smetana (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


darja.mark -> smetana (11.11.2011 22:52:45)

Po enem obupnem dnevu...ja, moj dan je bil za en ku***, sem se spravila delat torto. Za jutri. Jaz in moj bova praznovala roj. dan. In ja, da bi se dan še končal skladno z jutrom, dopoldnevom, popoldnevom,...mi itak mora it VSE narobe. Odločila se se, da bom naredila Nutelino torto. Ne delam je prvič. Delala se jo že velikokrat, vsakič je bla odlična. Danes pa mi itak more vse nagajat, mater hujš kot da je petek 13.
Vzela sem Hulala smetano, mimogrede, tole vsakič uporabljam ker nam je po okusu najboljša, pa tudi fajn se strdi. No, dans pa ni tako. Noče se mi nikakor strditi. Mixala sem ene 15 minut, pa nič. Tekoča. Malo je šlo skupaj, a premalo ker mi bo vse ven steklo :(  Kaj naj naredim, kremfixa nimam zdaj doma. Zakaj se sploh noče strditi, to se mi ni še nikoli zgodilo. če ima katera kak nasvet ali pozna kak trik...help me...




Peli -> RE: smetana (12.11.2011 0:13:10)

Če imaš želatino, bi mogoče s tem poskusila, drugače pa zjutraj po novo smetano!




malania -> RE: smetana (12.11.2011 0:30:55)

Si jo imela na hladnem?
Jaz sem enkrat tud imela take težave (sicer ne vem ali rastlinska ali una druga), ampak sem sumila, da se ni strdeia zarad tega, ker ni bila v hladilniku... Ne vem.. [sm=zmeden.gif]




darja.mark -> RE: smetana (12.11.2011 8:30:23)

Na hladnem ni bila.....moj mi je prinesel iz trgovine, pol sem šla pa delat....vem da na njej piše, da more bit v hladilniku vsaj 3 ure, ampak nisem zdaj prvič tko delala...velikokrat sem jo prinesla iz trgovine pa pol začela delat...




andea -> RE: smetana (12.11.2011 10:28:57)

Jaz ravno zaradi tega kupim kakšno smetano več, ker ko gre nekaj narobe, gre vse narobe. Imam pa na zalogi tudi kremfiks.




TomTaylor -> RE: smetana (12.11.2011 11:44:26)

Dej postavi to kar je nastalo za eno uro v hladilnik ali pa za 20 minut v zmrzovalnik pa pol probaj če se bo kaj lažje stepalo. Pa pazi, da ne boš nutele prezgodaj notri vmešala (razen če si jo že - potem od te smetane ne bo nič več)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.11.2011 12:09:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




blaža -> RE: smetana (12.11.2011 16:31:29)

Smetana mora bit obvezno na hladnem, drugače se ne stepe, niti če se močno potrudiš.

Hulala je daleč najslabša smetana. če jo fajn stepeš in pustiš do jutri zunaj, pa poglej kaj v bistvu jeste. je kot stiropor. jaz sem delala iz nje torte za izložbo, ker se odlično posuši.[sm=zmeden.gif]

Drugače je pa res od Pomurskih in od Mu najboljša. IN najboljše ti je mešanje pol pol zaradi agregatnega stanja in okusa.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.11.2011 11:30:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: smetana (13.11.2011 11:40:18)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

zakaj pa uporabljate rastlinsko smetano? a ni boljsa iz mleka?


Si slišala za stvar okusa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Mojmu možu se želodec obrne sam da zavoha smetano iz mleka ali karkoli iz mleka, meni pa tudi ni všeč okus smetane- ima preveč okus po kravah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - zato sem nehala pit kavo s smetano. Pri mleku pa ne voham krave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Tak zdaj vidiš, tudi čudni ljudje teptamo zemljo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image].

Torej  ne,  nam ni všeč iz mleka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] spljoh




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.11.2011 17:51:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




darja.mark -> RE: smetana (14.11.2011 7:50:43)

No da poročam....ne, smetana se ni strdila, sem vanjo naslednji dan dala 3 kremfixe pa ni pomagalo. Ah ja, torto sem optimistično sestavila skupaj, v obodu. Dala v hladilnik in upala na najboljše. Strdilo se ni nič več. In ja, verjetno je res bila napaka, da nisem smetane prej dala v hladilnik za par uric, pa šele potem stepala. Rezultat...ko sem obod vzela stran, se je razlezla.....namesto torte je potem bila neke vrste grmada [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]...no ja, videz ni bil za nikamor, dobra je bila pa zelooo, so vsi pohvalili in me potolažili da bolje tako, kot pa da bi bla kot iz slike in zanič po okusu. Ja, sej so imeli prav. Smo se pa ob razlezenju 'torte' tako nasmejali, da je verjetno noben ne bo nikoli pozabil in tudi to šteje....haha....dobra izkušnja za naslednjič...

Zakaj rastlinska, preprosto zato ker nam je okus bolj všeč od navadne. navadna se mi zdi da ima tak prazen okus....saj jo pač pojem, samo če že lahko izbiram, raje vzamem rastlinsko.




Hope2 -> RE: smetana (14.11.2011 8:07:37)

Zadnjič ti nisem svetovala, ker sem mislila, da je že prepozno. Meni se je to 1x zgodilo- sem dala prehitro nutelo, pa sem ugotovila, da je najbolje takrat oblate čist tanke naredit- kokr se da narezat tanke, pa namazat na tanko s tole tekočo kremco:-), . Tak dobiš precej večjo sočnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zdaj sem pa delala višjo torto (5 normalnih oblatov), pa krema ni bila fejst trda, tak da sem vsak namazan oblat dala mal v hladilnik za 10 minut, da se je krema mal strdila in potem naslednji oblat. Če ne, bi mi spodnjo kremo kar ven potisnilo od teže. Tak pa je vse skupaj super ratalo- lepe linije kot v kaki slaščičarni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




darja.mark -> RE: smetana (14.11.2011 9:24:38)

Hope, nikoli ni prepozno, bom vedela za drugič :)  Ja, mogoče sem tut nutelo prehitro noter dala, verjetno je vse po malem 'pomagalo' da je ostala tekoča. Bo drugič bolje :)  Je pa tal etvoje ideja super, mani to niti na pamet ni prišlo. Sem bla itak jezna, sem še banane, ki sem jih nameravala noter dat, pozabla no konc dat not :).  Ah ja [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/img]...kot pravi moj sodelavec...če si butast.....si butast :)))))




Stran: [1]