Najin_pikec -> RE: oktobrčki 2011 (3.9.2012 23:20:39)
|
Ja, res je čustveno to dojenje, nisem prej nikoli tega razumela. Od začetka, ko je mali skoz na meni visel, mi je bilo dojenje kar mučno, potem ko se je zadeva umirila, je bilo pa kar ok. Sicer nisem zagovornica dolgega dojenja, se mi zdi tam do cca 1 leta čisto dovolj, ampak mi bo vseeno kar hudo, ko bo konec. Je res ena taka lepa vez med mamo in dojenčkom. Hja Pikomiko, to napako sva pa res delala, da sva ga iz posteljice jemala. Bom probala še tako, da ga bom v posteljici potolažila. 2sneg13, ritem se mi zdi, da imamo kar dober, zgleda pa takole: - 7.30 - se zbudiva in še malo poleživa, potem previjanje - 8.00 - zajtrk: običajno mlečno žitna kašica (150 ml vode, 45 g kašice oz kot je navedeno na škatli) ali kakšen kruh z margarino - Po zajtrku se še mami zrihta, potem greva za kakšno uro in pol ven - 11.30 - malica: poje eno banano - Po malici sledi previjanje in okrog 12h zaspi. Uspavam ga tako, da najprej eno pesem odpleševa, potem ga budnega položim v posteljico in mrmram pesmico, da zaspi (no včasih je tako utrujen, da zaspi že med zibanjem, predno se pesem konča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ). - 12.00 - spanje. Po novem spi cca 2,5 ure. - 14.45 - kosilo: poje za cca 1 frutek - sledi igra in krajši sprehod z našo psičko. - 17.15 - manjša malica, poje malo sadja (jabolko, nektarino, breskev...), količinsko npr. polovico jabolka. Včasih namesto sadja poje pol žemljice. - večerni sprehod - 19.15 - večerja (žitno-mlečna kašica, količinsko enako kot pri zajtrku) - 20.00 - kopanje - 20.30 - dojenje, spanje. Ponavadi je zaspal med dojenjem, zdaj ga dam predno ga zmanjka v posteljico. Zaspi najkasneje do 21h. - 4.00 do 5.00 enkrat se podojiva in spiva do 7.30 Včasih se še vedno zgodi, da popoldan spi samo 1,5h in v tem primeru ga po popoldanski malici zmanjka še za slabo urco. Ampak večinoma zadnje čase spi enkrat dnevno. Se pa po cca 1 uri spanja prebudi in ga malo pobožam, da zaspi nazaj. Navedene ure lahko malo variirajo, 15 min gor al dol. Ko bo šel v vrtec, ga bom zvečer prej dala spat, ker bo tudi zjutraj moral prej vstat.
|
|
|
|