obsevanje in otrok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

malaMravljica -> obsevanje in otrok (4.11.2011 17:22:11)

Upam, da mi bo kdo znal odgovoriti na mogoce ne tako pogosto vprasanje.

Ko je odrasla oseba obsevana zaradi raka me zanima kako je z obiski v bolnici z otrokom. Ali je za otroka nevarno zaradi sevanja, ker to so po mojem skromnem poznavanju te teme kar mocna obsevanja, mali otrok pa je se zelo nezno bitje.
Vem, da novorojencek ne sme priti v stik s tako osebo se kaksen teden po terapiji, kaj pa dvoletnik in obsik v bolnici? Mogoce kdo kaj ve?

razglednica -> RE: obsevanje in otrok (4.11.2011 17:40:18)

to tudi mene zanima[sm=zmeden.gif]

MioBambino -> RE: obsevanje in otrok (4.11.2011 18:25:37)

Morda ne bi bilo slabo vprašati pediatra in osebja na oddelku, kjer poteka obsevanje.
Jaz otroka ne bi izpostavljala po nepotrebnem.
Kaj pa, ko bi otroka pokazala skozi okno? Imate to možnost?

tažana -> RE: obsevanje in otrok (4.11.2011 18:35:36)

Jaz sem bila v podobni situaciji. Pa sem vprašala zdravnika, ki je obseval. Dobila sem navodilo naj bi prvi dan po obsevanju, obsevani in otrok ne imela stikov potem pa lahko. V našem primeru je šel tako ali tako "obsevani" domov tako da smo bili po enem dnevu spet skupaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

KT -> RE: obsevanje in otrok (4.11.2011 21:21:51)

Kot že rečeno, prvi dan po obsevanju naj bi obsevani ne imel nikakršnih stikov z ostali, najsi bodi odraslimi ali otroki, potem pa mirno.

malaMravljica -> RE: obsevanje in otrok (5.11.2011 10:17:26)

Punce, ki ste mi odgovorile, 1000 krat vam hvala in naj nikoli ne pridete v to situacijo.

Stran: [1]