|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj lulanje stoje inbrisanje rite?
8.11.2011 21:02:12   
PC Baby
Kdaj se začne fantke učit lulat stoje doma in kdaj si sami začnejo rito brisat?
Naš ima 2,5 leti in lula na nastavku rito mu pa brišemo mi. Enako je tudi v vrtcu. Kdaj bi pa morali začet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj lulanje stoje inbrisanje rite?
8.11.2011 21:21:21   
thaiss
zakaj bi lulal stoje doma??
naš 4,5 letnik lula sede, oči tudi...stoje pride v pošev samo če bosta striktno vsak dan pucala wc, do takrat sedeuser posted image
brisanje ritke naš za silo obvlada oz. opravi sam, sfiniširamo pa odrasli

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2011 21:29:19   
dskubin
Pri nas je isto, kot pri thaiss. Moj je tako navajen že od njegove mame, otroci se pa itak zgledujejo po starših. Glede ritke je odvisno od otroka, 4,5 letnica poskrbi za vse sama že kako leto, pa itak skor ne bi rabla brisat riti, ker kaka tako, da čisto nič drekca ne ostane. 6 letnik si tudi briše ritko sam, se mi zdi, da nekje od 4,5 leta, pa včasih še prosi za pomoč ;)

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2011 21:30:44   
benika
Pri nas fantje lulajo sede. In dokler si ne bodo poiskali punc, ki bi za njimi pucale školjko, bo tako tudi ostalouser posted image V stoje sicer znata lulat nekje od 3. leta dalje (da nista bila vsa mokra in da sta znala naciljat školjko). Ritke si skoraj 4-letnik še ne obriše sam (oz. si jo ampak moram popravljat), 6-letnik se pa zrihta sam že ene 2 leti.

< Sporočilo je popravil benika -- 8.11.2011 21:32:34 >

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2011 22:19:23   
eva1
jaz pa še nikoli nisem videla moškega ki bi lulal sede,mi je prav smešno to! Sicer pa moj večji je odkar je iz plenic (pri 2 letih) lula stoje, ritko si je začel sam brisati pri 5 letih, tamala pa pri 3 letih in pol! Aja pa nimam nikoli nič polulano okoli Wc-ja niti od moža niti od malega...sicer pa ne štekam zakaj bi okol lulala, sej školjka pa je ja dovolj velika da zadaneta notr

< Sporočilo je popravil eva1 -- 8.11.2011 22:22:44 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2011 22:20:33   
eva1
user posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 8.11.2011 22:21:41 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2011 22:26:24   
tulpek
Pri nas v vrtcu lulajo stoje (2 leti ima), doma je pa prevelika školjka in z lulčijem še ne doseže roba.  

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2011 23:13:51   
Roberta69
Naš je začel stoje lulati, ko je bil star kakšne 3,3 leta, sam od sebe, čeprav očka lula sede. Je pa za mami to čiščenje na kvadrat, samo jaz mu zaradi tega ne mislimm najedat, če mu tako paše, naj pa tako lula - saj vedno bolje cilja user posted image . Ritko mu mislim jaz še kar nekaj časa brisat, ker se mi zdi pomembno, da je res čista.

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2011 7:31:05   
josephine27
moj lula stoje od 2 let naprej ( je sam hotu ko je vidu očeta). obvlada pa super in nikol ne zgreši da bi lulal mimo. ritko mu pa še vedno brišem ima 3,5.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2011 7:44:21   
Hope2
Kmalu bo 3 leta, lula sede tako kot atiuser posted image . Sovražim moške, ki gredo pri nas lulat in je vse pošricanouser posted image , ampak vseeno otroku nisem najedala. Itak se je bal školjke in ni hotel sploh lulat in kakat v školjko, tak da je začetek bil stoje- seveda z najino pomočjo. Šele pri 2,5 ko je strah minil, sem ga posedala in zdaj lula sede, razen če gremo v javni WC ali kje zunaj zaliva. V vrtcu jih tudi učijo sedeuser posted image .

Rito brišemo mi, če pridem prepozno, pa opažam, da skuša kar sam brisatuser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
9.11.2011 9:06:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2011 10:14:10   
Nika v službi
Pri lulanju v stoje ni fora samo v ciljanju notranjosti školjke, ampak v odboju. Če lulajo stoje, curek pač šprica naokrog, to so fizikalna dejstva. Pri nas očka lula sede, ta mala pa tudi.user posted image Ritko si briše sama kakšno leto, mislim, da je dejansko 4 - 5 let tisti čas, ko se otrok pripravlja na samostojnost. Pač pred vstopom v šolo naj bi to znali, zato so jih pri nas v vrtcu zadnje leto pospešeno pripravljali na samostojnost in ritke niso več brisali.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2011 10:32:58   
alda
pojma nimam kdaj je začel lulat v školko stoje, vem pa da smo pri odvajanju od plenic stoje zalivali travo user posted image

rit pa si briše sam od 5leta, vendar le redko tako fajn, da ni na gatkah vidna kaka sled user posted image

ma saj ima ćas do poroke

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2011 12:33:13   
ksenija12
Pri nas sta začela lulat stoje iz praktičnih razlogov-šli smo na izlet, bili smo v gozdu, kahle nismo imeli s seboj in ga je lulat. Najbolj enostavno je bilo stoje. No, sta se hitro navadila. Sicer pa mislim da v vrtcu gre to tudi zelo hitro - ker vidijo druge (zgledi vlečejo:) Kar se pa brisanja rite tiče - takrat, ko si zna otrok temeljito roke umit (je bilo moje pravilo), naša dva pač šele okoli 4. leta. Zdaj ju brez skrbi pustim in vse sama rihtata, v vrtcu pa vem, da mlajši včasih še pokliče, da vzgojiteljica pregleda.Ne vem, zakaj bi s tem prehitevali.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.11.2011 12:38:49   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Kdaj se začne fantke učit lulat stoje doma

doma nikoli...zunaj je druga pesem user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.11.2011 12:48:03   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Kdaj se začne fantke učit lulat stoje doma in kdaj si sami začnejo rito brisat?
Naš ima 2,5 leti in lula na nastavku rito mu pa brišemo mi. Enako je tudi v vrtcu. Kdaj bi pa morali začet?

stoje lula samo če smo kje drugje oz. zunaj...doma pa sede. Briše se sam ko lula, ko kaka pa midva z možem al kdo je pač z njim takrat. Star je pa 4 leta.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.11.2011 14:32:03   
Ursi2
Pri nas je na začetku lulal sede, vendar ni želel imeti nastavka na školki, tako da sem mu morala držati luleka, da je lula not in ni šlo vse po kopalnici. Ker pri nas imamo ta problem, da ima luknjico na koncu glavice na spodnjem delu in ko začne lulat mu lulek otrdi in lula naravnost in je tako drgač cela kopalnica polulana. Tako da smo prakticirali lulanje stoje in mu tudi čist ok gre, če le hoče. Ampak ponavadi ima tolko za povedat pa pogledat okrog in se suče okrog in lula. No takrat pa dobi krpo v roke in sam ščisti, ker ve, da ga je mal potupil. Drgač pa lepo lula not in ni problema in gre tudi čius t sam lulat in se poštima. Ka rse pa kakanja tiče imamo pa še itak probleme in ge mogoč enkrat na teden kakat na stranišče, drugač pa še v hlače. Upam, da to kmalu rešimo. Star je pa 3,5 leta.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.11.2011 14:48:31   
tosja
Pri nas doma lulamo vsi sedeuser posted image .
Tud v vrtcu. Ko pa je v naravi pa opravi stoje. Brisanje ritke je v domeni odraslih in bo še kar nekaj časa.

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2
Ka rse pa kakanja tiče imamo pa še itak probleme in ge mogoč enkrat na teden kakat na stranišče, drugač pa še v hlače. Upam, da to kmalu rešimo. Star je pa 3,5 leta.

Tvoj kakec je star kot naš user posted image  Smo tud težave s tem imeli oz. meni to niso bile ravno težave, pač nisem hotela najedat, kregat...in je minilo. Poletje je bilo tako, da je kakal v hlače-ne vedno, potem pa kod da bi odrezal... se je pa zeloo pozno poslovil od plenic... saj očitno je tud na svoj kakec bil močno navezanuser posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2011 14:55:44   
hedviga
Nisem brala za nazaj... no ampak pri nas je tako, da je Miha že praktiš takoj začel lulat stoje, čeprav oči lula sede (in prav je tako!user posted image ).
Ker smo tako lulali zunaj, mu je hitro potegnilo in skoraj nikoli ne lula sede, ker noče. K sreči ga je oči "naučil" kako se stvari steže tako, da je mami zadovoljna. user posted image
Meni je praktično, ker gre sam na wc, sam dvigne ustezne pokrove, si obriše, potegne in si umije roke... mami samo luč prižge in popravi hlačke.
Pri nas je večji problem Špela, ker ji vedno rata lulat nekako vodoravno in potem še po hlačkah itd..
Za rito po kakaknju obrisat pa bo še treba nekaj časa...

< Sporočilo je popravil hedviga -- 17.11.2011 14:57:40 >

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?