barvanje oblačil (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


J.L. -> barvanje oblačil (24.10.2011 20:39:46)

pred časom sem barvala hlače. sedaj pa bi rada pobarvala hlače termajčko pa nevem ali za to dvoje zadostuje ena barva iz dm-a ali je bolje da kupim dve?




m_o_i -> RE: barvanje oblačil (24.10.2011 21:20:04)

ce mi spomin prav dela, potem na vsaki embalazi pise, za koliksno tezo SUHIH oblacil je barve




leilani -> RE: barvanje oblačil (7.4.2015 11:03:32)

Da ne bom nove teme odpirala...

Tiste, ki ste že bravale oblačila...dobila sem en rjavo-siv sako, ki bi ga rada prebarvala v črno (sestave ne vem, bom pogledala). Prebarvala bi ga zato, ker mi ta barva ne odgovarja in nimam na kaj kombinirat.

Zanima me naslednje:
- Katero barvo za barvanje oblačil vzet? In kje?
- Ali sploh prime barva na temna oblačila?
- So oblačila puščala madež na drugih oblačilih potem ko ste jih prebarvale?


Hvala že vnaprej




ronja -> RE: barvanje oblačil (7.4.2015 11:20:32)

Material? Iz česa je ta tvoj sako - od tega je najbolj odvisno, katera barva.
Črna ti bo prijela na temno sivo, to ni problem. Problem zna bit, če v črno barvaš kako hudo rdečo, potem lahko dobiš včasih malo zanimive rezultate:D. pa seveda če češ na svetlejšo barvat, potem moraš prej razbarvat. Pa če barvaš rumeno v modro, dobiš lahko zeleno itd...




ronja -> RE: barvanje oblačil (7.4.2015 11:22:53)

Sintetike ne moreš obarvat z domačimi barvami. Lahko barvaš bombaž, viskozo, volno, svilo.. naravne materiale, skratka. Vendar so različne barve za različne materale. Sitnetike se pa ne da. Eventuelno lahko barvaš mešanico, kjer se bojo obarval bombažni/volneni del vlaken, kar je lahko še vedno dovolj, da vse skup deluje črno, ni pa glih to najbolj ziher. Pa seveda šivi, če so šivani s poliestrskim sunkancem (kar je pravilo, ker je veliko bolj trden), se ne bojo obarvali - to lahko potem zgleda prav dobro - mam eno temno modro pobarvano majco s snežno belimi šivi in meni super zgleda:), lahko pa je seveda nezaželeno;). Samo v opozorilo. Zdaj pa poglej sestavo, pa ti povem, katere barve so dobre za to:).




leilani -> RE: barvanje oblačil (7.4.2015 19:09:17)

Sm pogledala in na etiketi pise, da je 100% bombaž.





LuLu -> RE: barvanje oblačil (7.4.2015 22:48:43)

kaj pa sukanec? Pri jaknah in hlačah večinoma uporabijo sintetiko in se ne bo obarval.
Dobro premisli, ker se ravno zaradi sukanca lahko na daleč vidi, da je jakna prebarvana in meni je ena zelo grdo izpadla zaradi tega. Redko katera bi prišla lepo za moje pojme. Le nekatere so mi všeč, kjer je namerno izbran sukanec druge barve že v originalu.




Stran: [1]