foto knjiga (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Felicita -> foto knjiga (1.11.2011 20:04:27)

...spet. namreč za božično darilo kolegici imam namen naredit 'domačo' kuharsko knjigo - torej fotografije in recepti. zdej jest sem do zdej sama samo 1x delala foto-knjigo in če se prov spomnim je sam kalup precej... rigiden. mislim, zlo težko vstavljaš kej več teksta kokr kako vrstico. zdej pa če katera pozna kakšen kalup, ki ti da proste roke pri oblikovanju al pa kako idejo kako zadeve prelisičit (ena od variant je bla, da napišem v wordu, naredim print screen in shranim kot .jpg, samo to mi ni všeč (precej zgubi na kvaliteti oz. je zlo težko ustrezno resizat in to)... 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.11.2011 20:40:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

TDTP -> RE: foto knjiga (2.11.2011 8:02:33)

jaz sem tudi naredila kolegici ob selitvi knjigo z recepti! Naredila sem ji pa bolj simpl, kot foto knjigo in sicer, z kulinarike sem sprintala in uredila enih 200 strani receptov (enolončnice, jedi iz svinjine, govedine, teletine, ribe, morske jedi, sladice itd) jih razdelila po rubrikah, vse sprintala in jih dala v en lep fascikel, ker jaz sem takšen človek, da imam rada pred seboj list z receptom in tako je najbolj simpl - vzameš iz fascikla kaj rabiš in začneš pacat. Če ti to kaj prav pride, ti lahko pošljem zbirko receptov, ki še imam nekje shranjene va računalniku! lp in lepo ustvarjanje.

Najaa -> RE: foto knjiga (2.11.2011 8:02:49)

Digifot ja, tam lahko precej ustvarjaš in čaraš. In veliko pišeš, če želiš.

*bubi* -> RE: foto knjiga (2.11.2011 15:39:48)

Poleg Digifot tudi CeWe fopušča vso svobodo pri oblikovanju. CeWe uporablja veliko ponudnikov (Dm, Muller, LeClerc), jaz recimo naročam pri DM, ker vzamem na terminalu še knjižico bonov, v kateri je bon za -25% na poljuben izdelek. Pri cenah fotoknjig se to zelo pozna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Felicita -> RE: foto knjiga (2.11.2011 15:54:20)

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Poleg Digifot tudi CeWe fopušča vso svobodo pri oblikovanju. CeWe uporablja veliko ponudnikov (Dm, Muller, LeClerc), jaz recimo naročam pri DM, ker vzamem na terminalu še knjižico bonov, v kateri je bon za -25% na poljuben izdelek. Pri cenah fotoknjig se to zelo pozna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zdej zaenkrat sem sprobala Hofer program in CEWE program. Hofer mi je všeč ker ni kompliciran in je kr precej intuitiven (sm tut ugotovila da se da pisat, fotke obračat)... problem je bolj z ozadji in tem, je precej mal izbire...
CEWE sem tut sprobala mi je pa čist mim program, majo pa lepa ozadja, ampak ko jih vstaviš v knjigo, zgleda kot bi bla fuuuul slabe resolucije... zdej a je to pol tut sprintano tko (pol je katastrofa), če pa ni pa...?!

kakorkoli, mislim da ma moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] še najboljšo idejo - zadevo naredim v kakem čist x programu (PS, InDesign, Word, ...) pretvorim v PDF in dam nekam delat... predvsem se tko izognem kompresiji fotk (vse teli programi za fotoknjige kr precej uničijo kvaliteto) in ohranim lep tekst... pa še totalno proste roke mam (me nobeni templati ne omejujejo).

Stran: [1]