Prosim, svetujte! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

snorlax -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 20:58:47)

Prosim vas za mnenje oz. nasvet. Situacija je sledeča:

Znanec oz. sosed vam pride delat predračun za neko delo na novozgrajeni hiši. Popiše, izmeri in naredi predračun. Ker se že dolgo časa poznata in je znan kot poceni, mu zaupate in se že skoraj dogovorite za posel. Nato date za vsak slučaj delat predračune še drugim, pri tem opazite, da vam je sosed naračunal okoli 100.000,00 več kot ostali in sicer tako, da je napisal veliko več materiala, kot ga dejansko potrebujete. Sosed verjetno računa 100%, da bo on izvajalec del.

Kaj bi naredile? Bi mu povedale? Kako bi argumentirale? Bi mu enostavno rekle, da ne bo on delal? Bi tvegale, da bo jezen in vam nagajal pri priklopu inštalacije, ker ima poznanstvo? Bi vzele drugega ali tega? Bi mu zbijale ceno?

Prosim za vsakršno mnenje.

L.p.:metulj:

SanjaS -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:03:34)

Ne mu dat dela.Ker je pač sosed. To je oteževalna okoliščina. In stane več kot je napisano na predračunu. Skratka gre za odnos,ki je po moje NEPRECENLJIV ( očitno tudi on tako misli);)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.8.2005 21:03:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:05:05)

js bi mu rekla..lej joža glede na to da se že 100 let poznamo ti morm povedat da smo dobl še 3 predračune in so vsi 100 jurjov nižji, tko da dej pliz šeenkrat prečekirej če lohk nardiš zadevo cenejšo pa če se nis kje zajebov, če pa mislš da je prov pol pa žal se bomo mogl za druzga odločt!

lp, lara

jazz -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:05:24)

Če bi bil dober sosed,vas ne bi po domače- nategnil!!!

Taša -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:09:01)

No veš kaj, jaz bi mu na tvojem mestu povedala.. Ja kaj češ tako je... Bi mu pač povedala, da si še dala drugje predračune delat in da je pač ceneje...bog pomagi..To glih ne bi bila zamera, sram je lahko njega, da te je hotel tebe, ki mu zaupaš okrog prinest.. Torej slabo vest ima lahko samo on..Upam pa da ni tak :hudicek:, da ti bi potem nagajal pri priklopu instalacije... Vsi gledamo na denar in verjetno ti bo teh 100.000 SIT drugje krvavo prav prišlo!

Marogica -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:13:53)

Snorlax, bodi previdna pri teh obrtnikih. Mogoče je bil sosed pošten in je napisal koliko materiala boste porebovali. Ta drugi pa je nekaj napisal, nato pa bo kasneje prišel z izgovori kot: veste, za to pa rabimo še to in to, tu manjka še ..... In ti boš dodatno plačevala. Sem imela že tudi takšen primer.
Ne vem, jaz ponavadi dam drugemu, ki je dražji pokazat ponudbo od cenejšega, potem pa se zmeniva ali pa tudi ne. Če drugo ne, da vidi, da nisem trola in da sem se pozanimala, kašne so cene.
Bolje ti ne znam pomagat

SanjaS -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:28:29)

jazz, v celoti in povsem se strinjam s tabo!

Maša26 -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:31:28)

Meni se tudi zdi, da so oni drugi napisali manj materiala in nižjo ceno zato, da bi se odločili za njih, med delom ali po njem bi pa cena narasla. Sosed oz. znanec je pa pošteno napisal.

Ni rečeno, ampak je pa verjetno :zmeden2:

Potem je pa še odvisno, kakšen je celoten znesek...

Res je tudi, da ti lahko sosed, če hoče, naredi več kot sto jurjev škode v življenju, takšne ali drugačne :zmeden2:..

BaniT -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 21:57:37)

se strinjam z Laro!:bravo:

LP, Bani:angel:

HuAnita -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 22:30:36)

Enako kot Lara. Še kje s epozanimaj, potem pa mu nabluzi, da si eni kolegivi razlagala, pa da ti je njen mož tudi naredil predračun, samo nižji...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

snorlax -> Prosim, svetujte! (23.8.2005 22:51:21)

Hvala vam za nasvete. Moram povedat še najnovejše spremembe.
Ravno malo prej je prišel moj :love: domov in povedal, da je prišel omenjeni sosed sam k njemu in se ponudil, da bi že kar začeli z delom, čeprav ve, da še nimava denarja (dobiva ga čez par dni-kredit), pa da bova že plačala, ko bova imela. To mi je tudi malo čudno, kaj se mu tako mudi.:zmeden:
Potem je pa moj :love: rekel, res nekako v tem smislu, Čuj, Joža.... (citiram Laro) in ta "Joža" je malo pomislil in rekel, da bo dal jutri nov predračun. Za crknit! Se pravi, da je treba zdaj glihat, kot na tržnici, al kaj? :zmeden:

Zdaj čakam na jutri, kaj bo. :zmeden: Hudiča, če še mu parkrat rečeva, bo pa kar zastonj, al kaj? :zmeden::)-

Maša26 -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 6:27:17)

No to je pa zelo njemu v minus. Verodstojnost na nuli.

anajmad -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 7:02:03)

Takšen problem sem imela jst,ko sem iskala nagrobni spomenik za mojga:angel:.Tudi meni je ena zelo dobra znanka zaračunala 100 jurjev več kot ostali.In tako kot omenjaš ti,bi kar prišli v soboto narediti spomenik.Samo jst sem takrat preklicala pol SLO in zbirala predračune in sem ostala kar mal slabo,ko sem videla,kako se hoče okoristiti na moj račun in na mojo bolečino.Toda jst sem ji lepo v obraz povedala,da je razlike 100 jurjev,da mi ni važen denar,ker gre za mojga:angel:,ampak da mi pa tudi ni vseeno,če vidim,da mi hoče eden zaračunati več kot ostali.Malo je pobesila nos,toda še zmeraj se pogovarjava in greva na kavo.Lepo sem ji rekla:biznis je biznis.
en lp:morje:D.

Anonimen -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 7:05:45)

Kaj ni v zakonu tako, da lahko znesek končnega računa odstopa od predračuna +/- 10%? In nič več? :zmeden2:

Izvajalec si je sam kriv, če ne ve, kaj potrebuje za določeno delo in koliko tega... Napake pri sestavljanju predračuna so njegove napake, stroške in posledice napak nosi sam - in ne stranka...

Lunca1 -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 7:15:48)

Povej mu, da si dobila cenejše predračune, mogoče bo pa znižal ceno.

Lunca1 -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 7:17:09)

se strinjam tudi z Marogico, lahko da so drugi napisali premalo.

rija -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 8:24:43)

Snorlax, pri denarju se nehajo prijatelji in sosedi.

Jaz sem se tega že naučila. In trudim se, da s prijatelji ne delam več nobenih stvari, v katerih je vpleten denar. Raje da mi dela nekdo drug, pa ni nobene zamere.

Anonimen -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 9:19:07)

Tokrat se definitivno strinjam z rijo.
Kadarkoli sem za delo vzela koga, ki ga poznam ali ki ga kdo pozna, sem se zafrknila. Tako da - nikoli več.
Ceno ti definitivno navije, naredi približno, za seboj ne pospravi, pričakuje strežbo spredaj in zadaj (kavice, pijače,...), urnik si prilagodi glede ostalih obveznosti, najavi svoj prihod pa ga ni..., skratka, po domače.
Ko moraš udariti po mizi, pa moraš krepko paziti, kako in kaj mu poveš, ker ga pač poznaš ali pa pozna tvoje starše, prijatelje,...

Definitivno vzamem nekoga, ki ga ne poznam, seveda vprašam za reference. Če je kasneje kaj narobe, mirno zaropotam po mizi.
In glede na to, da so čisto z vsakim kaki problemi, je še kako pomembno, da za ropotanje po mizi ni ovir.

Annny -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 9:33:07)

Lara je to super napisala- točno tko bi rekla jst:)
A veš, nekateri (ne bom rekla, da ravno ta vaš sosed) so taki, da računajo več materiala, pol ga pa pobašejo:(

Micy -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 10:26:49)

Se strinjam z Laro, povej mu pač da si dobila veliko cenejše ponudbe in da če če to mal prevert da ni kej zajebov, je prov če ne pa pač boš druzga vzela.

Pa tko k anny prav ta materjal on pobaše pol k ga je teb preveč napisu.

snorlax -> Prosim, svetujte! (24.8.2005 14:58:29)

Evo, danes sva ga poklicala in glej, čudo, račun se je zmanjšal za več kot 100.000,00 SIT. Zdaj pa res nimam več zaupanja v njega. Toda moj :love: je rekel, da bova zdaj kar njega vzela, ker je zdaj najcenejši. Bomo pa zraven pazili na vsak šrauf, ko bo popisoval material, ki ga je porabil. Pa še rekel je, da bova že plačala, ko bova imela denar.

Mislim.... za crknit!

L.p.:metulj:

Stran: [1]