Krznena jakna (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Frodo Bisagin -> Krznena jakna (25.10.2011 23:37:57)

Ali je od zunaj ze za krznene jakne?
Danes sem videla "deklico" s krzneno jakno ( mislim, da srebrna lisica). Povsem klasicen A kroj do bokov. Malo mi je bilo cudno zaradi temperatur (vseeno se mi zdi malo pretoplo) sem pa potem opazila, da ima od spodaj zgolj svileno srajco. Poducili so me, da je letos to moderno in da je ze itak primeren cas za krzno... Nisem sigurna...

Felicita -> RE: Krznena jakna (26.10.2011 5:39:23)

glede na to, da ti je v naravnem krznu itak redko vroče (ker naravno diha in to - so mi razložili ko sem gledala folk na plaži v uggicah - meni osebno je blo vedno prevroče v krzneni jakni), je pomoje res kr pravi čas, ja.

Frodo Bisagin -> RE: Krznena jakna (26.10.2011 8:26:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

glede na to, da ti je v naravnem krznu itak redko vroče (ker naravno diha in to - so mi razložili ko sem gledala folk na plaži v uggicah - meni osebno je blo vedno prevroče v krzneni jakni), je pomoje res kr pravi čas, ja.

Zanimivo.. pa se dopade se mi kako izgleda na kavbojke...  sem pa tako zmrznjena, da bo to ocitno nekaj zame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hmm... -> RE: Krznena jakna (26.10.2011 17:10:28)

Ne vem, kako lahko nosite pravo krzno.

Boge živali. [sm=smiley19.gif] Očitno se vam ne smilijo.

alda -> RE: Krznena jakna (26.10.2011 17:38:05)

sama ne nosim krzna, ker mi ni všeč, nimam pa nič proti če ga kdo, ki mu je všeč .
Da bi pa nad tem zgražala pa ne , ker bi bila totalen hinavc, ker se mi nič ne pomislim na ubogo kravco, kuro al pa prašička ko se mastim z zrezkom, al pa dobro bržolco.
Smilijo se mi pa živalce , ki živijo in žal tudi umrejo v nehumanih razmerah.

kar se pa teme tiče: men so fajn za videt malo daljši plašči , ki imajo sam na robu kapuce tako fajno in v naravnih barvah krzno-ampak res samo za videt!!

Andromeda -> RE: Krznena jakna (26.10.2011 23:32:25)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

sama ne nosim krzna, ker mi ni všeč, nimam pa nič proti če ga kdo, ki mu je všeč .
Da bi pa nad tem zgražala pa ne , ker bi bila totalen hinavc, ker se mi nič ne pomislim na ubogo kravco, kuro al pa prašička ko se mastim z zrezkom, al pa dobro bržolco.

Poglej si kak video, na kakšen krut način ubijejo živalco, da pridejo do njenega prečudvitega krzna. Klanje živali za šnicle je prav človekoljubno dejanje proti temu.

alda -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 8:00:40)

andromeda sem v eno oddaji gledalaravno to mučenje za hrano, kako npr. Židje zakoljejo tele al kaj/ se več ne spomnim/ na krut način za nek svoj običaj Košer al kako.
poleg tega pa sem napisala, da ne odobravam nobenega nasilja oz izživljanja nad živali bodisi za hrano , kot v modne, kozmetične in ne nazadnje tudi zdravstvene namene!

Andromeda -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 8:13:01)

andromeda sem v eno oddaji gledalaravno to mučenje za hrano, kako npr. Židje zakoljejo tele al kaj/ se več ne spomnim/ na krut način za nek svoj običaj Košer al kako.

Lepo prosim, to je verski običaj, v klavnicah se tega ne poslužujejo.

alda -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 8:22:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Lepo prosim, to je verski običaj, v klavnicah se tega ne poslužujejo.

pa veš da je bila lih mesnica-klavnica , ki je bila za v židovski četrti....bom poiskala film, ker ga imamo nekje na računalniku in ti pošljem link!
Je pa tudi prikazano, kako ubijajo oz mučijo živali na farmah z elektriko prav tako zaradi hrane,...in še in še. tako da tudi tu ni nobene humanosti! Je pa res da je v 80% prikazano kako je to v Zda.

alda -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 10:33:48)

evo sem našla: Earthlings
http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

roladica -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 10:47:19)

Ubijanje živali za hrano je zame nekaj čisto drugega, kot ubijanje zaradi krzna. Jesti je treba, krzna pa ni treba nositi. Oblečemo lahko tudi kaj drugega.

alda tega posnetka ne bom pogledala...predvidevam, da je žalosten [sm=smiley19.gif]

BellaB -> RE: Krznena jakna (27.10.2011 11:26:05)

Ja nevem toplo al ne... jaz sem ze potegnila moj zimski plasc iz omare. Za krzno pa ne vem, ker ga ne nosim prvo iz spostovanja do zvali, ki jih prav grdo pobijajo, kot drugo pa mi nit ni vsec.

Stran: [1]