služba in prevoz (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


J.L. -> služba in prevoz (26.10.2011 9:41:11)

kako hodite v službo tiste, ki imate samo en avto pri hiši? kako organizirate vse skupaj (vrtec, služba obadva z enim avtom?)




3jeMi -> RE: služba in prevoz (26.10.2011 10:10:37)

mami se vozi z mečko, včasih z manom, skratka ima vsak dan drugega šoferja... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




hrchy -> RE: služba in prevoz (26.10.2011 10:36:34)

Ce oba delava v mestu in je ok vreme, potem greva oba s kolesom.
Ce mora eden od naju kam dalj, potem ta vzame avto, ce sva to oba, potem dobi avto tisti, ki mu pot vzame vec casa, drugi kombinira kolo/javni prevoz. Vcasih najprej eden pelje drugega in potem nadaljuje pot v svojo sluzbo... Vcasih izkoristiva sodelavce za prevoz...
Razlicno, odvisno od dogovora.




Leela -> RE: služba in prevoz (26.10.2011 10:41:12)

midva imava usklajene urnike in eden drugega pobereva, praj še otroke odloživa. Če je kaj izven si probam priskrbet prevoz (žlahta, sodelavec, ki stanuje v isti smeri). Če pa še ne gre drugač pa avtobus, vlak (vzame ogromno časa, tako da to je za izjemne primere-se vozim 60km v eno smer).




ronja -> RE: služba in prevoz (26.10.2011 11:09:51)

Z avtom gre lubi, ker ima 2x dalj v službo in ne ravno kolesu prijazno pot; jaz odpeljem malidve v vrtec in hop na bicikel (do službe imam dobrih 5 km).
Če dežuje, oblečem dežne hlače in vetrovko, ki je bila nekoč popolnoma nepremočljiva (dobrih 10 let naredi svoje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Za vsak slučaj imam v službi za preoblečt, preobujem se itak.
Če sneži, oblečem bundo, oblečem pajkice pod hlače (to sem šele lani pogruntala, prej sem samo zmrzovala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in preklinjam mraz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. V službi dam kavbojke dol in navlečem gor dolgo kiklo, da mi ni prevroče - ali pa samo slečem pakice in sem normalno v hlačah - pač preoblečem se, tako kot tamali v vrtcu, samo da na wcju, hehe. No, letošnjo zimo mi bo vsaj to prihranjeno.

Z busom si nimam kaj pomagat, ker bi rabila uro pa pol, da pridem do tja (od bus postaje do službe je še 15 min. pešhoje, pa še presedat bi morala in busa, na katera bi šla, nista ravno med pogostimi... tako da bi se mi že bolj splačalo it peš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - sem tudi že šla, ko je bicikel crknil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Z biciklom rabim pa manj kot pol ure[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], v dobrih pogojih tudi v 18 min pridem, samo ne smem bit noseča, to takoj doda 5-10 min., sneg pa še več.

Dokler nisem imela otrok, sem dostikrat šla z rolerji, zdaj pa je to navadno preveč časovno potratno - se mi vedno mudi ponju v vrtec... in tistih dodatnih 10 min, kolikor več rabim v primerjavi z biciklom, se kar pozna... Pa še preobuvanje v vrtcu v rolerje... ne vem, če bi me tolerirali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Če se ne bi odločila za tretjega, bi verjetno to pomlad že začela z rolerji, saj nista več tako majhni. Tako pa bo treba še malo počakat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Kadar sta malidve bolni in ju čuva mami, mi ona takrat z veseljem posodi avto, ker ji tako ni treba parkirat (pri nas je to kar problem). Če je lepo, grem vseeno rajši z biciklom. Ko se enkrat navadiš tega prevoznega sredstva, ne moreš več dol - bicikel je zakon:
+ vedno lahko računaš, koliko časa boš rabil, ni nekih nepredvidenih zastojev, čakanja,...
+ če se ti fejst mudi, lahko nekaj narediš glede tega - bolj goniš - ne pa kot v avtu, kjer pač čakaš in voziš, pa če se ti mudi ali pa ne, tudi skrajšaš lahko čas veliko bolj kot pri avtu, kjer se ti časovno ne pozna kaj dosti, tudi če bi vozil divje
+ parkiranje ni nikjer problem, ni treba skrbet in krožit okoli...
+ pripelješ se lahko do vrat, ni treba potem še 10 min nekam hodit
+ zdravo je - vsak dan imaš rekreacijo - priporočene pol ure aerobne aktvnosti na dan je zagotovljene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
+ poceni je - bencin je kar drag in se kar pozna, če se ne voziš v službo (če jo pač imaš do 10 km daleč, ampak veliko nas ima to možnost), sploh pa se pozna, če ni treba na ta račun registrirat in popravljat 2 avtov
+ ekološko je - našim otrokom lahko na ta račun zapustimo en mičkeno manj umazano naravo in to je res fajn:)
- kadar je mraz, je res zoprno, pa dež tudi ni fajn, ampak se da.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2011 19:53:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]