Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Ekaz -> Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (5.11.2011 19:46:18)

Ali res ni OK, če je npr. postelja postavljena ob steno, na drugi strani stene pa je kopalnica ozroma umivalnik, tuš...skratka vodovodna napeljava v tej steni? Kupili bomo večjo posteljo za našo punčko in hkrati tudi preuredili celo sobo. Nekaj sem tudi gledala po feng shui-ju ampak ne razumem veliko. Nisem s temi stvarmi obsedena, bi pa kaj naredila tako kot je OK - če smo ravno v fazi preurejanja. Hvala za nasvete.




m_o_i -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (5.11.2011 21:22:24)

voda odplakne energijo(zato je treba wc spirat pri zaprti skoljki)-ce smo ze pri feng shui-ju
drugo je pa poslusanje tekoce vode med spanjem [sm=smiley1.gif]

se eno dejstvo: svojih prvih 17 let sem spala pri steni kopalnica/soba-pa mi nic ne manjka[sm=bravo.gif]




Anonimen -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (5.11.2011 22:06:12)

Kar se fengšuja tiče nimam pojma kaj je ok in kaj ne ... vem pa to, da preden sva se preselila v stanovanje sem vedno, ko sem prespala pri mojmu, vedela kdaj je kdo zjutraj/zvečer v kopalnici, pa je šel na dolgo ali kratko potrebo, koliko časa se je tuširal, umival zobe itd, ker voda v steni se res fajn sliši ... no potem sva si uredila v zgornjem nadstropju stanovanje, poleg je pa še stanovanje njegove sestre. No in najina kopalnica meji na njeno spalnico in naju je prosila, naj zvečer in ponoči ne prižigam pralnega in sušilnega stroja ker se fajn sliši k njima (pa so stene zidane in ne iz knaufa) ... tako da jaz ne priporočam spalnice poleg kopalnice [sm=smiley2.gif]




Arwenko -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (5.11.2011 22:26:58)

Po feng.shui je to zelo slabo za tistega ki tam spi ja, sem ravno knjigo študirala. Drugače iz prakse pa tudi katastrofa, ko se gre kdo zvečer umivat/tuširat in se res fejst sliši v steni. Je imel namreč moj včasih tak posteljo, ko še nisva skupaj živela in mi je bilo grozno.

Tako da, če je možnost postavit drugače, potem postavi drugače, če je pa ni, pa je itak ni. Mogoče narediš kakšno dodatno plast izolacije ali pa kaj na tisto steno, če je to izvedljivo ali pa vsaj posteljo toliko stran postaviš, da ni ravno naslonjena na steno, recimo kakšno nočno omarico ob steno in pol posteljo.




nananaja -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (6.11.2011 0:28:40)

Ste mi dale malo misliti, ker smo tudi mi ravno pri preurejanju otroške sobe in kopalnice. Pa ne s feng shujem, ampak z izkušnjami. Se bom malo pozanimala o zvočni izolaciji.

Sicer pa. Pri nas zdaj se sliši voda praktično po celi hiši. Jaz slišim tastovo vodo v spodnjem stanovanju. Sem pa veliko let spala v sobi, ki je mejila na steno z wcjem v kopalnici, pa me ni pretirano motilo.




malaMravljica -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (6.11.2011 10:40:56)

Imajo punce kar prav. Nas fantek ima tudi sobo zrave kopalnice in se slisi, ce se gre kdo tusirat, umivalnik niti ne, ker je na drugi steni v koplanici. Se pa se bolj slisi, ce se tusira kdo v kopanici pod naso kopalnico v prvem stuku, to ga pa celo zbudi.




rozilu -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (6.11.2011 10:42:44)

Še ena izkušnja ali dve.

1. Moj je imel sobo na meji s kopalnico. Vse se je slišalo, predvsem zato, ker so cevi prav v tisti steni, ki meji na sobo. Pa še kdaj se je nesreča zgodila in začela cev puščat... No, postelje ni imel ob tisti steni, ampak na nasprotni - pa se je VSE slišalo, tudi voda iz popolnoma drugega konca hiše. Zdaj ima tam urejeno delovno sobo in seveda ni več moteče (razen če kdaj zaspi na kavču in grem jaz na WC [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])

2. V garsonjeri, ki sem jo sama uredila tudi spalnica meji na kopalnico, ampak sem bila zelo pozorna, da ni na vmesni steni prav nobene vodovodne napeljave. Je malo boljše, se ne sliši tako. Pa tudi postelja ni ob tej steni.

Na tvojem mestu postelje ne bi dajala ob to steno.






Katy78 -> RE: Postavitev postelje v sobi, ki meji s kopalnico (6.11.2011 10:45:43)

Naš mali ima sobo, ki meji na kopalnico, in sicer ima posteljico ob steni, kjer potekajo glavne cevi. Seveda se sliši, ampak njega očitno ne moti, ker se ne zbuja (niti če se zvečer kdo pozno tušira niti zgodaj zjutraj, če gre kdo na wc in potegne vodo) - je pa res, da že od malega spi tako in se je verjetno že navadil. Ko bo dobil večjo posteljo, bo pa šla k drugi steni in tam se bo slišalo manj čeprav on očitno niti ne bo vedel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Stran: [1]