Nizek pritisk + migrena - help (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


TomTaylor -> Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 12:54:27)

Kar se migrene tiče sem itak pod vplivom tablet in me glava več ne boli tako zelo. Imam pa nizek pritisk sys108, dia66 in 61 pulz, ki mi povzroča težave - omotica, slabost, fizična onemoglost (kar tresem se)....Kakšna ideja kako naj si pomagam in zvišam pritisk, ker čene bom crknila..Naj še dodam da dosti športam in sem na svežem zraku, tako da v zvezi s tem predlogi odpadejo. Kavi sem popila že dve...pojedla čips (na splošno se mi lušta slanega)...Help!




ronja -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 12:59:19)

Meni je zdravnica rekla, da moram jest manj zdravo - več slanega, pršut, če si slabokrvna, uredi še to. sicer je tvoj pritisk zame super - sama imam 90/60 pri zdravniku, če pa sem doma čist mirna (dedi ma aparatek) pa sem mela tudi že 74/47. Se navadiš.

če čutiš, da boš padla skup, zlezi na tla in daj glavo med noge. Če is na stolu, bo verjetno dovolj, da se skloniš in visiš z glavo navzdol.




madela -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:02:18)

Če se treseš lahko tudi pomeni,da premalo poješ. Pri kavi je pa tako,da ti pritisk dvigne trenutno,eno uro po zaužitju pa je lahko pritisk celo nižji.
Jaz imam še nizji pritisk,pa nekako shajam brez težav,moram se samo počasi vstat,spijem eno kavo,nato pa kapučino in pa za zajtrk si ponavadi privoščim velik. Migren pa jaz na srečo nimam. Kaj pa obisk zdravnika?




TomTaylor -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:28:04)

Sej meni se tudi ne zdi tako zelo nizek, imam dostikrat še nižjega, ampak takšnih težav pa še ne (razen v nosečnosti, samo zdej nisem noseča). Ronja, a veš, da mi telo te dni prav kriči po junk food-u; torej to jem, samo je pa potem fora, da kadar se mi lušta junka to pomeni, da bom fasala še migreno. In evo. Sem jo res.

Pri zdravniku sem bila in očitno gre za skupek težav povezanih med sabo: menstruacija, migrena, prirojen nizek pritisk in deževno vreme...Kri je pa okej. Vsaj to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




majčica1508 -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:29:23)

Jaz imam tudi nizek pritisk in mi pomaga kava...z glavo imam pa edin te probleme,da me na vsake toliko časa mravljinci napadejo,pa mal obraz zategujejo...groza




madela -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:33:43)

Kaj pa če spiješ kozarec sladkane vode? Mogoče ti tudi krvni sladkor niha.




josephine27 -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:50:04)

jaz imam tud skoz nizek pritisk ( nekje 90/60).čeprav sem ga imela tud že 70/47 sploh poleti mi ponavadi še bolj nagaja in hodim okrog kot bi bila zadeta tako se mi rola po glavi. čeprav imam te težave že kar nekaj let nisem še našla pravega recepta. meni so tud rekli naj pršut jem pa teran pijem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. kave pa lahko cele litre spijem pa ni nič. normalen pritisk imam le v nosečnosti, ko se fejst zredim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
če sem preveč omotična in sem doma grem počivat oz. ležat ( včasih pomaga).




ZARA -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 13:58:34)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
če čutiš, da boš padla skup, zlezi na tla in daj glavo med noge. Če is na stolu, bo verjetno dovolj, da se skloniš in visiš z glavo navzdol.

Ta je pa čisto netopirska. [sm=smiley1.gif]




Andromeda -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 14:28:16)

Menda pomaga tudi limonada in nasploh veliko tekočine, da se poveča volumen celic.




ronja -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 14:31:59)

Pa ne se it luninega posta, če maš nizek pritisk, pa še migrene. POst pač ni za vse, nimaš kaj. Migreno pa mogoče dobiš pa zato, ker poješ veliko junk fooda naenkrat, pa premalo zraven piješ - se kri preveč koncentrira - je to pogost razlog. Spij ogroooomno.

Ta je pa čisto netopirska.

Jap, ampak pomaga pa!

Ja, sladkana voda tudi pomaga, meni jo je enkrat celo zobar dal - pe me s stolom obrmnil na glavo - ne da bi mu kaj rekla, je videl, da nisem glih ok... Ne moreš verjet - meni se vedno taki oksimoroni dogajajo: zobar mi da za pit sladko vodo, inštruktor vožnje je divjal z mano po osebno, ki sem jo pozabla, itd... Taka karma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2011 15:20:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ronja -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 15:55:13)

ko sm ji rekla, da mi to ze deluje na odvisnost, je rekla, da drgac pac ne more zivet in da (menda) od Ibuprofenov ne ratas odvisen

največ odvisnosti pri odraslih (razen alkohola in cigaret, te so povsod) je med zdravniki... Ker imajo najlažje dostopne reči...

aaah... legendarni zobar!

Jap[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zadnjič sem bila - vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sem se pa tudi morala prej psihično pripravit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




m_o_i -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 21:28:09)

jaz sem nizkopritiskas[sm=jezicek.gif] in se ze od nekdaj NALIVAM s kavo(in prosim, da mi ne bo kdaj zelodec zatajil oz. zacel prozrocat problemov)

sem se prav nasmejala, ko sem prebrala, da je TT spila ZE 2 kavi[sm=smiley36.gif]

tolko jih jaz spijem do osmih zjutraj [sm=jezicek.gif]

tudi v nosecnosti sem dobila blagoslov od G-za tri kavice na dan [sm=smiley1.gif]




Arwenko -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (26.10.2011 21:56:35)

Jaz imam tudi nizek pritisk in občasno težave, najbolj poleg slanega mi pomaga coca-cola, bolj kot kava in slano. Tako da jaz ponavadi spijem takrat kr celo flašo coca-cole zero, pa je ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




KT -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (27.10.2011 10:37:05)

Odgovor moje zdravnice na vprašanje kaj se da naredit z nizkim pritiskom in ponavljajočimi glavoboli je bil: "Bodite srečni gospa, od nizkega pritiska še ni nihče umrl, od visokega pa ogromno." Nisem mogla bit tiho in sem nazaj ustrelila, "ampak življenje imamo prekleto mizerno!" TT te popolnoma razumem v takem vremenu in še vse ostalo zraven, sem jaz tudi vedno tam pri tleh nekje.
Meni tudi pomaga Coca-Cola, predvsem pa ogromno, ogromno vode, in seveda junk fooddddd [sm=smiley36.gif]




ronja -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (27.10.2011 11:41:01)

"Bodite srečni gospa, od nizkega pritiska še ni nihče umrl, od visokega pa ogromno."

haha, enako. Zdravniki se čisto nič ne sekirajo, če vsake tok od njega skup rukneš - fajn, da mate nizek pritisk. Ja, res je super, samo buškasto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tudi meni pomaga cocacola - ima kofein in še cuker - dobitna kombinacija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




madela -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (27.10.2011 12:10:32)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

"Bodite srečni gospa, od nizkega pritiska še ni nihče umrl, od visokega pa ogromno."

haha, enako. Zdravniki se čisto nič ne sekirajo, če vsake tok od njega skup rukneš - fajn, da mate nizek pritisk. Ja, res je super, samo buškasto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . 


Tu pa se moram še kako strinjat. Jaz ima itak nizek pritisk,ampak ker imam eno drugo bolezen moram kljub nizkemu pritisku vsak dan vzeti še tri tablete za zniževanje pritiska. Men so oči skoraj ven padle,ko mi je to prepisala,češ če so normalni al kaj???? Pa je samo rekla,ja jih boste pa pač zvečer vzeli,da ne boste prevečkrat skup padli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jih jemljem zvečer,ampak je problem ponoči do wc-ja pridit.Držim se vseh vogalov,da se obdržim na nogah,ampak to je njim malo mar. Sam,da ni previsok. Aja,moj povprečni pritisk brez tablet je tam cca 90/60. Po tabletah pa nimam pojma,ker se parkiram v posteljo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




TomTaylor -> RE: Nizek pritisk + migrena - help (27.10.2011 12:58:26)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

"Bodite srečni gospa, od nizkega pritiska še ni nihče umrl, od visokega pa ogromno."

haha, enako. Zdravniki se čisto nič ne sekirajo, če vsake tok od njega skup rukneš - fajn, da mate nizek pritisk. Ja, res je super, samo buškasto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Tudi meni pomaga cocacola - ima kofein in še cuker - dobitna kombinacija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Ja, pol grem pa prec po kokakolo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hja, meni so tut rekli, da bom dolgo živela ker imam nizek pritisk, samo, kakšno pa je to življenje če se večinoma počutim kot da bi imela hudega mačka...

Ojoj, madela jz bom rajši kar tiho in nehala jamrat... Si lahko samo predstavljam kako se počutiš potem po tabletih, če ti še dodatno znižujejo pritisk...ajoj.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




Stran: [1]