znakovni jezik za dojenčke (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


chezAnA -> znakovni jezik za dojenčke (11.11.2011 8:20:13)

Našla sem tole stran, kjer imajo zastonj dostop do znakov za znakovni jezik dojenčkov. Mika me, da bi poskusila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Je katera že to preizkusila? Kako je bilo? Mika še katero drugo ali sem samo jaz "malo usekana?"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

babysignlanguage.com




chezAnA -> RE: znakovni jezik za dojenčke (11.11.2011 8:35:56)

Ne vem, zakaj mi stran danes ne dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Včeraj je čisto lepo delala ... Upam, da imajo samo oni kakšen problem in bojo stran postavili nazaj.




chezAnA -> RE: znakovni jezik za dojenčke, vprašanje za tiste, ki ... (1.9.2012 23:56:47)

Stran spet dela.
Bi pa imela vprašanje za tiste, ki po znate slovenski znakovni jezik, ki ga uporabljajo gluhi, naglušni.
Ali je smiselno pri dojenčku, pri katerem je skoraj 100 %, da ne sliši, uporabljati te znake? Bi mu to koristilo? Ali bi bolj škodilo? Imajo znaki kakšne podobnosti z znakovnim jezikom za odrasle? Imajo naši specialisti izdelano mnenje glede babysign jezika?

Imam namreč prijateljico, ki ji mogoče tole prav pride, ne bi pa je rada dodatno begala, že tako ima vseh svojih vprašanj in negotovosti dovolj. Zaenkrat ji še nisem nič omenila, skoraj prepričana pa sem, da babysigna sploh ne pozna.
Hvala




ronja -> RE: znakovni jezik za dojenčke (3.9.2012 13:31:25)

To sem delala že pri Ronji in Lejli in tudi zdaj pri Svitu, samo moram priznat, da ne prav redno. V bistvu vsem vsakič prišla do istega zaključka - da on mene itak razume, kar rečem, tudi ko govorim, jaz pa njega, ko zajoka oz. se zasmeje, tudi če ne pokaže "pravega" znaka... Sicer mi je simpatična ideja (sicer je ne bi uporabljala), ampak dejansko je bilo pri Ronji tako, da sva meli neko svojo govorico, da mi je še brat rekel, da to pa mogoče ni glih najbolj ok, da jo vse tako razumem, čeprav še ne govori, ker ne bo dojela, da drugi je pa ne,pa se ji ne bo dalo naučit govorit (to je res kar pozno začela - pri 2 letih tako zares, Lejla isto).

Če je otrok gluh, mu pa gotovo pomaga, da se nauči znakovnega jezika, škodi ziher ne. Škodilo bi samo, če ne bi zraven še govorila (super bi bilo namreč, da se nauči tudi brat iz ustnic...) je pa fino, če zna znakovni jezik, da zna tudi on kaj povedat nazaj - ker govorit se popolnoma gluh težko nauči in to traja in medtem je hudo frustriran, da ga ne razumeš, kaj hoče... Je pa fajn, da ji povejo tudi strokovnjaki, kaj vse ima na voljo, samo če bi bila sama na njenem mestu, bi tudi sama iskala informacije drugod, ker v tisti uri, kolikor ti jo mogoče lahko nameni zdravnik, pač ne moreš izvedet vsega, kar bi bilo dobro za tvojega otroka...

Kar se tiče jezikov, jih je par, v sloveniji je en, v tujini sta v glavnem uporabljana dva druga. Otroku je tako vseeno, kaj se uči, glavno da ti razumeš njegovo kretnjo. Osnove pa tako vsi uporabljamo (pomahamo z rokico za papa, pošljemu lupčka za rada te mam, itd...)




Stran: [1]