|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stolp v Pisi
27.10.2011 14:30:51   
latris
Zanima me če je kdo že bil na temu stolpu? In sicer imamo majhnega otroka, pa bi šla zelo rada na stolp, pa ne vem kako je s stopnicami. Imajo dvigalo ali so stopnice in če so, koliko približno jih je.

Najlepša hvala že v naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stolp v Pisi
27.10.2011 14:39:45   
caramel
Dvigala ni, stopnic je okoli 300. Nisem pa prepričana, da je otrokom sploh dovoljen vzpon na stolp. Vzpon je kar zahteven, pa ne samo zaradi števila in položnosti stopnic ampak tudi zaradi "tempa" - gor greš v skupini in vsaka skupina ima natančno določen "urnik". Nekje na sredini stolpa je namreč ploščad na kateri skupina, ki se vzpenja počaka, da spusti mimo skupino, ki se spušča.

Bom pogledala, če imam kje prospekt od decembrskega obiska stolpa in če kje kaj piše o tem, ali je otrokom vzpon dovoljen (ob hitrem in površnem googlanju te info nisem našla).

Aja, še to - meni je bila Pisa od vseh turističnih znamenitosti Toskane, ki sem jih uspela videti, še najmanj zanimiva. Otrokom bi utegnil biti zanimiv npr. muzej Leonarda daVincija v mestu Vinci - imajo veliko maket po njegovih načrtih. Pa tudi malo mestece Montereggioni z svojim mini vojaškim muzejem je otrokom (po moje) veliko bolj zanimivo.

< Sporočilo je popravil caramel -- 27.10.2011 14:44:15 >

(odgovor članu latris)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2011 14:48:56   
Nika v službi
Ja, ni dvigala. Tudi jaz ne bi šla (oz. nisem šla) z otrokom gor, sicer je bila takrat madam stara šele 1,5 let in je bila strašna gneča, tako da smo ta vzpon izpustili. Jaz sem sicer že bila gor in načeloma je ok, ni pa to nek wow. Je lep park, zelenice pred katedralo, sicer pa Pisa sama po sebi ni nič posebnega. A to bi šli zdaj novembra?

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.10.2011 16:35:38   
caramel
No sem preverila - otroci do osmega leta na stolp ne smejo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2011 13:52:17   
latris
Hvala lepa za izčrpne informacije. Torej z obiskom stolpa ne bo nič, smo pa nameravali obiskati muzej v Vinciju.

Drugače pa ja, gremo zdajle med krompirjevim počitnicam. Midva z možem sva v Toscani že bila, ampak ne na tem koncu. Zdaj pa gremo z družino in sicer Vinci, Lucca, Pisa, Voltera,...  pa še na Elbo. Smo nameravali tudi v Cinque terre, pa so jih uničile poplaveuser posted image .

Če ima kdo še kakšen zanimiv predlog se naj pa kar javi.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2011 13:57:59   
Nika v službi
Če niste bili, potem obvezno San Gimignano, pa Siena in Firence, pač odvisno od časa, zanimanja... Lepo se imejte, tam je vedno lepo.user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu latris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2011 21:41:27   
latris
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Če niste bili, potem obvezno San Gimignano, pa Siena in Firence, pač odvisno od časa, zanimanja... Lepo se imejte, tam je vedno lepo.user posted image

Ja tu sva že bila z možem sama, dve leti nazaj. Sanjsko...

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2011 22:09:51   
ronja
Ja, ni dvigala. Tudi jaz ne bi šla (oz. nisem šla) z otrokom gor

Tudi mi nismo šli gor (je bila pa naša madam takrat stara komaj 9 mesecev in jaz noseča) - mislim, da je stolp od zunaj precej bolj zanimiv kot če si na njem. Pisa je čist luštna, je lepo videt, če si že tam, nimaš pa tam kaj počet cel dan. pogledaš stolp, stojnice in to je to. Firence se pa vsekakor splača videt na tistem koncu.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2011 20:31:45   
st1nina
Latris, tole piše na njihovi spletni strani:
Children under the age 8 are not allowed under any circustances on these visits
Children between 8 and 12 years old must be accompanied by an adult and held by hand all the time Teenagers between 12 and 18 years of age are allowed on the tower only if accompanied by responsable adults It is strictly forbidden to carry any bags and/or containers of any kind and shape during the visit and these objetcs must be left at the cloakroom near the meeting point Cameras, movie-cameras and video-cameras are allowed Please, help us to keep the tower's stones clean and free from graffiti or any other action that may damage its preservation, including chewing gums, any noo-conformance will be reported and pursued the competent authorities VISITING THE TOWER REQUIRES A CONSIDERABLE AMOUNT OF FISICAL EFFORT FO VISITORS: PLEASE, CONSIDER THAT THE SPIRAL STAICASE HAS ABOUT AS MANY AS 300 STEPS. IT IS STRONGLY RECOMMENDED THAT PEOPLE WITH HEART DISORDERS OR INDIVIDUALS SUFFERING FROM IMPAIRED HEALTH CONDITIONS DO NOT VISIT THE TOWER

Drugače pa skriva Toskana številne zanimivosti, ki jih lahko obiščeš z otrokom.Uživajte:)

IZVIRNO SPOROČILO: latris

Zanima me če je kdo že bil na temu stolpu? In sicer imamo majhnega otroka, pa bi šla zelo rada na stolp, pa ne vem kako je s stopnicami. Imajo dvigalo ali so stopnice in če so, koliko približno jih je.

Najlepša hvala že v naprej

(odgovor članu latris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?