sazi -> RE: Davčna olajšava (27.10.2011 11:30:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina166 IZVIRNO SPOROČILO: sazi Če oddajaš vlogo februarja pomeni, da spreminjaš tisti, kar je bilo med letom. V tem primeru MORAŠ zapisati olajšavo za vse družinske člane, za katere misliš uveljavljati olajšavo. Kar napišeš februarja, tako upoštevajo. Če napišeš samo 1 otroka, ti upoštevajo enega. To pa ni res. Moj vedno februarja odda samo za enega otroka, pa ima vedno upoštevano za oba, tudi za tistega, ki ga je uveljavljal tudi med letom. Če tistega otroka, ki se uveljavlja med letom ni v olajšavi, to pomeni, da podjetje ni oddalo podatkov. V samem obrazcu pod 1. točko piše: 1. Želim, da davčni organ pri informativnem izračunu dohodnine za leto 2010 upošteva posebno olajšavo za naslednje vzdrževane družinske člane: Po moji logiki moraš napisati vse, za katere želiš, da se ti olajšava upošteva. Če upoštevajo vam tako, kot želite in nam tako, kot želimo mi, imava očitno obe prav. AMapk jaz nameravam še vedno ostati pri nasši varianti - ne želim, da mi enkrat nekdo reče, da nisem napisala v obrazec ves olajšav, ki jih želim in se potem ukvarjati s pritožbami.
|
|
|
|