|
RE: Za tiste, ki opravljate mesečne shoppinge 8.11.2011 20:38:09
|
|
|
|
ronja
|
Mi gremo sicer 2x na mesec, nanese to vsakič en voziček, torej recimo pol prtljažnika po volumnu, v evrih pa je celokupna mesečna kvota (torej ta dva nakupa in morebitni sprotni nakupi) cca 300€, zadnje čase pod tem, je bilo pa že tudi čez. Organizacijsko zgleda to tako, da imava en kartonček (listek bi se zmečkal in zgubil, zato izrežem kartončke iz embalaže/šktale od čokolade, testenin...), na katerega piševa vse, kar rabiva (no, v gl. to delam jaz;). Potem en večer predno gremo, ga še vprašam, kakšne so zaloge v kleti: kako stojimo s testeninami (ker to je pri nas nujno, da jih je vsaj par oblik ), pa raznimi drugimi osnovnimi hranami (riž, polenta, ovseni kosmiči,... včasih so bile to še paradižnikove mezge, paradižnik v koščkih ipd... zdaj imamo domače, trenutno je in še donat (zgaga v - obup! ga spijem več kot sicer v celem življenju - ko sem rodila, pa je zadnja flaša čakala dol v kleti do te nosečnosti ). Ko še nismo meli toliko domače zelenjave, sva tudi večkrat naredila jedilnik (okvirni, ne za vsak dan in ne določeno, kaj bo kateri dan, samo pač spisek jedi, ki bi si jih želela jest v naslednjih 14ih dneh) in sva potem kupila po tem, kar smo rabili. Zdaj večino zelenjave dobiva od tašče in tasta, tako da prilagajamo jedlinik temu, kar dobimo:). Če nekomu res ful zapaše ena stvar, lahko še vedno greva v trgovino, če česa nimamo. Sicer večina stvari zdrži - mocarela recimo komot zdrži 10 dni ali še več. zavedava se, da ko bojo mali večji, bova verjetno morala v trgovino vsak teden, da bomo lahko prinesli vse, kar bojo te kobilice pojedle (ker že zdaj njuna suhcena postava vara - pojesta kar precej za svoja leta - sploh pa za svoje kile ). Večinoma pa nama pašejo stvari, ki sva jih že prej nagledala, ker sva si jih že takrat zaželela in potem komaj čakava, da bova recimo imela čas naredit bučno lazanjo. Nimava pa zamišljenega budgeta. se mi pa zdi, da več porabiš, če greš vsak dan v trgovino, ker nemalokrat kupiš še kaj, česar ne rabiš - in če je to 2x na mesec, tega ni veliko, če je pa to vsak dan, se pa nabere...
|