So otroci res zadosten razlog? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

MamiMaya -> So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 15:21:16)

Pozdravljeni!

Ker sama več ne vem, kaj je prav in kaj narobe, sem se odločila, da zadevo preverim med vami, ki ste morda kaj podobnega doživeli tudi sami. Kako ste vi ravnali. Ste se odločili prav? Bi se sedaj odločili drugače? Kaj mi svetujete?

Sem mlada mamica. S partnerjem že leta živiva pri mojih starših. Najine zveze sicer nikoli ne bi mogla opisat kot popolne ali srečne - hudo pa nama tudi ni bilo. Tudi moji starši se v najino zvezo niso vtikovali in so nama pomagali, če sva kdaj slučajno rabila pomoč.

Čeprav sem sicer vedno vedela, da nisem srečna, nisem nikoli zbrala dovolj moči ali volje, da bi si srečo poiskala drugje. Na zunaj torej dokaj idealno življenje, če se seveda pozabijo sanje o princu na belem konju, in če se sprijaznimo s tem, da popolna ljubezen ne obstaja.

In tako je bilo, dokler se nama niso rodili otroci - dvojčki. Takrat sem začutila, da to ni to. Da moj partner ni tisto, kar bi pričakovala od življenjskega sopotnika. To sem mu tudi odkrito povedala in skupaj sva ugotovila, da naju razen otrok že dolgo ne povezuje popolnoma nič. Ko sem predlagala, da greva narazen pa se s tem ni strinjal. Rekel je, da želi biti ob otrocih, da jih ima rad, da mu pomenijo vse na svetu, in da morava zaradi njih ostati skupaj. In tega ne morem zanikat. Res jih ima rad. Veliko se trudi. Prav tako mi ogromno pomagata tudi starša brez katerih vsega dela z dvojčki gotovo ne bi zmogla. Kljub temu se mi zdi, da to ni razlog, da bi morala ostati skupaj.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Najhuje je, da so tudi moji starši močno stopili na njegovo stran. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pravijo, da so otroci najpomembnejši. Da sploh ni pomembno, če sem jaz srečna. Da sem se sama odločila za otroke, in da sedaj več ne smem gledati na sebe. Da otroci rabijo oba starša. Da sama z njima ne bom zmogla. Da tudi nihče drug nikoli ne bo želel mame z dvema otrokoma. Če pa bom kljub temu kdaj našla nekoga, pa tisti ne bo sprejel njiju ampak samo mene. In na koncu, da tudi oni ne bi nikoli sprejeli nikogar drugega kot očeta mojih otrok.  In so me zlomili. Odločila sem se, da popustim. Da ostanem z nekom, ki ga ne ljubim in ki tudi on ne ljubi mene in s katerim si več ne predstavljam skupnega življenja - samo zaradi otrok… in staršev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Sem se odločila prav? Strah me je, da bom zaradi tega otopela. Ampak - saj jaz nisem pomembna. A je za otroka res toliko bolje, da ostaneva s partnerjem v zvezi? Kaj pa, če nama ne bo uspelo in bova na koncu vseeno šla narazen, čez leta - ko bosta otroka starejša in ju bo ločitev tudi osebno prizadela. Zdaj tega ne bi toliko občutila in bi pač odrastla z ločenima staršema. Ta situacija ju niti ne bi toliko prizadela – ali pač?
Po drugi strani se bojim tudi vpletanja mojih staršev v bodoče. Če se je zgodilo tokrat se prav lahko zgodi, da bo to postala stalna praksa tudi pri vzgoji otrok. Razmišljala sem že o tem, da bi se z otrokoma preselila na svoje. Se osamosvojila. Ampak se zavedam, da vsega dela z dvojčkih sama ne bi zmogla, prav tako pa tudi finančno tega nisem sposobna. Kaj naj storim?

Kerensa* -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 15:27:05)

IZVIRNO SPOROČILO: MamiMaya
Da sploh ni pomembno, če sem jaz srečna. Da sem se sama odločila za otroke, in da sedaj več ne smem gledati na sebe. Da otroci rabijo oba starša. Da sama z njima ne bom zmogla. Da tudi nihče drug nikoli ne bo želel mame z dvema otrokoma. Če pa bom kljub temu kdaj našla nekoga, pa tisti ne bo sprejel njiju ampak samo mene. In na koncu, da tudi oni ne bi nikoli sprejeli nikogar drugega kot očeta mojih otrok.

Tole je ena večjih neumnosti, kar sem jih prebrala zadnje čase.

Po vsem ostalem napisanem sodeč se mi zdiš inteligentna ženska, ki ve, kaj hoče, istočasno pa nimaš dovolj volje in poguma, da bi te svoje želje tudi uresničila. In dokler tega dvojega ne boš pridobila (če seveda sploh boš - to je odvisno od tebe), je verjetno bolje, da si pri vsem skupaj pasivna (kakor do sedaj). To ti sicer ne prinaša sreče in zadovoljstva, ti pa zagotavlja varnost in zadovoljstvo tvojih otrok. Kajti onadva sta definitivno najpomembnejša.

Ko in če boš pa ugotovila, kako lahko srečo, varnost in zadovoljstvo svojih otrok skombiniraš s tem, da boš srečna in zadovoljna (in na varnem v vseh pogledih) tudi ti, takrat boš pa to, kar si želiš, tudi naredila (ne glede na ovire) in posledično spoznala tudi, da tvoj mož zaradi tega otrokoma ne bo nič slabši oče, kakor dosedaj.

Do takrat si pa najdi ljubimca. Resno.

arabela* -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 15:56:48)

Čeprav sem sicer vedno vedela, da nisem srečna, nisem nikoli zbrala dovolj moči ali volje, da bi si srečo poiskala drugje.

ne razumem zakaj sta sploh ostala skupaj, že tukaj si vedela, da nit o to...in zakaj otroci s takim partnerjem[sm=zmeden.gif]

sanasan -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 18:28:53)

Predno sem dobila hčerko in 'sina' bi ti odgovorila 100%, da ne, da 'samo' otroci niso zadosten razlog.
Zagotovo pa ni le enega odgovora, tako kot nikjer niso stvari samo črnobele.
Midva z možem sva skupaj cca. 1o let in sva imela tudi že kakšno krizo, sva tudi oba, vsaj kar se tiče najine zveze, precej 'temperamentna'....je veliko strasti, sva pa občasno lahko tudi izredno 'besna' drug na drugega....in ko se včasih pogovarjava, si priznava, da če ne bi bilo otrok, da se marsikdaj ne bi 'obvladala' in je čisto možno, da bi kdo od naju 'besno odvihral' že iz čiste trme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sva oba bika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Ko sva imela enkrat po rojstvu tamale kar hudo krizo, se mi je včasih zdelo, da bi kar odšla s tamalo...zadržala me je misel, da ne želim starejšemu še enkrat 'razbite' družine in tamali, ki je izredno navezana na očeta, da bi ga šeredkeje videvala kot ga - je namreč pogosto na terenu...predvem, pa ker se mi je vedno zdelo, da se ta starejši resnično počuti povezanega le s tamalo, ki mu je polsestrica....
Je pa res, da je med nama z možem, tudi v najhujši krizi, še vedno bila neka kemija ter da si nobeden od naju ne predstavlja, da bi šli narazen.
me pa zanima nekaj...pred možem sem imela kar nekaj resnih zvez, pa si kljub nori zaljubljenosti nisem predstavljala, da bi se vezala ali imela otroka, čeprav mi je biološka ura kar precej že tiktakala... ali si prepričana, da do moža res ne čutiš dovolj, da bi obnovila odnos? kaj če te dajejo le spremembe po rojstvu otrok....mene so kar hud dajali hormoni, utrujenost...kakšen pa je sploh vajin odnos? živita čisto drug mimo drugega? nič nežnosti???
morda še pogled 'mojega' starejšega: kljub temu, da sta se njegova starša ločila že pred kakimi 14 leti, tega se mi zdi, da ne bo nikdar prebolel...mu je lažje, ja...ampak mu je še vedno neprijetno, čeprav se npr.midva zelo dobro razumeva...p drugi strani pa mi je večkrat rekel, da ne ve, zakaj se nista še hitreje ločila....so bili zelo hudi prepiri, grozna ločitev in je bil on sredi tega vsaj 3 leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sanasan -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 18:37:34)

je pa tudi res, da ni vsakdo/vsaka pripravljen sprejeti 'drugega' otroka, žal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
jaz sem kar dostikrat slišala komentarje koliko se 'žrtvujem' za otroka, ki sploh 'ni moj'...pa ne le od moških ampak celo večkrat od žensk, ki so nekoč bile celo zaljubljene v sedaj mojega moža...pa tudi celo od bližnjih....ko se je rodila tamala, so marsikdaj 'pozabili' na starejšega....sem mogla večkrat 'urgirat'
p.s.: pogosto se tudi princ na belem konju spremeni v žabo

sunny24 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 18:51:17)

Najhuje je, da so tudi moji starši močno stopili na njegovo stran. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pravijo, da so otroci najpomembnejši. Da sploh ni pomembno, če sem jaz srečna. Da sem se sama odločila za otroke, in da sedaj več ne smem gledati na sebe. Da otroci rabijo oba starša. Da sama z njima ne bom zmogla. Da tudi nihče drug nikoli ne bo želel mame z dvema otrokoma. Če pa bom kljub temu kdaj našla nekoga, pa tisti ne bo sprejel njiju ampak samo mene. In na koncu, da tudi oni ne bi nikoli sprejeli nikogar drugega kot očeta mojih otrok. 

WTF?!?!?!

Podpis pod Sarayo...Kaj si ostala z njim in imela otroke, če nisi bila srečna v tej zvezi? No, zdej je kar je in imaš dva bejbija, ki sta ti vse...In punca, poskrbi, da bosta ta dva otroka imela srečno mamico, ker potem bosta srečna tudi ona dva. Ker gledat, kako se starši kregajo ali pa živijo en mimo drugega, ni lepo, niti lahko. In ti naši pamžeki si vse pogruntajo in jih razjeda. Pa včasih je treba bit tudi malo egoist in najprej poskrbet za svojo rit (tle štejem tudi otroke) in šele potem mislit na vse ostale.

ČE bi pri nama s fantom začelo it vse narobe in da ne bi blo več tistega filinga med nama, bi šla vsak po svoje, pa čeprav imava 2 majhna otroka. To smo se mi2 tudi pomenla, ker smo oba istih misli...Zakaj trpinčit en drugega, bit nesrečen v vezi...samo zaradi otrok...Ker bi tudi oni posledično trpeli.

Glede novega partnerja...Če bo to gospod ta pravi, bo sprejel in tebe in otroka. Brez pomislekov.

OK, nimaš lahke situacije, predvsem če nimaš financ za se odselit na svoje. Ampak lej, mislim da si dovolj spodobna in močna, da bi lahko zmogla z obemi.

Res upam, da se ti vse izteče tako, da boš SREČNA!!!

mateyka -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 19:38:37)

Zdaj tega ne bi toliko občutila in bi pač odrastla z ločenima staršema. Ta situacija ju niti ne bi toliko prizadela – ali pač?

ali veš kaj je deljeno skrbništvo? tukaj ne bi bil on nič prikrajšan za čas z njima. če bosta kulturna in spoštljiva en do drugega, je to lahko res lepo otroštvo za dvojčka imho.

kar se staršev tiče - ne jemlji vsega za suho zlato. mogoče zdaj tudi kaj rečeta da te odvrneta od te misli, ki njima ne sede da bi bila realnost. če boš/bosta z možem to izvedla, se bosta že sprijaznila s situacijo - sčasoma. verjetno se bosta vsaki spremebi upirala, samo sčasoma jo bosta zelo verjetno sprejela.

samo dobro poslušaj svoje srce in če je to to kar želiš, sledi temu.

tažana -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 20:12:52)

Jaz vidim še en vidik celotne situacije:
Če sta drug do drugega tako odkrita kot praviš, se mogoče lotita "reševanja" svojega zakona in pričnita iskat  stvari zaradi katerih sta si bila nekoč naklonjena, hkrati pa nehajta iskat stvari zakaj nista srečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In ja tudi zaradi otrok jaz ne bi vrgla puško v koruzo, samo zaradi tega ker sem trenutno nesrečna...
Tudi s popolnim partnerjem lahko postaneš nesrečna...

...  malo v razmislek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

corfu -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 20:20:45)

IZVIRNO SPOROČILO: tažana

Jaz vidim še en vidik celotne situacije:
Če sta drug do drugega tako odkrita kot praviš, se mogoče lotita "reševanja" svojega zakona in pričnita iskat  stvari zaradi katerih sta si bila nekoč naklonjena, hkrati pa nehajta iskat stvari zakaj nista srečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In ja tudi zaradi otrok jaz ne bi vrgla puško v koruzo, samo zaradi tega ker sem trenutno nesrečna...
Tudi s popolnim partnerjem lahko postaneš nesrečna...

...  malo v razmislek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

se podpišem!

aknela123 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 20:28:38)

pa kaj si ti v razmerju s tvojim partnerjem ali s tvojimi starši?
ena večjih neumnosti, ki jih pogosto slišim je, da hvalabogu, da mamica, ki ima dvojčke živi pri svojih starših, saj sama pa res ne bi zmogla obeh otrok. ja, pajade.
če imate možnost, pojdite za sebe kot družina in poskusite.

Anonimen -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 20:35:58)

Otroci so zelo pomemben razlog, vreden razmisleka in ponovnih poskusov, niso pa zadosten.

Na tvojem mestu ne bi potegnila korenitih potez, vsaj zaenkrat ne.

Praviš, da imate dobre odnose kar se vzgoje otrok tiče - torej jih izkoristi. Vzemi si čas zase, samo zase, in počni tisto, kar veseli tebe. Včasih se zgodi, da pozabimo in na nek način zanemarimo sebe (sploh pri dvojičkih, ki zahtevajo preveč časa in pozornosti), in kot taki smo težko dobri partnerji drugemu - ker še sebi nismo.

Pustita si nekaj časa in prostora vsak za sebe..Pa ne s tem, da bi iskala druge moške oz. ženske, ampak s tem, da poiščeta vsak sebe, neodvisno od otrok. Potem bosta pa videla, kje sta.

tažana -> RE: So otroci res zadosten razlog? (8.11.2011 20:57:01)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Vzemi si čas zase, samo zase, in počni tisto, kar veseli tebe. Včasih se zgodi, da pozabimo in na nek način zanemarimo sebe (sploh pri dvojičkih, ki zahtevajo preveč časa in pozornosti), in kot taki smo težko dobri partnerji drugemu - ker še sebi nismo.

Pustita si nekaj časa in prostora vsak za sebe..Pa ne s tem, da bi iskala druge moške oz. ženske, ampak s tem, da poiščeta vsak sebe, neodvisno od otrok. Potem bosta pa videla, kje sta.

:)  To je to. Saj ne moreš bit v enem zdravem odnosu ves čas samo pasiven -nič ne delat na odnosu in pričakovat, da boš kar srečna!  Je treba delat... da boš srečen ostal.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mal heca mal je pa res! PA NASMEH NA OBRAZ PA BO KOJ LAŽJE! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

mojamura -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 8:18:57)

z vsako izmed punc, ki so ti že odgovorile se strinjam....dodam naj samo to:
biti v zvezi ni mačji kašelj, tudi zvezo prekiniti ni lahko. za vsako izmed teh stvari moraš meti ''jajca'', ki jih pa ti žal nimaš.

kekso -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 8:59:25)

Jaz sem tudi mnenja, da vidva najprej začnita delati na "krpanju" trenutne veze. Pa poskusi vložiti nekaj truda v to in ne že razmišljati, kako bo z drugim partnerjem. Seveda bo na začetku z drugim čisto drugače - ker bo sveže, ni pa rečeno, da bo tako ostalo.  Kaj pa če bo drugi partner ravno nasprotem sedanjemu, da bo s tabo vse "klapalo" za otroke bo pa čist mimo. Veš potem ti bo pa tudi zelo hudo, ker boš pa videla, da otroci trpijo.

Pomisli na to, da si se tudi s tem partnerjem imela na začetku lepo, ampak v zvezo je potrebno skoz nekaj vlagati in ne samo pričakovati. To sem tudi jaz sama ugotovila. Sem tudi mislila, da je samoumevno, da je vse super, ampak ni, če nič ne narediš za to.
Vidva imata veliko skupnega, skupno preteklost, skupne otroke in pomoje se splača potrudit, že iz tega vidika, ker iz tvojega pisanja ni razbrati, da bi bil nasilen, lenuh, alkoholičar, brezbrižen do otrok.

Upam in želim ti, da se ti vse dobro izteče!

Lp

ksenija12 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 12:00:26)

DA. Otroci so razlog. Sploh tako majhni. V mojem pogledu. In tvoj mož to ve - če si on želi ostati v zvezi samo zaradi otrok, jih res ljubi. In potem takem bi bilo najbolj pošteno od tistega, ki se odloči za razhod, da otroke prepusti partnerju - pa jih sam obiskuje enkrat na teden. V mojem pogledu. Postavi se v obratno situacijo (kar sedaj on je, ker se boji, da bo potem brez otrok-ja vem, obiski, ampak to ni to!), pa boš videla, da so razlog. Nihče pa ni rekel, da je enostavno. Na tvojem mestu bi poskušala prebroditi to obdobje na ta ali oni način, ko bosta otroka večja, bodo stvari bistveno enostavneje.

amorcek -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 12:31:40)

jaz bom samo dodala, da če imaš moža vsaj rada mu daj možnost, da ti pokaže da je lahko voj princ. So dnevi, ko neveš kako naprej in se začneš spraševati nato pa sam pri sebi odkriješ da morda to ni to:S Mislim pa , da če bo začela razmišljati o pozitivnih stvareh ki jih imata in malo pozabila ostalo bo morda ugotovila da pa ni tako črno. Ne si zdaj v glavo vbijat da to ni to ampak si pusti biti bolj oprimistična. Včasih preveč razmišlajmo o tem česa nimamo ne pa kaj imamo in na koncu je seštevek tak, da vidimo samo slabo in se pripravimo do tega, da tudi sami verjamemo, da to ni to. Predlagam ti, da ko bo možnost daš otroke v varstvo, vidva pa se odpravita nekam kjer bosta sama (magar za vikend) in se prepusti. Ne razmišljaj o tem da morda rešuješ zakon ampak se enostavno z možem imej lepo. Pojdita na zmenek, na kavo, skupaj kuhajta in takrat boš morda ugotovila da pa le ni tako slabo ali pa da res ni to to. Pač samo prepusti se in naj te osvoji, če te lahko.
Morda imata pač samo premalo časa za vaju.

želim ti, da se use dobro konča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tehnofil -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 12:57:18)

Otroci so zelo pomemben razlog, vreden razmisleka in ponovnih poskusov, niso pa zadosten.

Se strinjam.

Ničesar o tebi ne vemo zato ti lahko vsak svetuje le glede na svojo lastno osebnost. Ti pa si drugačna. Ne vem. Mogoče si malo čudna oseba, mogoče pa si preudarna oseba. Od vsega vemo o tebi le to, da si šele po porodu spoznala da "to ni to"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Iz tega lahko sklepam le, da pri sebi nimaš čisto vsega pošlihtanega.

Korenite poteze bi prišle v primeru resnih težav z nasiljem, alkoholom, ne vem čem. Tvoj razlog pa je bolj neoprimerljiv oz. po domače bi rekel da se dolgočasiš. Spet dodaten indic, da niti ne veš dobro kaj bi rada ter kaj od tega je uresničljivo.

Čeprav je danes moderen egoizem, ravno ta egoizem pripelje ljudi do težav. No, vsaj dolgčas jim ni potem. Tvoji starši premorejo kar nekaj modrosti ampak to ni dovolj. Dovolj je takrat ko tudi ti tako misliš in čutiš. Ampak ti tega ne razumeš. Ti si se le "pokorila".

Pa kaj misliš, da ko boš z naslednjim zanosila in spet ugotovila, da "to ni to", zopet bežati od svojih dejanj? Saj veš "za vsako rit raste palica" tako da le naprej v iskanje le te.

RayBan -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 13:11:07)

Ok, pustimo pri miru dejstvo, da greš delate otroke s človekom do katerega ti nič ni. To mi ne bo nikoli jasno.....

Kar se ločitve tiče. Hja, sicer bodo zdaj vse skočile, ampak....glede na to da ti želiš stran, pa da nimaš finančne možnosti da bi zaživela in preživela ta dva otroka, kaj če bi ju pustila možu? Očitno je, da ju ima rad. Ali vsaj deljeno skrbništvo, kot je ena že predlagala.
Pri tako resnih stvareh kot so otroci, je treba prej mislit v kaj se človek spušča.

katy83 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 13:16:47)

Praviš, da imate dobre odnose kar se vzgoje otrok tiče - torej jih izkoristi. Vzemi si čas zase, samo zase, in počni tisto, kar veseli tebe. Včasih se zgodi, da pozabimo in na nek način zanemarimo sebe (sploh pri dvojičkih, ki zahtevajo preveč časa in pozornosti), in kot taki smo težko dobri partnerji drugemu - ker še sebi nismo.

točno to so bile moje misli...podpis[sm=smiley1.gif]

poli* -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 13:35:44)

IZVIRNO SPOROČILO: sanasan

kaj če te dajejo le spremembe po rojstvu otrok....mene so kar hud dajali hormoni, utrujenost...kakšen pa je sploh vajin odnos?

Na to sem tudi jaz pomislila. Midva sva pred rojstvom tamale imela idealen, popoln odnos, res popolna ljubezen... po porodu pa so meni hodile vse sorta misli po glavi, očka je bil res pozoren in vesten, ampak jaz sem bila enostavno preobremenjena (za naslednjič vem, da bom brez slabe vesti odšla na kavo, h frizerju in drugam samo zato, da si odpočijem misli), hormoni so divjali 100 na uro... šele ko se je tamala malo osamosvojila/zrasla, so se tudi moje misli zbistrile.
Če sedaj razmišljam, je verjetno šlo za kakšno poporodno krizo.
No, saj sama veš, če zveza že pred tem ni bila idealna, je verjetno sedaj še slabše.

Ursi2 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 14:23:24)

Živjo!

Ne vem ,kaj naj ti rečem, ker sem sedaj tudi jaz v taki situaciji, čeprav si nikdar nisem mislila, da se nama bo to kdaj zgodilo. es sma že dolgo skupaj, šla sma že res čez marsikaj, pretrpela sem marsikatero kruto s strani njegovih (predvsem kar se vzgoje otrok tiče) mI je žal, da nisem takrat spakirala in šla, vendar si nisem upala. sedaj sem tretjič noseča in nekje od julija so stvari čisto nemogoče.Zadnje čase pa se vse stopnjuje. Vem, da je razlog predvsem v tem, da dela tudi moj pri mojih oz sta z mojim bratom skupaj ustanovila podjetje, kjer imajo moji staši večino besede. Vem, čudno se sliši. Oče deloholik, ki ne spusti dela iz rok in še sedaj pri skoraj 70-ih skoar ne vidi drugega, razen vnuke. Seveda se tudi nepusti komandirat oz solit pameti od mlajših in kar on reče e sveto. MOj pa ni tak in ima tega dost, poleg tega pa zna vse skupaj rečt na zelo trd in krut način. Je pravi bik. Zaletav, jeznoriten in ne premisli kaj reče oz reče z načinom in glasom, ki velikokaterega pribijejo oz šokirajo. Jz sem se ga navadila poleg tega se z mano in otroci večinoma kontrolira, ko pa se gre tuki za službo in doma s svojimi, pa ne. Tudi njegova mama je taka in jo velikokrat sliši cela ulica, ko si da duška. Moj ve, da nad mano nima kaj povzdignat glasu in se je do sedaj tega držal. Ker ve, da je meni to skoraj hujš, ko če bi me udaril. Ker zmrznem, se začnem trest in sem čist adijo. Zadnjič pa je šlo tako daleč, da je pred otrokoma začel nad mano in čez moje in je vse po vsti spluval in smo bili najtaslabši. Potem sma imela ene 14 dni tihe dneve. Seveda sta mala dva to čutila in sta bila temu primerno znervirana. Ker pred tem, se to ni dogajalo. Sma se kdaj malo skregala, kaj rekla, tud kake par ur je bilo bolj tihi, drgač pa sma se tudi prednjima objemala ali da smo se kupi objeli, pa tud lubčkala.

No, med prazniki se je malo izboljšalo stanje, sma oba malo požrla stvari, poskušala z dobro voljo, smehom, šla tudi sama ven mal na sprehod. Ni bilo super, ampak skor mal že tk, ko je bilo včasih. NO, tudi njegova dva sta imela spet tiste dneve, ko sta si dajala duška in takrat tud midva mal bolj skupis topima, ke jz vem, da je njemu težko, ker sta taka, on pa, da je meni, da morem dretje poslušat.

Prvi dan ta teden, ko sma šla nazaj v službo, sma se napoti domov že vžgala in sma spet tam, kot pred prazniki. Meni je ravno za vse, se počutim ko robot, nimam s kom govorit, moji niso taki, da bi razumeli, so tudi precej užaljeni zaradi nekaterih stvari, ki jih je moj kdaj rekel. Moj tudi ni šel med celimi prazniki nič na obisk, razen za dve uri na praznovanje nečakovega 1. RD.Pa še to sem ga prosla, da je šel, ker sem vedla, da bo naporno, ker sem noseča in bo tam veliko ljudi in veliko otrok, naša dva pa v takih primerih hočeta naju in se težko vklopita v igro.

Vem, da je najbrž edina rešitev na dolgi rok, da si nadema drugje službo. Vendar to pomeni, da vsaj delavnica ne bo delala, če ni mojga oz bo veeeeeliiiiiiiiiiikaaaaaaaaaa kriza nastala. O odnosu z mojimi pa raši ne bi. Že sedaj je precej na tankem ledu. Se menimo osnovne stvari, kakih globljih debat pa ne.

Razmišljam, kaj nardit, ker sma veliko vložla v hišo pri njemu doma (vse smo prenovili-streha, okna, fasada, kopalnici, stopnišče,...........) in imava kredit za odplačat pa lizing za avto. Poleg tega je tam raj za otroke. Smo v mestu, ampak vseeno umaknjeni iz vrveža, je hiša in okorg nekaj zemlje, da lahko skačeta po mili volji, Hiško imata, velik peskovnik,gugalnico,.... super sosede in otroke na ulici s katerimi se zastopita. Tudi atija imata ful rada in zdej, ko je več doma sta še tolko bolj zaklapala in sedaj se kdaj zgodi, da tudi jz ne veljam več, ampak da more ati.
Ampak ali je vse to dovol, da ostanema skupi ali naj raje mislima tudi nase, ker takole je prav grozno. Ampak prav tako pa mi je grozno ju iztrgat ju iz tistega in it nekam v najem v eno gasonjero (če bi si jo lahko privoščila), ju vstran od tega kar poznata, atija bi manj vidla, tretji se nam pridruži januarja.
Polno vprašanj, dvomov, strahov, ugibanj,...., roji po glavi. Vem, da otroci od nesrečnih in jeznih staršev nimajo nič, vendar ne vidim, kako iz tega ven.

Upam, da bo čas pokazal. Pa tolažim se, da sem sam še en mesec v službi in se bom glede tega manj sekirala. Vsaj sanjam.

Anonimen -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 16:58:03)

IZVIRNO SPOROČILO: RayBan

Hja, sicer bodo zdaj vse skočile, ampak....glede na to da ti želiš stran, pa da nimaš finančne možnosti da bi zaživela in preživela ta dva otroka, kaj če bi ju pustila možu? Očitno je, da ju ima rad. Ali vsaj deljeno skrbništvo, kot je ena že predlagala.

Po moje je to najboljša rešitev, vsaj iz napisanega sodeč (za boljšo sliko verjetno kaj manjka, a prvi vtis je tak).

Oče izgleda odgovoren in ljubeč in to je tisto, kar otroci rabijo - veliko bolj kot nesrečno mamo.

Anonimen -> RE: So otroci res zadosten razlog? (9.11.2011 17:10:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Upam, da bo čas pokazal.

Čas ne bo pokazal veliko, razen tega, da smo vsi umrljivi.

Na odnosu je potrebno delati, druge ni, pa če nam je všeč ali ne.
Toliko si napisala, tako zmedeno in v nekem dialektu, ki ga niti ne razumem. A vseeno.

Po napisanem sta jedri problema dva.
Prvo je to, da je v firmi več gospodarjev. To ne klapa, ker ne more klapati. Odloča eden, ker jih več ne more (razen v mejnih primerih in pri izjemno zrelih ljudeh, kar pa vaši glede na opisano družinsko situacijo niti zdaleč niso). Ostali imajo pravo na besedo, ne morejo pa odločati. In odločal bo oče, če vam je to prav ali ne. Če bi sprejeli to dejstvo, bi rešili polovico.

Drugo polovico morata rešiti vidva, kot mož in žena. Kako - ne vem, ker si napisala preveč zmedeno. Če želiš, da ti pomagamo, zberi misli in napiši nekaj razumnega. No, lahko tudi samo malo pojamraš, ampak s tem nisi naredila čisto nič - razen na dolgo jamrala.

Ursi2 -> RE: So otroci res zadosten razlog? (10.11.2011 8:01:34)

Živjo.

Milijonarka, vem, da dokler sama kaj ne nardim, da se ne bo čisto nič rešilo. Sam me je strah naredit karkoli. Ker trenutno sem še malo bolj zmedena, kot pa je moj post [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Vem, da je res zmedeno in čudno napisan in tako se tudi počutim.

Tudi vem, da so stvari, ki jih je treba sprejet in da očeta ne bomo spremenili, ker je že celo življenje tak in vedno v službi vodilni, prav tako tudi doma. In to sem jz mojmu pojasnila in mu povedala, kaj me skrbi, če bi začeli skupaj delat, ke vem, da sta moj mož in moj oče dva taka karakterja, ki nikakor ne gresta skupi. Pa mi je rekel,da me preveč skrbi, pa da ni tako.

No, zdej pa se vse tako obrača kot me je bilo strah.
ah, nič. Morem it delat, pa mal nehat o tem razmišljat.

Hvala

MamiMaya -> RE: So otroci res zadosten razlog? (10.11.2011 10:56:51)

Zdravo!

Najprej se vam vsem lepo zahvaljujem za odgovore.
Hja..Nisem napisala, da s partnerjem že leto dni živiva drug mimo drugega. Med nama ni več privlačnosti. Strah me je celo, da bi ga zasovražila zaradi tega. Saj se trudim..verjemite, da se...pa mi ne uspeva.
Ursi2 jaz te popolnoma razumem. Jaz nimam pojma kako bi zmogla v garsonjeri z dvema dojenčkom, niti denarno, kaj šele fizično in psihično. Priznam, da potrebujem pomoč. Čeprav vem, da so ženske, ki imajo celo po tri otroke in zmorejo sami in zato jih zelo občudujem.
Ne vem...verjetno pa me je strah tudi osamosvojitve.

Lp

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>