RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ronja -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 12:52:12)

Pri nas so na rod. sest. vzg. posebej povdarile, da lepo lepo prosijo, če otroke dovolj oblečemo, po možnosti plastovito, da jih lahko manj oblečeta za ven, ker je dop. bolj toplo kot zjutraj, ko jih pripeljamo in dovolj toplo obujemo - da naj bojo zdaj obvezno nepremočljivi čevlji, ker grejo ven v vsakem vremenu... So se namreč pritožile, da včasih cela skupina ne more ven, ker nekdo ni primerno obut... Sem vprašala, kaj naredijo - a gre ena prej pogledat čevlje, pa sta rekli, da se jima je že večkrat zgodilo, da sta šli dol z vsemi otroki in so se morali obrnit, ker obutev ali obleka ni bila primerna vremenu za bit zunaj... Ne bi bila na njihovem mestu - da pripelješ dol celo skupino z obljubo, da grejo ven, potem pa jih nagoniš nazaj gor... Uf, mojidve sta samo dve, pa si kaj takega ne upam naredit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bi sledil upor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Tako da mogoče je za pripeljat otroka v avtu sicer vse superduper, samo če potem cela skupina ne gre ven, ker je en v poletnih supergicah, zunaj pa luže, pa tudi ni fajn...




ZARA -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 12:57:30)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Meni se zdi pretoplo za take vaje. Zara nosi to kramo res samo pri minusu, pa itak jo vsak dan dostavim in poberem, tako da ni panike.

A ven ne grejo nič?

Sem pozabila napisat, da je v šoli. [sm=smiley1.gif]




november2010 -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 13:11:56)

jaz sem dala samo zadnjih par dni bundo, ker je blo zjutraj res mraz, pa še to je taka, da se lahko termovelur spodaj odstrani če je ptem ko gredo ven že topleje.... drugač pa windstoper pa kakšno jopo še spodaj.... jaz se vedno držim tega da oblečem v več plasti.
Kapo pa če že dam, dam eno tanko bombažno.




lenika83 -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 13:38:56)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- ampak je v bistvu isto, če ima otrok topel pulover, pa vetrovko čez ali pa bundico, tako da se mi zdi to brezveze.



Saj v osnovi je isto, samo meni je razlika v tem, da si lahko pri večplastnem oblačenju po potrebi slači, če ima majčko in bundico, pa nima kaj dosti za slečt ali dodatno oblečt.

Moja še v tej sezoni ni imela na sebi ničesar prav zimskega. Čeprav je pa res, da je zelo "vroča" in ji je večkrat lepo toplo še takrat, ko sem jaz že malo zmrznjena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Oblečeno nosi najlonke (hvala, ronja, ker se nikakor nisem spomnila, kako se temu reče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) in trenirko (ne čisto tanko), spodaj pa še tanke nogavičke, zgoraj pa spodnjo majčko in tanko majico. V vrtcu ji po potrebi slečejo najlonke. Za čez ima termoflis in brezrokavnik (malo bolj debel), na glavi tanko bombažno kapo ali trak, obute pa superge. Včasih ima spodaj namesto trenirke in najlonk tudi tanke legice in jeans (nepodložen), potem pa je v vrtcu samo v legicah.




Peli -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 13:52:10)

Jest jima oblečem sp.majčko in tanko majico z dolgimi rokavi, čez pa bundico. Prejšni teden sm triletniku dala žabe in tenko trenerko, ta večjemu pa dokolenke in kosmateno trenerko, ta teden pa smo spet le pri tankih trenerkah, obujeta pa kar se jima zazdi, smo sicer že zvlekl zimske čevlje, a danes je šel ta mal rajši v gumijastih škornjih, ker se mu je kr smejal, da bo čoftal po lužah. Jima pa dam v garderobo za vsak slučaj tenko kapo, drugačeče ni vetrovno jih še ne nosita, seveda pa je moral ta večji it v vrtec z dvojnimi rokavicami, jih je navlekel ene čez druge, more pokazat da ma Spidermenove rokavice [sm=jezicek.gif].




ronja -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 15:32:10)

Lejli zadnjič nisem dala kape, ker je hotela imet kapuco gor, pa me je vzg. spomnila - tako da očitno je fajn, da majo... od takrat pazim, da jo ima v vrtcu, tudi če je ne oblečemo vedno za do tja (čeprav je zunaj navadno itak mraz).

Saj v osnovi je isto, samo meni je razlika v tem, da si lahko pri večplastnem oblačenju po potrebi slači, če ima majčko in bundico, pa nima kaj dosti za slečt ali dodatno oblečt.

Ja, saj se strinjam, ampak zdaj je itak že nekaj časa prehladno samo za poletno vetrovko... Tako da imata itak skoz pulover spodaj in imajo vzg. samo več dela, ko morajo vse to gor navlačit... Sicer sta res imeli samo včeraj bundo, ampak če bi jo mela doma, bi jima jo dala že prej.




valči -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 16:16:04)

Ne,še je res prehitro,po moje.Ena vrtičkarica in dva šolarja-1,3 razred.
Imajo jaknice za ven,flis,tamala trak,srednja nič na glavi,ker pravi,da ne rabi,večji si da ghor čisto tanko kapo,pravi,dfa rabi.

Žab večjadva načeloma ne nosita,tamali pred novembrom mislim,da ne bom dala.

In ni smrkanja,kašljanja,nič.Nosijo adidasice,no tamala,da ponazorim,večji nikice,srednja,pač obične superge.Nič zimskega še.Bom konec tedna šla v nakup za obutev,pa na dile po bunde,kape.

Meni je še res prehitro za bunde,no.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2011 19:00:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nusi -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 19:23:20)

primerjanje kaj imajo drugi otroci na sebi me vedno samo zmede - eni imajo že cel mesec flis kape, to še za pozimi ni, ko ti glava spodaj zašvica. Tudi žabe in bunde se že dolgo nosijo. Js sm bla res že zmedena, ker nikol nisem vedela kaj naj dam za v vrtec, doma imaš vse pri roki, tam pa imajo tisto kar zjutraj prineseš. In sm kr lepo vzgojiteljico vprašala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], naj mi malo svetuje pa kolk jih one kaj po občutku slečejo/oblečejo. Naši so še mahni, veliko hodijo, ne norijo še tolk po celem igrišču, tako da je moj strah pred švicanjem odpadel.




kajajaka -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 19:50:22)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

da naj bojo zdaj obvezno nepremočljivi čevlji, ker grejo ven v vsakem vremenu... So se namreč pritožile, da včasih cela skupina ne more ven, ker nekdo ni primerno obut... Sem vprašala, kaj naredijo - a gre ena prej pogledat čevlje, pa sta rekli, da se jima je že večkrat zgodilo, da sta šli dol z vsemi otroki in so se morali obrnit, ker obutev ali obleka ni bila primerna vremenu za bit zunaj... Ne bi bila na njihovem mestu - da pripelješ dol celo skupino z obljubo, da grejo ven, potem pa jih nagoniš nazaj gor... Uf, mojidve sta samo dve, pa si kaj takega ne upam naredit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Bi sledil upor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .




joj revčki... to mora biti pa res hudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mi smo vsi že septembra nesli v vrtec par podpisanih gumi škornjev, ki jih imajo v posebni omari. Ko gredo v dežju ali mokrem ven jih obujejo vsem po vrsti in je krasna rešitev za jesen, pomlad, ko še ni premrzlo. Pa tudi še nogavičke jim obujejo, da jih ne zebe, če škornji niso podloženi. 

Pozimi pa nosimo s seboj pajaca in snežke (če jih nima že obute) in gredo potem v tem ven. Res, da je kar precej za vlačit (če nimaš dveh kombinezonov) ampak se da. Ko se vrnejo v vrtec kombinezone tudi obesijo na radiatorje, da so do 14h suhi).

Poleg tega imajo v vrtcu kar nekaj rezervnih cunj/škornjev, ki jih obujejo/oblečejo neprimerno opremljenim in gredo res lahko vedno vsi ven. Je pa res, da gre pri nas za zelo majhen vrtec (3 skupine, 50-60 otrok) in je vse našteto veliko lažje izvedljivo kot v kakšnem velikem vrtcu.




aprilčica07 -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 20:22:29)

Naš 4,5 letnik ima za v vrtec eno prehodno jakno (med vetrovko in bundo), kape nima še. Če ga zebe si da na glavo kapuco. Tako, da ima samo nogavičke, kaneterčko, hlače, tanjšo dolgo majčko, čez majčko na zadrgo in jakno. Približno na isti način so oblečeni tudi vsi ostali. Je pa res, da smo doma v toplejšem koncu Slovenije.[sm=smiley1.gif]




tintin -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (25.10.2011 21:18:16)

žabce - štrample (tanjše) nosi ta mlajši (18m), v vrtcu mu damo hlače (tanko trenirko) dol, tako da je samo v štramplih...dala sem mu jih, ker je bil ves mrzel (je bolj suhcen)...sicer pa po feelingu, npr. v nedeljo je bil kar mraz in je imel jopico  +zelo tanko bundico, danes pa npr. jopico in softshell...čevlje prehodne, kapo bombažno...aja ponavad mu dajem bodi brez rokav + majčko

večji - 4 leta...hlače in nogavice...pa zgoraj malo manj kot mali.




thaiss -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (26.10.2011 10:02:01)

mi smo sicer na bolj topli stani naše deželice, danes ob 7h zjutraj je bilo 18°c[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
tako da res nimam občutka kako sebe oblečt, kaj šele 4,5 letnika
te dni ko je tako toplo ima
spodnjo majčko brez rokavov
nogavičke
spodnji del trenirke/tanke bonbažne ali bombažne prehodne hlače
navadno bombazno t-shirt
vetrovko
teniske oz danes dežne škornje
prejšnji teden ko je bilo malo bolj hladno z burjo je imel povrhu majčke jopčko in softshell

kape/šale/rokavice/žabe....je še vse pospravljeno z zimskimi bundami




ronja -> RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape in rokavice (26.10.2011 11:19:38)

joj revčki... to mora biti pa res hud

ja, njim in vzg...

Tudi mi smo nesli še ene škornje v vrtec, samo sem opazila, da so v Lejlini skupini edini... Zato pa pravim, da je včasih treba malo širše pogledat, ne samo v smislu: "ah, saj zdaj je še toplo, itak ga z avtom pripeljem, jaz  svojih otrok ne zavijam v vato in so še zdaj v poletnih supergicah in tenkih puloverčkih, mi smo dolgo v poletnih oblekah, itd..." Ker včasih je to precej nepraktično, ne samo zanje.

Če imajo v vrtcu več za oblečt, lahko še vedno ne oblečejo vsega - če nimajo dovolj in predvsem, če ni nepremočljivo, pa nimajo kaj naredit - lahko samo milo prosijo na vsakem rod. sest. če lahko to lepo prosim upoštevamo (do zdaj so res še vsakič to prosile...) Če so rokavice tam, še ni treba, da jih dajo gor, če jih pozimi ni, pa ven ne morejo... Zato manj je več tu ne drži glih... Vem, da se mojima skisa, če sta non stop notri (itak sta dovolj bolani, pa že takrat ne moreta ven) in vsi grejo radi ven... Pa je res škoda, če se vzg. da it ven, pa potem zaradi take bedarije ne morejo it...




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]