gyno-daktarin (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

eya -> gyno-daktarin (24.8.2005 8:53:33)

Ojla!
Danes mi je za vnetje ginekologinja dala gyno-daktarin. Ko sem prebrala navodila, sem videla, da ga v prvih treh mesecih nosečnosti odsvetujejo. Zdaj me je malo strah. A je katera uporabljala te vaginalete tako zgodaj v nosečnosti (noseča sem sedem tednov)?
Lp!

kaj@ -> gyno-daktarin (24.8.2005 8:59:27)

jaz sem isto uporabljala v prvih tednih nosečnosti pa ni bilo nič narobe,saj G dobro ve kaj lahko predpiše in kaj ne.Mislim da kar brez skrbi
LP

spella -> gyno-daktarin (24.8.2005 9:21:07)

Men so edino te vaginete (za en teden pomagale :((), sicer v 32 T, med tem ko se že vse druge odpovedale (Vagisan, Boraksove, Canesten...) že po enem denevu pavze odpovedale. Če bi imela te že od začetka, se mogoče nebi celo nosečnost ubadala s temi zoprnimi glivicami;). Tako, ti kr vzami, če ti jih je G napisala. Drugač, pa lahko probaš tud z Boraksovimi vaginetami, ki jih dobiš v lekarni brez recepta in v bistvu (na osnovi mlečne kisline) samo izpirajo nožnico.

Lp špela

Ezi -> gyno-daktarin (24.8.2005 9:52:07)

Tudi jaz sem jih imela v 1.nosečnosti, pa zgleda da jih bom spet potrebovala oz. nekaj pač
Za kaj pa se uporablja Boraksove vaginete?

Ezi

spella -> gyno-daktarin (24.8.2005 10:01:34)

Ravno tako za vnetja in glivice, sam jih moraš jemat 10 dni ;), pol pa G rajš dajo kar Canesten (no, ta je tud mal močnejši). Po boraksovih vaginetah maš pa poplavo tam spodaj, ker so take kot iz voska pa se vse stopi (men je G rekla, da spirajo nožnico)in obvezno rabiš uložek:).

Lp

Ezi -> gyno-daktarin (24.8.2005 10:06:48)

:zmeden: a res?
No, hvala za odgovor;)

Ezi

soncka -> gyno-daktarin (24.8.2005 11:04:18)

oj
jaz jih pravkar jemljem, sem v 17t. imala sem iste pomisleke, vendar sem vseeno začela z jemanjem. mi je že boljše. na enem drugem forumu sem postavila isto vprašanje kot ti, pa mi je mag. Frenk Krištofelc odgovoril, da če sem v dvomih naj se pogovorim z zdravnikom, ki mi jih je predpisal:zmeden2: ja hvala lepa:zmeden2:

Me veseli, da so imele ostale punce dobre izkušnje.

Pozdravček:metulj:

kati1 -> gyno-daktarin (24.8.2005 11:19:13)

ojla

glede vseh tablet in vaginalet je tako - da v navodilih bolj ali manj odsvetujejo nosečnicam, saj farm. družbe poskusov na nosečnicah skoraj nikoli ne delajo. Tako so le izkušnje zdravnikov in G tiste, na podlagi katerih se odločijo za določene tablete. V tem primeru pač upamo, da imajo dovolj izkušenj. Jaz sem se tud upirala Buscopanu - pa je G rekla, da ima z njim že 10 letne izkušnje in nobenih težav.

Je boljš uporabljat zdravilo, kot pa da bi blo kaj narobe s tabo (širjenje vnetja) in to skor sigurno ne bi dobr vplival na bebico.

lp, K

eya -> gyno-daktarin (24.8.2005 11:23:39)

Hvala vsem, sem se potolažila.
Lp!

NINA78 -> gyno-daktarin (24.8.2005 16:57:05)

Pozdravljena,
tudi sama sem te vaginalete v nosečnosti jemala že 4x. 2 škatlici v 1/3 nosečnosti in 2 škatlici še v 2/3 nosečnosti (sedaj sem v 3/3). Ne vem da bi bilo zaradi njih kaj narobe.
LP, Nina. :)

Stran: [1]