|
RE: kako sodelujete z dedki, babicami? 8.11.2011 13:46:00
|
|
|
|
scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna ja, kar se vzgoje tiče, mi je čisto o.k., da smo dislocirani, da nama nihče ne hodi v zelje. ampak občutek, da ni nikogar za tabo, je včasih res boleč. sploh ko slišim in gledam, kako nekateri dedki in babice pomagajo ... moje ne briga, če mam službo ali ne, koliko plačujem najemnino, mah, kaj čem naštevat ... saj je čisto logično, da jim je vnuk še toliko bolj tuj ... tintin, mi je takoj lažje, ko slišim, da je še kdo brez backupa. hvala, punce, za odgovore. mogoče bom pri tašči kaj uspešnejša kot pri mami. ta vikend prideta s tastom po dveh letih in pol k nam na obisk! (če ne pride kaj vmes.) točno to sem se zadnjič s sodelavko pogovarjala ... ko poslušaš, kako se ponekod babice in dedki skor tepejo za vnučke, jaz imam pa vsakič (zelo redko), ko mojadva prosim, če lahko tamaladva počuvata, občutek, da jima je to odveč ... da o tem, da moji sestri (z družino) nudita vse, stanovanje sta jim zrihtala, kuha mami za vse, ko gre v trgovino, vedno kaj zanje kupi ... mi pa v najemu in nikoli ne vpraša, če kaj rabimo ... za rojstne dneve jaz sicer kar povem, kaj otroka rabita (ponavadi potem tisto tud kupijo). Pri tašči in tastu je pa tako, da imata obdobja, ko gresta vsaj enkrat na teden po večjega v vrtec in imajo potem skupno popoldne. Tamali jima pa mora dobesedno v naročje zlezt, da se kaj ukvarjata z njim. Za vartsvo ju ne morem porabit, ker sta vedno grozno zasedena, tako da pač izkoristimo tisti čas, ko se sama ponudita (itak vnuček ful uživa z njimi). Aja, tud kadar smo kje na obisku, sva midva tista, ki se ukvarjava z otroki, tako da sva midva kar hitro ugotovila, da kakšnega blaznega ukvarjanja z vnučki pri nas ne bo ... pri mojih je tako, da sta to vnučka od napačnega otroka (s sestrinim tamalim čist drugače delata, pa živijo skupaj ... pa takrat, ko smo mi na obisku, ima mami npr. skoz kaj za delat, ko pride dol sestra s tamalim, se pa vse ustavi ...); pri tašči je pa "problem" to, ker nista punčki tašči in tastu za rojstni dan ponavadi moj pove, kaj otroka rabita ... včasih upoštevata, včasih pa tašča na kup nabere en kup neuporabnih zadev ... zavrneva daril ne, prav hvaliva jih pa tud ne, če čist falijo. Kadar kupijo kaj fajnega, ponavadi poveva, da je blo super darilo ja, pridejo dnevi, ko mi je hudo, predvsem zarad njihovega odnosa ... po drugi strani pa vem, da se mi nihče nima pravice vtikat v vzgojo, ne v način življenja, pa nihče nam ne more ničesar pod nos metat ...
|