pokamoka -> RE: oktobrčki 2011 (22.3.2012 8:17:35)
|
Heeej:) Mi smo prav dobro:) Dečko je zadovoljen in zato sta tut mami in ati:) Špinača: hja, mi smo jo jedli včeraj prvič. Naredila sem jo skupaj s krompirjem. Pa nekako mu ni šlo po grlu. Saj je nekaj pojedel, vendar se je nekaj upiral. Pred tem se mi ni nikoli, ko sem mu dala jesti drugo zelenjavo. Tak da ne vem... če ga bom sploh še silila s to špinačo. Bomo vidli. Sm jo pa odmrznila in dala h krompirju tri minute na koncu, ko je bil krompir že kuhan in potem sem to spasirala. Aja, pa še dve kapljici repičnega olja sem dala zraven. Menda je to treba mal dodajat. Ne me vprašat zakaj, ker nimam pojma:):):) Lupinice: ja, menda so od 9 do 18kg, vendar je prav, da otrok že lepo sedi sam pokončno, ker mu v teh sedežih (skupine 1) potem lahko glavica malo dol leze. Sploh če zaspijo je to dogaja. Je pa res, da je marsikatero dete precej veliko in ga je treba dati hitreje v tele avtosedeže. Kot je napisala najin pikec, ko je glava preko lupinice in ramena preko pasov za zapeti. GH in spanje: jaz sem slišala že tolko enih različnih teorij. Pač, vsak zagovarja tisto, ki je učinkovala pri njih. Pri nas je spal tudi prej celo noč, ko sva se samo dojila. In zdaj tudi spi, ko uvajam GH. Veliiiiko je odvisno tudi od kvalitete maminega mleka. Kakšnega imaš, pa nekako ne moreš vedet. Če se otrok doji, je RES treba pazit na močno in raznoliko prehrano, ker gre itak vse v mleko. Tak da... imam kolegice, katerih otroci so spali celo noč, ko so bili dojeni in imam kolegice, katerih otroci so začeli spati šele, ko so začeli jesti GH. Tak da... Je pa spanje otroka odvisno tudi od njegovega notranjega ritma in od mamice in atija. Hmmm... če sta mami in ati umirjena, je tudi otrok umirjen, zadovoljen... punce, ne smemo komplicirat za malenkosti. Moja teorija je taka, delam po svojem zdravem občutku (pa sem prvič mamica), ne kompliciram in živim lepo umirjeno, sproščeno, včasih si privoščim kaj za svojo dušo... in tako se imamo super. Moje zadovoljstvo se prenaša na dečkota... hja, prav lepo nam je:) Ajdi, ne bom več nakladala... dost je bilo:):):) Se beremo. bodite lepo pa pa
|
|
|
|