Anonimen -> Meritev NS - dvakrat drugačni rezultati (3.11.2011 14:54:34)
|
Punce, a ve morda katera kaj več od mene, preden dobim rezultate v roke. Sem tretjič noseča, stara 34 let. Doma 2 zdrava otroka. Prejšnji teden sem imela prvo "neuradno" NS pri svojem G, namerila sva (nimam nič pisnega, samo iz pogovora): - 11t+6 d: otrok 54mm, NS 1,1 mm (zmeril vsaj petkrat), nosna kost lepo vidna, izračunal mi je tveganje 1:2240, če je dodal vidno nosno kost, se je tveganje še zmanjšalo - danes sem pa bila na pravi NS, kjer imajo baje bolj moderne aparature (baje da je v zadnjem letu ali dveh na trg prišla nova aparatura, ki daje še bolj natančne rezultate), rezultati: 12t+6d: otrok 72mm, NS 2,8 mm!!!! Background risk: 1:279, adjusted risk: 1:128. Šla sem še na DHT, izvide dobim čez kakšen teden. Predvsem me zanima to, kak je mogoče da sta (v roku enega tedna) dva tako različna rezultata? Pa to, ali lahko DHT drastično spremeni rezultate?? Ali je meja za adjusted risk za priporočeno AC 1:300, torej padam v rizično skupino? Sicer verjamem, da je z mojim otročkom vse vredu, ampak vseeno bom vesela vsake dodatne info. Hvala.
|
|
|
|