pravniki in ostali stručkoti - pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pika74 -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 19:50:33)

A sta lahko oba od zakoncev (staršev) brez službe?

A je to zakonsko dovoljeno? A ni nek zakon, ki prepoveduje delodajalcu, da bi poslal še drugega od zakonskih partnerjev na zavod, če je eden že na zavodu?

A kdo kaj več ve o tem?

Jaz se spomnim, da so v prejšnji službi, kjer sem delala, rekli, da ne smejo odpustit zaposlenega, če je npr. žena tega zaposlenega, ki naj bi izgubil službo, že brez službe.

:rozica::rozica:

Anonimen -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 19:53:03)

Nema milosti, PIka...
Oba sta lahko brez službe...
Naj bi sicer bile samohranilke nekoliko bolj zavarovane, pa osebe, starejše od ne vem koliko, ampak v praksi to ne deluje...
Če ni več dela zate, ga ni...
Pa pika...

pika74 -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 19:58:18)

Nikol se do zdej nisem s tem ukvarjala - zdej me je pa presenetla novica od pupice.

Pismu, prideš iz porodniške in zgubiš službo - bemti svet.

Sam jes se spomnem, v prejšnji službi tega niso smel narest. Nism pa zihr - mogoče je blo zarad tega, ker sta bla oba čez 50 let.:zmeden2::zmeden2:

Annny -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 19:59:58)

Žal je res tako, kot je napisala Kerensa.:zmeden2:

kofetek2010 -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 20:16:39)

tukaj vse piše http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006

od 113.člena naprej :)

pika74 -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 20:31:31)

hvala :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Gina -> pravniki in ostali stručkoti - pomoč (23.8.2005 22:18:49)

Mislim da je tam problem pogodba za določen čas. Tista ko je je konec, je je konec, ne glede na karkoli. No, lahko podaljšajo ali pa ne. Pri pogodbi za nedol. čas, je pa malo drugače in so zaščiteni tisti, kjer sta oba partnerja v tem primeru brez službe, kakor tudi samohranilke in invalidi....

Stran: [1]