Paštetka -> RE: ukinitev delovnega mesta (17.11.2011 12:04:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Update: :) Šef me je včeraj poklical na razgovor in povedal, da so se zadeve v času moje odsotnosti spremenile in da bom po povratku počela nove delovne naloge. Ful bolj me bo obremenil z dodatnimi nalogami, težjimi projekti in dal polno odgovornost za njih. Plača bo pa seveda enaka. Stvar je v tem, da sem jaz prekvalificirana za delo, ki sem ga do zdaj počela (sem dr. znanosti - zahteva se gimnazijski maturant - DON'T ASK!), tako, da mi kar se tiče znanja ne bi bil problem delat teh novih stvari. Vprašanje je samo ali moram za 730€ na mesec sprejet te odgovornosti in vzet dodatno delo? Meddrugim gre za to, da naj bi po novem skrbela tudi za trženje (prej samo administracija) in rihtala denar za plače vseh zaposlenih in za projekte firme. Če mi ne bo ratalo - sem jaz odgovorna. A lahko sploh to naredi? Mož pravi, da naj ničesar na novo ne podpišem. Nove delovne naloge pomenijo, novo delovno mesto in seveda novo pogodbo. Glede novega delovnega mesta, pa je potrebno pogledati sistematizacijo dela, kjer ti tudi piše kakšen je količnik plače za to delovno mesto. Če to delovno mesto še ni odprto, bo torej moral delodajalec na novo sistematizirati to delovno mesto, kjer bo tudi opis del oz. delovnih nalog, odgovornosti, ter zahtevana stopnja izobrazbe. Če je odgovornost večja, pomeni tudi logično, večjo stopnjo izobrazbe ali pa vsaj drugačno, in če je vse to večje, posledično ne more biti enak količnik plače kot za prejšnje delovno mesto. Kaj več bi ti lahko samo povedala, če bi videla vaš akt o sistematizaciji dela in kadovsko strukturo podjetja.
|
|
|
|