Tanja55 -> RE: še ena iz kitajske (27.10.2011 0:48:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1 Mene pa prav moti razmišljanje nekaterih, češ tudi drugod po svetu se dogajajo take stvari, pa se ne objavijo itd.. Ja, pa kaj! A to pa potem te Kitajce s posnetka opravičuje al kaj?! Točno tako se bere... Da se opravičuje to s tem izgovorom -tudi v Slo se dogaja to in to, pa v Avstriji, itd... To, da tej ubogi mali punčki ni nihče pomagal, ko je umirala na cesti - kaj podobnega se ne more zgodit pri nas in to drži kot pribito. In ker to drži, smo si Slovenci in Kitajci očitno res različni po vrednotah. Pa če še hočemo biti tako "pravični" do tega naroda. Žal včasih je treba povedat tudi čisto resnico - pa tudi če nismo politično korektni. Skratka, na Kitajce od ogleda tega posnetka gledam povsem drugače - z odporom in prezirom. To me je res pretreslo in si bom zapomnila ta posnetek za vedno. Dveletno punčko pač ne pustiš na cesti, ko umira. Oziroma jo, če si Kitajec... O temle bi pa veljalo spregovorit naslednjic, ko se bo usul plaz obtozb in pritozb cez naso drzavo, njeno socialo, demokracijo in izobrazevanje. Mnogo ljudi nima privilegijev, ki jih imamo mi, pa se jih ne zavedamo. Butnejo na plan ob situacijah, ki jih obtozujemo, medtem ko nekje ni denarja za solanje, ni znanja, ni morale (ta se ne rodi s tabo, se je priuci). Vsak skrbi sam zase, ker ve da lahko samo zase poskrbi in sebi najbolj zaupa. Socialno preskrbljeni so samo bogati, demokracije ni, ker vlada komunizem kjer ti operejo glave s parolami o delavskem razredu, hkrati pa tisti ki zasluzi najvec tudi najboljse zivi. Blizje si partiji, lepse ti je...lahko bi se nastevali. In to je ena plat medalje. Druga je drugacna--ne, ne pustis dveletno puncko na cesti, ce si Kitajec...tudi Anglez pretepe dveletnega fantka tako zelo, da ma poceno lobanjo, buta ga ob steno, pa se sosed naredi, da ne slisi...dokler decek ne umre, se ne zgane niti socialna sluzba. To je situacija v UK, dve leti nazaj. V cem je drugacna od tega Kitajca, ki je zamizal ko je videl dekletce na tleh? povej mi, v cem se razlikuje morala enega in drugega, ce je rezultat isti --umre nedolzen otrok. A ja, tega kako otroka buta ob steno nismo videli, ker ni blo na posnetku...seveda.
|
|
|
|