mika -> RE: v šolo v večji kraj ali v podružnico do petega razreda ? (14.11.2011 21:23:27)
|
Skrbi me namreč znanje, ki ga bo dobil v podružnici in potem prestop v " veliko šolo". Ima kakšna izkušnje z podružničnimi šolami oz. kam bi ve na mojem mestu vpisale otroka? Naša bejba hodi v 2. razred na podružnično šolo, kjer so 1 ,2. razred in 3,4 združeni. V 1. razredu je 6 otrok, v 2. ravno tako 6. , v 3in4 pa mislim, da je 15 otrok skupaj. Prednost podružnične šole (predvidevam, da je tudi pri vas majn otrok) je ravno v prejemanju znanja. Otroci imajo skoraj individualno poučevanje. Tu se enostavno ne more zgodit, da bi otrok kaj preslišal, ker vsak pride na vrsto, kar je pa v razredu s 25imi učenci veliko težje. Odnos med otroci in učiteljicami je resnično pristen.... ma uživajo vsi skupaj[sm=smiley1.gif]. Včasih berem tu gor, kako se otroci že v 1. razredu gredo izločanja iz družbe, ker ni oblečen po okusu posameznikov itd, ....tega pri nas ni. Pred kakšnim mesecem sem se pogovarjala s hčerino zdravnico, (stara okrog 50 let) in je rekla, da njene izkušnje kažejo, da otroci iz podružničnih šol premorejo veliko več znanja kot iz večjih oz. centralnih šol, ravno zaradi ''skoraj indvidualnega'' pouka. Da pa zna bit šok potem v 5. razredu, ko pridejo na veliko šolo, kjer ni takšnega osebnega stika, kot na podružnici. Po tem pogovoru, pa sem slišala, da so deklice, ki so hodile na našo podružnico, sedaj v 5 razredu na centralni šoli zelo zadovoljne in da se imajo super. Se pravi, da se nam ni treba bati prehoda na centralno šolo[sm=smiley1.gif]. Po naši izkušnji, ti lahk rečem, da boš otroku naredila veliko uslugo, če ga boš vpisala na podružnico. Prehod iz vrtca v šolo se skoraj ne opazi, kar pa otrokom veliko pomeni. Ni galame, na hodnikih, dirjanja večjih otrok,. Zaradi vsega tega nisva z možem sploh razmišljala, da bi jo vpisala na centralno šolo. Pozitivne izkušnje strašev starejših otrok, so naju takoj prepričale.
|
|
|
|