa kar velikega ... Upam, da bo decembra (ko bo prišel na svet :duda:) pri nas vse okej in da bo naša Kika pridna in ubogljiva. Malce me je strah, ker je precej razvajen kužek ... No, še enkrat hvala za tako hiter odgovor,
LP, MansY

Seven* -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 10:08:42)

Nic bat. Gliste so za nosecnice s primerjavi s kaksnimi bakterijami se najmanj nevarne.. Pa ponavadi ljudje ne dobijo glist od psov.

MansY -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 10:14:30)

No hvala vama ... Sicer vem, da se prenašajo le prek blata in da načeloma človeku naj ne bi bile usodne itd ... Ampak, skušam biti res čimbolj pazljiva sedaj, ko pričakujemo :modri: ali :roza: ...

CUKRČEK -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 10:18:46)

JAz pa mislim, da te gliste nimajo nobene veze s človekom. K veterinarju pojdi po tablete proti glistam in bo vse ok. Je pa čist normalno, da ima mlad pes gliste...redkokateri se jih "ogne".

NOVIČKA -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 15:55:50)

Pa še v svoj kakec poglej, če so tudi v njem nepovabljeni gosti. Če te pa zelo skrbi, pojdi k splošnemu zdravniku in zaprosi za analizo blata (čeprav to zelo neradi storijo-stroški!). Če imaš tudi ti parazite, boš dobila zdravilo. Psički pa daj sredstva proti parazitom na 3 - 4 mesece.

MansY -> PASJE GLISTE ... (24.8.2005 16:57:07)

Ja, sem že zrihtala. Moja Kika je dobila prvo "dozo" tabletk in ker je bila tako pridna, da je vse pojedla, sem ji dala tudi veeeeliko kost. No, sedaj poteka čiščenje in razkuževanje stanovanja ... Zadevo smo rešili, hvala bogu.
Ps. Novička, ja sem že pogledala svoj kakec in je kar ok... :) Hvala!

Lep dan želim vsem!

Stran: [1]