|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina pri 22 mesecih
26.10.2011 14:54:20   
somic
zjutraj se je sin zbudil nasmejan in dobre volje kot vedno. v postelji je spil celo flašo mleka in potem še pri zajtrku kar precej.

kakšno uro je bilo vse ok, potem pa je ugotovil, da ni očita in bil vidno obupan (zdaj smo bili cel teden skupaj, danes pa je moral v službo) in začel jokata.

jok se je spreobrnil v trmo in to je trajalo pribljižno 1 uro.

očitno ni mogel več niti jokati in mi je potem v naročju zaspal. zdaj spi po presledkih že 4 ure.

vmes ga grem pogledat, sem ga tudi previla. on se zbudi, malo pojokca in zaspi naprej.

pred pol ure pa sem bila pri njemu in ugotovila da je topel- kar prej ni bil. takoj sem izmerila temperaturo in ugotovila da jo ima 38.9.

dala sem mu daleron sirup in obkladke.

mali pa spi, se ne pusti kaj dosti motiti.

kaj naj? greva k zdravniku?

je možno da je to posledica tega joka?

lepo prosim za pomoč

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina pri 22 mesecih
26.10.2011 14:58:13   
Star_a
ne,ne gresta k zdravniku.Ni treba tekati isto minuto,ker zdravnik ti ne more pomagati,saj če je bolan,se sploh bolezen še ni razvila.
Vročina ni nekaj slabega,ravno obratno.
Simptomi se bodo še razvili...... in če bo otrok imel 3 dni vročino takrat greš k zdravniku

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2011 14:58:19   
Hope2
Jaz ne grem nikoli z otrokom k zdravniku prvi dan vročine. Nekje 3 dan, razen če so težave pri dihanju, da hrope, hitro diha, če so kaki drugi zastrašujoči znaki ali da zavrača vodo in ima prazno pleničko

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2011 15:07:30   
Katy78
Če ima vročino jin je zraven kolikor toliko razpoložen, da ni mlahav, neodziven, da normalno diha ipd., potem lahko počakaš nekje do 3 dni in vročino po potrebi zbijaš.Sicer pa -  opazuj otroka in boš hitro ugotovila, če kaj ne štima oz. ali je potrebno k zdravniku.

Po moje ni vročina posledica joka ampak prej obratno, da se mu je začelo kaj kuhat, se je slabo počutil in je zato jokal in trmaril. Zato pa zdaj tudi spi, kar je dobro.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 26.10.2011 15:08:20 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2011 15:21:17   
Anonimen
Navodila našega P: če otroku tudi po treh dneh vročina nad 37°C ne popusti, se gre k zdravniku. Če pa vročina preseže 39°C pa takoj.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2011 15:37:24   
Katy78
Otika, to je pa zanimivo. Ker tudi pri navadni virozi je vročina hitro 39.0 ali še več. Naš fant ima lahko tudi čez 39.0 in če je navadna viroza, potem je čisto običajno razpoložen in napol divja po stanovanju in nismo še nikoli šli k zdravniku. Drugo je, če vidiš, da se otrok slabo počuti ipd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2011 15:49:20   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Navodila našega P: če otroku tudi po treh dneh vročina nad 37°C ne popusti, se gre k zdravniku. Če pa vročina preseže 39°C pa takoj.

Vprašanje: v čem je point da prideš k zdravniku takoj,če vročina preseže 39 user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2011 15:55:50   
somic
moj spi ko top. nič posebnega. vsake toliko odpre oči, pogleda na okoli, če me ni zraven zajokca, ga pridem potolažit in je spet ok. spi naprej.

hrope ne, diha normalno, samo skoraj negibno leži v postelji

nadaljujem z daleronom in obkladki?

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2011 16:09:35   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: somic

moj spi ko top. nič posebnega. vsake toliko odpre oči, pogleda na okoli, če me ni zraven zajokca, ga pridem potolažit in je spet ok. spi naprej.

somic, če se ti zdi, da že res dolgo spi, precej dlje kot obilčajno, bi pa jaz za vsak slučaj vseeno vsaj poklicala k pediatru in razložila zadevo...

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2011 16:13:54   
Star_a

ja,nadaljuješ. otrok ki je bolan potrebuje počitek,saj je utrujen

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2011 16:16:03   
somic
ja, je videti da mu paše tako. res je da malo dolgo spi, kmalu 5 ur, ampak sem tudi jaz pomislila, da to nima nič škodit.

po kolikoem času bi lahko temperatura padla po daleronu?

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2011 16:16:45   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Vprašanje: v čem je point da prideš k zdravniku takoj,če vročina preseže 39 user posted image

Lahko je otrok nagnjen k vročinskim krčem in doma nima Voltarena? In, ker nenaden dvig TT lahko povzroči vr. krče.

K P pa ne bi vozila, ker v bistvu res nima kaj narest. Otroka najprej slečemo (da ga ne pregrejemo), na sebi mu pustimo le toliko obleke, da mu bo še vedno prijetno (bodi s kratkimi rokavi je najmanj v kar je lahko oblečen), lahko ga pokrijemo s pleničko ali rjuho (ko otrok spi, ga moramo imeti tudi bolj malo pokritega). Z mokro krpo/plenico mu hladimo obraz, predvsem čelo, vrat, roke, noge, to hladi in znižuje temperaturo. Pa veliko naj pije. Če ima roke in noge še mrzle, pomeni da bo še narasla.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 26.10.2011 16:17:25 >

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2011 16:22:48   
Star_a
Ja,ampak tukaj ni govora o vročinskih krčih in o tem da doma nimaš nič za zbijat- če je mislila to potem se pa napiše,ne pa da pri 39 greš takoj k zdr.
sem očitno blond user posted image

somic: večina otrok samo spi ko so bolani.Ti mu ponujaj za pit,da ne dehirira,se crkljajta in bodi pozorna na znake

< Sporočilo je popravil Star_a -- 26.10.2011 16:25:51 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2011 16:22:55   
somic
ko mu dajem obkladke imam občutek da mu ne paše, se začne kremžiti in malo pojokca... nadaljujem?

kako pogosto obkladki?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.10.2011 16:25:29   
Star_a
Saj tebi tudi mrzli obkladki ne bi pasali,če bi bila vroča kajne ;)
Svojima nikoli nisem dajala obkladke.Rajši ga malo sleči

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2011 16:26:44   
somic
ja... mogoče pa resuser posted image

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2011 16:29:05   
ZARA

Ja,ampak tukaj ni govora o vročinskih krčih in o tem da doma nimaš nič za zbijat- če je mislila to potem se pa napiše,ne pa da pri 39 greš takoj k zdr.
sem očitno blond user posted image

Ugibam, no, zakaj jim je pediater to rekel. Samo ugibam in sem pač napisala, ker si vprašala.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.10.2011 16:34:44   
uškinamama

ko mu dajem obkladke imam občutek da mu ne paše, se začne kremžiti in malo pojokca... nadaljujem?

kako pogosto obkladki?

Pač, mu ne paše pa kaj zdaj, kar se mora nije teško, bi rekli bratje.  Obkladke mu dajaj tako, da bo seštevek vseh ukrepov ( antipiretik+ obkladki+ slačenje) obržal temperaturo pod 39 (če ni nagnjen vročinskim krčem) in pod 38,5 ,če slabo prenaša temperaturo (očitno jo) oz. je imel vročinske krče. No sama zbijam že ko gre proti 38 user posted image  , upam, da smo se jih zdaj rešili.

Aja, sama se nasveta 3 dni doma z vročino ne držim. Ti si mama in najbolje poznaš malega, če čutiš, da ni okej pokliči pediatra. Sama sem peljala malega enkrat prvi dan (angina - ospen) in enkrat po 18 urah ( rota virus) pa se me obakrat sestre po telefonu prepričevale, da je potrebno čakat tri dni, blaablaaa...

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.10.2011 16:37:33   
Star_a
ja,saj vem,da ti ugibaš,samo vprašanje ni bilo zate user posted image . kar se tiče nasveta 3 dni.Nihče tudi ne govori da mora biti striktno 3 dni doma in ne k zdr. ,ampak naj opazuje znake oz. simptome.Pač to velja za vse.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.10.2011 17:03:12   
somic
zdajle se je zbudil in za maximalnim apetitom popil celo stekleničko mleka. plenička je bila zelo polna. malo sva se ohlajala, se previla, pocrkljala. malo sem mu dala obkladke in zdaj spet spi.

se mi pa zdi da je malo boljše "volje". nakaj je celo povedal- v njegovem jeziku in se tudi malo posmejal.

temperatura pa je padla za 0.5 in je sedaj 38.4

verjetno je še prezgodaj da bi rekli da gre na bolje, ali???

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.10.2011 17:22:35   
Anonimen
ja,saj vem,da ti ugibaš,samo vprašanje ni bilo zate user posted image . kar se tiče nasveta 3 dni.Nihče tudi ne govori da mora biti striktno 3 dni doma in ne k zdr. ,ampak naj opazuje znake oz. simptome.Pač to velja za vse.

Ja ne vem točno zakaj mi je tako svetoval ... ga nisem podrobneje spraševala ... mogoče ravno zaradi vročinskih krčev, ko še nismo vedeli ali je tamala nagnjena k njimi ali ne ... ne vem. Je pa tako da pri nas prakticiramo tako, da tako ali tako prvi dan bolezni (če je med tednom) pokličem P, da mi odpre bolniško in potem še povem kako je s tamalo in če je res kriza pač rečem naj mi da uro, da jo bom pripeljala, pa tut če mi reče naj še kak dan počakam. Samo itak pa vidiš otroka kak je, ali je res čisto mlahav in out, ali je pač le izmozgan zaradi vročine ...

(odgovor članu Star_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
26.10.2011 17:27:48   
ZARA
ja,saj vem,da ti ugibaš,samo vprašanje ni bilo zate

Potem se pa, ker sem si dovolila odgovorit, globoko opravičujem. Nisem vedela, da je zdaj to tako. Otika, prosim, če me ignoriraš, ker ti v nasprotnem primeru ne bom odgovarjala.
user posted image

< Sporočilo je popravil ZARA -- 26.10.2011 17:28:17 >

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.10.2011 17:31:43   
uškinamama

koga to sprašuješ?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.10.2011 17:33:20   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

koga to sprašuješ?

ja ne vem, nekoga, ki bi mi morda znal odgovorit na to... tebe mogoče?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.10.2011 17:37:57   
Paštetka
Somic, če ti otrok lepo je, ni nikakršne potrebe za k P. Sploh, če je plenička mokra in je vse ok, razen vročine.
Pri tako malih se rado razvije 6. bolezen, kjer imajo otroci, cele 3 dni okrog 39 vročine in mu nič ne pomaga. Tudi zbijaš jo težko. Drugače se pa tudi ok počutijo otroci. Po treh dneh se pa pojavijo pikice po telesu. In ti tudi P ne more nič.
V tem času so čakalnice polne (ponavadi ravno kakšnih viroznih obolenj, ki pridejo prvi dan vročine in kjer P itak nič ne more), s ta malim pa lahko samo še kaj stakneta zraven

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.10.2011 17:41:16 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?