Sporazumna odpoved? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

jasnika -> Sporazumna odpoved? (7.11.2011 11:16:51)

Lepo prosim za kakšno mnenje oz nasvet,...

Sem zaposlena, odpovednega roka imam 30 dni, na kaj moram bit pozorna pri sporazumni odpovedi in kaj storiti v primeru, če delodajalec ni za sporazumno odpoved??

Hvala in lp

jasnika -> RE: Sporazumna odpoved? (7.11.2011 11:17:51)

Še to sem pozabila omeniti, imam novo zaposlitev[sm=smiley1.gif]

petea -> RE: Sporazumna odpoved? (7.11.2011 11:46:31)

Ne dobiš odpravnine, nimaš pravice do nadomestila na zavodu za zaposlovanje, dogovorita se, kdaj greš.

Če je v interesu delodajalca, se bosta dobro dogovorila. Drugače daš odpoved in čez 30 dni si prosta. Tudi tu nimaš pravice do odpravnine in nadomestila. V obeh primerih pa lahko koristiš sorazmerni del dopusta.

jasnika -> RE: Sporazumna odpoved? (7.11.2011 11:50:25)

Vidim, da sem malo površno napisala, zaposlena sem za dol čas, jaz pa bi predčasno prekinila pogodbo BREZ ODPOVEDNEGA ROKA (tega imam 30 dni v pogodbi), in se zaposlila pri novem delodajalcu, neprekinjeno[sm=smiley13.gif]

*bubi* -> RE: Sporazumna odpoved? (7.11.2011 18:52:22)

Kaj pa v pogodbi piše glede predčasne prekinitve?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2011 21:15:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

phelps -> RE: Sporazumna odpoved? (10.11.2011 8:09:09)

Jaz sem bila pri prejšnjem delodajalcu zaposlena za ndč. Odpovedni rok je bil 2 meseca, ampak, ker so me v novi službi "rabili" mesec prej, sem pisno prosila, da bi odšla že čez en mesec. V pisnem sporazumu smo napisali, da lahko grem, ko bom naslednjico naučila opravljati moje delo, to je v cca 1 mesecu. In tako je tudi bilo, sicer so bile težave, ampak je šlo.

Stran: [1]