petea -> RE: Parket ali laminat (9.11.2011 15:22:28)
|
Dandanašnji laminat gotovo ne poka, ni glasen pri hoji, ni hladnejši od parketa in je trpežen ter praviloma cenejši od parketa. Mora pa pod njim biti položena ustrezna folija. Ni mi jasno, kako bi naj bilo parket lažje sanirati kot laminat; če je na sestavljivih kockah, za zamenjavo poškodovanega dela enako razmontiraš pol prostora, da ga menjaš, če je klasičen, pa je tudi cela štorija, da se del zamenja, zbrusiti je praviloma potrebno cel prostor in ga na novo pobarvati (da se več ne vidi mesto zamenjave). O smradu v tem primeru pa raje ne bi. Nisi napisala, komu je garsonjera namenjena; če bo v njej tudi otrok, se mi zdi boljša verzija laminat v sobi, saj otroci med igro skoraj zagotovo malo poškodujejo tla, zato je ceneje in lažje menjati laminat kot parket. V predsobi se tudi meni zaradi hoje s čevlji zdi veliko bolje položiti keramiko, kamen ali linolej. Čevlji z visoko peto znajo narediti luknjice v parketu. Lahko pa tudi kombiniraš različne materiale (npr. pri vhodu ploščice, dalje leseno oblogo, pluto ipd.).
|
|
|
|