Mica Potica
|
Živjo punce, zdaj sem pa jaz postala takšna, da redno berem, nazaj pa nič ne napišem. Berem ponavadi kar preko telefona medtem ko dojim :) , tam pa ni živcev nazaj odpisovati, ker gre prepočasi. Skratka, naša zgodba je takšna: urnik: ga ni. Ko že mislimo, da smo ga oblikovali, se tamala spomni, da je njej všeč drugačen in se ga drži nekaj dni, nato ga zopet spremeni. Mi se ji zaenkrat še prilagajamo. dojenje: cela zmeda. Ko je mleko, se naši zdi, da ni lačna in se samo igra. Ko ga ni, pa bi jedla. Zaradi tega sem že enkrat dobila kar ornik vnetje ( mastitis ), ter jedla antibiotike, nato še večkrat po nekaj dni dobivala zastoje ( bolečina - masaža - vroč tuš... ). Takrat je seveda bilo premalo mleka, a smo vztrajali, da nismo dodajali AM in jo raje večkrat pristavljali. Ampak potem je bila vedno tako sitna in razdražljiva, da smo morali it na flaško. Sedaj redno vagamo. Nato najprej dojimo, razliko pa "dotankamo". Zdaj je nekako bolj pridna glede hrane in je nekje na 4 ure, zvečer bolj na 3, ponoči pa na 6. uspavanje: cela znanost. Proti večeru postane pravi čukec, ki mu ni za spanje, zraven pa jo še dražijo marsovčki, ki jo hodijo vsak dan po 16.uri ščipati, dokler ne zaspi. Zato se trudimo, da jo čimbolj zamotimo, utrudimo in delamo vsak dan isto, da bi počasi vedla, da je čas za spanje. Tam nekje ob 20h kopanje. Kopamo jo vsak dan ( so tudi izjeme ), le da jo milimo le 1-2x na teden. obožuje kopanjei in to je edino, kjer je ful pridna med tem časom, ko jo ščipajo marsovčki. Malo že čofotamo in pa seveda telovadimo s skupnimi močmi. Briše se malo manj rada, a ko ji zavijemo pleničko, hitro pričnemo z masažo telesa. Najprej po gubicah kar z ribodermom, nato le nekaj kaplic olja od Welede na roke, da gre lažje po celem telesu. Gladimo, božamo, žgečkamo. Tukaj pa ful uživa. Nato dojenje, flaška, potem pa najtežje... uspavanje. To ge pa samo na rokah z zibanjem in stoje. Pa še to zelo težko zaspi. Najprej jo nosi ati kakšne 45 minut, da se umiri. Nato prevzame mami, se vsede na žogo, poskakuje in posluša Avsenikove uspavanje. Pri 8.pesmi zaspi v fazi REM, kjer jo nikakor še ne smemo prestaviti, ker vse začuti in je jok. Pri 13.pesmi pade v globok spanec, pri 14. jo odnesemo v posteljico. Dude ne mara, brez nošenja zdrži le 5 minut, četudi se stiskamo, sama pa zdrži 2 in pol minuti. :) Skratka, poskušali smo že vse, a ona se striktno drži svojega. Čeprav še nimamo urnika, a urnik za spanje je njej svet. Torej - ati->mami->žoga->uspavanke->13.pesem kaput->14.pesem finish. :)))) spanje: zaspi tam nekje okol 22h-23, odvisno kdaj začnemo s kopanjem in koliko traja dojenje in flaška. Spi do 4.00 ali 5.00, Če gre spat pred 22.00, se zbudimo že ob 3.00. Nato zjutraj nekje ob 7.00 ali 8.00. Izjema so zadnji trije dnevi, kjer po nočnem dojenju ( ob 4.00 ali 5.00 ) noče zaspati nazaj. Nazaj zaspi šele ob 6.00 ali 7.00 in spi do 9.00 ali 10.00. vozičkanje: obvezno vsak dan. Le včeraj nisva bili, ker je bilo res mrrrzlo. Potem si narediva izlet in greva v lupinco, ter z avtomobilom k mojim staršem. Tudi to ji je všeč. Samo da se vozi. V vozičku zaspi ne glede na to ali prej joče ali je mirna, že v naslednjih 100-200 metrih in spi še po vozičkanju. Košaro prinesem kar v stanovanje. Jo odkrijem, odprem kombinizon in čakam. Ponavadi se zbudi tudi šele čez 2 uri, ko ji vroče postane. vožnja: lahko je grozovit jok, a ko se bomo peljali zopet cca 100-200m, bo zaspala. Bolj ko trese, prej zaspi. duda: ni šans. izjema je lupinca in voziček, kjer mora biti obvezno. Tam jo ima dokler ne zaspi. Če pa je zunaj tega, pa ni šans, da jo zgrabi. Sedaj je pogruntala svojo roko in si jo non stop tiši v usta. teža in mere: pravi korenjak! Porodna 4040/50, odpustna 3980/50, 4 tedni 5080/56, 6 tednov 5300/60. Ne morem si predstavljati, da je v 6 tednih zrasla za 10cm!!! Sej, cunjce pa kr stran dajemo. Še sreča, da je brat dobil hčerkico, ki je 5 tednov mlajša. -> zato je mami pogruntala, da se bolj splača kupovati oblekce. Štrampleki se nategujejo in so prav dlje časa, oblekca je pa najprej do gležnja, nato do kolena, potem je že bolj mini, potem pa lahko kombiniraš kot tuniko zraven hlač. :))) Tako da naša je non stop punčkasta in v oblekcah. Je prava prinčipesa. mami: včasih naspidirana, drugič dehidrirana. Brez vsakega truda sem trenutno iz 19kg plusa ob porodu, na 3kg plusa ( 7 tednov po porodu ). Že ob prihodu domov po porodu sem izgubila 10 kg, nato pa v naslednjih dneh opazno, ker sem se potila kot bi bila non stop v savni. Zdaj pa nekako tudi ger umirjeno dol. Skratka brez truda. Pojem pa ogromno sladkega. Nosim že stara oblačila. Le kakšne opete kavbojke še ne spravim nase, zaradi bokov. ati: najboljši na svetu. Zelo pridno pomaga. Vsak dan, ko pride ob 17h domov, takoj prevzame in jo ima do spanja. Proti jutru podirata kupčke in se tehtata, čeprav gre že ob 18h v službo. Če ne zaspi, tudi počaka in pomaga uspavati. Mamico že teden dni pošilja na masažo, da bi se sprostila. Res je ZLAT in PRAVI CUKRČEK. babica in dedek ( moja ): postala otročja. tamale ne izpustita iz rok, ko pridemo na obisk. Žarita in sta polna veselja, ko jo vidita. Seveda, saj sta v roku 5 tednov dobila dve vnukici. Mojo prvo in bratovo prvo. stara mama in star ate ( njegova ): postaja napeto. so najbolj pametni in hočejo delati neke svoje prijeme in urnike. Če rečem NE, to preslišijo. Se je že zgodilo, ko sem 3x zapovrstjo rekla NE, pa so ignorirali. potem pa - pretirano hočejo pomagati. ko se kam spravljam, kr skačejo okol in mi pravo zmedo delajo. Jz si pripravim stvari tako, da potem najhitreje vem kje je kaj, da samo vzamem in ne iščem, ker je jokava, ko se spravljava ven. Oni pa mi kr neki kao pomagajo in prestavljajo na njim bolj logična mesta. Potem pa skačem in iščem brezveze. Skratka, počasi je vedno večja napetost. Ker sem postala bolj stroga in povem kaj hočem, onadva sta pa užaljena. hrana: jem vse, razen fižola, sveže zelenjave ( razen pese), svežega sadja in zelja. Zadnje dneve pa sem se začela izogibati mlečnih izdelkov, ker sem ugotovila, da kadar jem kaj mlečnega, je pri mali še večja veselica. Včeraj sem si kupila sojino mleko. Navadnega in čokoladnega. Zaenkrat smo odprli čokoladnega in je ful dobro, pa tudi tamali paše. rekviziti: ležalnik PegPerego z igrali ( obezno ), igralna podloga, vrteči in pojoči medvedki nad posteljico, Avsenikov CD z uspavankami in okenske notranje žaluzije. :))) Ja! Najbolj so ji všeč žaluzije na oknih. Ugotavljam da zato, ker sem brala, da dojenčki najbolj opazijo črnobele barve ali ful pisane, svetlobo in pa črtaste vzorce. In, ker žaluzije še ropotajo, je to mega! :) Prav tako onemi, ko se vsedeva zraven klavirja in gleda tipke. Sploh ni treba igrati, samo gledati. :))) no, to je to - to sva jaz in naš cukrček z obširnim poročanjem za dolgo branje. ( joj še kr spi, jedla je ob 5.00, zaspala pa ob 7.00 )
|