|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem več, kako naprej
24.10.2011 8:40:42   
smej
Sin je star 2 leti in pol. Septembra je začel hoditi v vrtec, pre pa je bil doma pri babici. Prvi teden v vrtcu je še nekako šlo, zdaj pa je vsak dan slabše. Vsako jutro jok, vsako jutro prosi, če lahko ostane doma, preden gre v igralnico vpije in se me oklepa. V vrtcu nič ne sodeluje, cel dan samo sprašuje kdaj če bo prišla mamica po njega. Tudi doma se drugače obnaša, celo v govoru je nazadoval odkar je v vrtcu. Kadar koli se vsedemo v avto, pa čeprav mu prej povem, da gremo naprimer v trgovino, začne jokat, da ne gre gre v vrtec. Ko pride domov iz vrtca e kakšno uro doma čisto spremenjen, zamišljen, šele nato se sprosti in je tak kot je on. Z možem sva že začela razmišljat, da bi ga izpisala iz vrtca za eno leto, ker varstvo ne bi bilo problem, ampak se bojim, da dugo leto ne bo nič boljše. Zdaj pa prosim vas, če imate kakšne podobne izkušnje ali pa samo nasvete, ka naj naredim. Tako se mi smili, ker vidim, da v vrtcu res trpi, po drugi strani, pa se mi zdi, da če ga izpišemo, mu s tem ne pokžemo pravo pot za reševanje stresov in prilagajanje. Aja še to naj povem, da se nam vzgojiteljica ne zdi napačna, veliko se pogovarjamo, kaj bi še lahko storili, da bi mu olajšali, pa nam ne uspeva. Prosim za vaše nasvete in izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne vem več, kako naprej
24.10.2011 8:50:05   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Sin je star 2 leti in pol. Septembra je začel hoditi v vrtec, pre pa je bil doma pri babici. Prvi teden v vrtcu je še nekako šlo, zdaj pa je vsak dan slabše. Vsako jutro jok, vsako jutro prosi, če lahko ostane doma, preden gre v igralnico vpije in se me oklepa. V vrtcu nič ne sodeluje, cel dan samo sprašuje kdaj če bo prišla mamica po njega. Tudi doma se drugače obnaša, celo v govoru je nazadoval odkar je v vrtcu. Kadar koli se vsedemo v avto, pa čeprav mu prej povem, da gremo naprimer v trgovino, začne jokat, da ne gre gre v vrtec. Ko pride domov iz vrtca e kakšno uro doma čisto spremenjen, zamišljen, šele nato se sprosti in je tak kot je on. Z možem sva že začela razmišljat, da bi ga izpisala iz vrtca za eno leto, ker varstvo ne bi bilo problem, ampak se bojim, da dugo leto ne bo nič boljše. Zdaj pa prosim vas, če imate kakšne podobne izkušnje ali pa samo nasvete, ka naj naredim. Tako se mi smili, ker vidim, da v vrtcu res trpi, po drugi strani, pa se mi zdi, da če ga izpišemo, mu s tem ne pokžemo pravo pot za reševanje stresov in prilagajanje. Aja še to naj povem, da se nam vzgojiteljica ne zdi napačna, veliko se pogovarjamo, kaj bi še lahko storili, da bi mu olajšali, pa nam ne uspeva. Prosim za vaše nasvete in izkušnje.

Izpiši ga!
Naslednje leto bo lažje. Tudi lažje bo razumel vse skupaj.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2011 8:54:57   
polma
Pri našem fantu je trajalo kar dober mesec, da se je privadil vrtca. Nekje sem prebrala, da se mora pri otroku vsako novo stvar ponoviti 20krat, da jo osvoji.

Laho pa probate kot delamo mi-ga dostikrat peljemo le do kosila, ker nimamo problema z varstvom. Ampak-pri nas ni pol nobene debate, ko ostane v vrtcu. Skratka, navadil se je, da včasih celo ostane doma, ampak hodi v vrtec brez debate. Mogoče bi ga vi lahko celo leto vozili le do kosila. Ampak spet-da ne bo drugo leto spet frka, če boste hotli da hodi normalno v vrtec-ne vem-ti najboljš poznaš svojega otroka, pa tut sebe, da veš ali bi vam tak način ne delal še večjih težav. v tem primeru morate pač zdržat teh (vsaj) 20 ponovitev,da se vrtca navadi. Sploh, kers te zadovoljni z vzgojiteljico.

In naš pobalin je tut čist razštelan, samo da stopiva iz vrtca, ker je tam tako priden da si da duška še preden prideva skoz glavna vrata. Ampak, to je vse del njihovega navajanja na svet...men se zdi vrtec fajn izkušnja za otroke, veliko se naučijo, babice pa so itak zakon, tko da vi lahko združite oboje...srečni otrok...

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2011 9:04:35   
Massa26
Jojuser posted image

Ne vem, če ti znam kaj pametnega svetovat, lahko ti napišem naš primer. Moja mlajša hčerka je prav tako stara dve leti - s tem, da je že lani hodila v vrtec. Lani je bilo super, brez enega problema, ni jokala, res je šla rada v vrtec. Letos so pa bolj problemi, tudi je kar nekam spremenjena, zamorjena, nesrečna, ne da se ji ustreči..  Seveda ne v tolikšni meri, da bi jo izpisala, predvsem ne glede na to, da je bilo lani vse v redu, ampak hočem rečt, da če bi letos hodila prvo leto, bi dobili lažni občutek, da ona pa sploh ne bo mogla bit zadovoljna v vrtcu.

Ne vem, mogoče potrebuje še malo časa... Fino bi bilo, če bi se situacija vsaj malo izboljševala, potem bi z gotovostjo rekla, da še malo počakajte. Ali ima s seboj kakšno žival - mojidve imata vedno s seboj najljubšo igračo...

Možno je pa, da res še ni pripravljen na vrtec in bo mogoče drugo leto boljše. Pismo, glede na to, da starost dve leti res še ni taka, da bi otrok ravno mogel v vrtec, bi skoraj rekla, da ga raje imejte še eno leto v domačem varstvu. Drugo leto, pri treh letih, boste pa pač vztrajali. Če mu je vrtec res travmatična izkušnja, kar mu očitno je in če imate možnost varstva... Evo, jaz sem si med pisanjem premislila in bi rekla, imejte ga še eno leto pri babici. Pa seveda naj ima čimveč stikov z drugimi otroki..

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2011 9:28:56   
ronja
Glede na to, da varstvo ni problem in si otroka vpisala v vrtec verjetno predvsem zaradi "socializacije", zadeva res nima veliko smisla, če otrok tam trpi in se ne vključi, torej tudi ne socializira ravno na nek prijazen način...
Lahko ga izpišeš in poizkusiš drugo leto še 1x, lahko pa najprej poizkusite kompromis: da je v vrtcu recimo samo 3-4 dni na teden in da je samo od zajtrka do kosila, potem pa prideta ponj babi in dedi (če sem prav razumela, sta ga onadva pazila). To bi mu bilo mogoče lažje, mogoče je za poizkusit - pa seveda da se prej zmeniš z nijm: da si videla, da mu je zelo hudo, da ste se pogovarjali, kako mu pomagat in če se strinja s tem predlogom.

Je pa tudi nekaj res: otroci čutijo, kdaj bi "lahko bili" doma in kdaj res ni pardona - tudi mi smo takrat drugačni, bolj odločni in hočemo stvari speljat hitreje, ker se nam mudi v službo, otroci pa vejo, da doma ni nikogar, ki bi jih lahko imel. To sem videla lani in letos, potem ko smo se vrnili iz morja in sta šli septembra punci nazaj v vrtec. Obakrat sta bili prej 2 meseca doma čez poletje in šli nazaj septembra.
Lejla je tudi obakrat šla lepo v vrtec, samo ona res ne komplicira za nič, razen za pospravit igračeuser posted image , težko jo vržeš iz tira, njej je vrtec čisto ok.
Ronji tudi, ampak je seveda rajši doma in kadarkoli jo bom vprašala, če ji pač lahko dam izbiro, bo rekla, da bi bila doma (do zdaj se je zgodilo točno 1x, da je izbrala, da bi šla v vrtec (to je bilo letos!user posted image ) in sem bila fuuuuuuuul vesela in povedala vsem vzg.user posted image ).

Ampak: lani sem morala it jaz v službo in seveda ni bilo pardona - v vrtec in službo je treba in pika. IN sta šli, brez kakih hudih traum. Je sicer prvih nekajkrat malo pojokala, ampak ne kaj fejst in se me je včasih držala, ampak ne kot klop in se jo je dalo prepričat. Letos sem bila septembra na bolniški in je mala to vedela, zato se je bolj upirala. Sama sem mislila, da ima krizo, ker je menjala skupino in sem jo zato še malo bolj pocortala in je nisem hotela preveč silit, ker se mi je smilila. Ampak ne vem, če sem ji s tem olajšala zadevo. Ker ko sem ji razložila, da čeprav sem večino časa sicer doma, moram vmes vsak dan v bolnico in da ne more bit z menoj, da pač mora v vrtec in bila bolj odločna pri tem (krajše poslavljanje, manj mazenja prej), je bilo dejansko boljše. Res pa je, da ona ni imela ne na začetku sept. ne kasneje problemov v vrtcu, samo poslavljanje je bilo nekoliko traumatično, sicer se je normalno vključila in se lepo razumela in igrala z ostailmi, pa tudi doma je ibla normalna. Tako da ji ni bilo ravno hudega;), samo jaz sem morala to doumetuser posted image .

Sem se sama sebi zdela največji kreten, da tega nisem že prej pogruntala in da je otrok v bistvu trpel zato, ker sem sama imela slabo vest, da jo tlačim v vrtec, če pa sem jaz doma... Ko sem enkrat opravila s tem in videla, da res ni šanse, da bi jo mela doma in ji to tudi povedala, je bilo pa ok.

Pa še nekaj je, vsaj pri Ronji, pa tudi pri Lejli se kaže, samo v veliko manjši obliki: kadar se ne počutita dobro, da sta na meji, predno zbolita (ko še ni nobenih drugih znakov, samo da sta malo bolj tečni - vročino jima kar redno meriva - torej da ni ne vročine, ne kašlja, mogoče kaj smrkajo,...) takrat se tudi navadno upreta - in potem zbolita. Mogoče je mali tudi kaj pobral tam in se ne počuti tako dobro - sploh stres precej zamaje organizem (sem videla letos: v Lejlini skupini, ki v 2 letih ni bila kaj prida bolana - mislim kot cela skupina, Lejla se vse od Ronje naleze, ampak njena skupina v vrtcu je pa relativno ful zdrava) so letos VSI (razen 2) zboleli v roku 14ih dni - ker je zbolela pom. vzg., njihova vzg. se je pa itak zamenjala že ačetek sept. (ampak takrat je bilo še vse ok, dokler ni zbolela pom. vzg. - res so jim pa menjavali pom. vzg. vsake par dni, non stop neke študentke in ena je bila res milo rečeno čudna...) - no, VSI so zboleli malo potem, ko je ona zbolela, skoraj vsi so bili baje nemogoči, tako v vrtcu kot doma, večina se jih je začela upirat, itd... pa so sicer vsi navajeni vrtca in ni bilo prvi mesec nobenih večjih problemov. Tako da stres vsekakor precej naredi. Lejli sicer ni bilo hudega, ker je večino tega bila doma, saj je zbolela med prvimiuser posted image in ostala doma še potem, ko se je od nje nalezla Ronja, tako da je večino tega preskočila, ampak so pa jamrali vsi starši in vzg. na sestanku in tudi sicer kadarkoli sem koga srečala... Će ti uspe ugotovit, kaj je njemu ta stresni faktor (ali je to samo to, da ni doma ali je kaj bolj konkretnega), bi se ga mogoče dalo zmanjšat in bi bilo lažje. Upam, da ti vse to kaj pomaga in da bo mali kmalu sprejel vrtec za svojega, če boste še vztrajali z njim.

Zdi pa se mi, da je nam, ki nimamo drugega varstva po svoje lažje, saj vemo, da druge ni - in potem ne tuhtamo, kaj pa če bi... in otrok ne tuhta z nami. Priznam, da če bi bila na tvojem mestu, ne vem, kako dolgo bi še vztrajala... Probaj mogoče še kompromis, če ga ne bi rada še izpisala, če pa tudi to ne bo nič boljše, potem pa ne vem če se splača ga matrat, da se vsak dan joka in tuli...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2011 9:34:56   
t5t6
Mogoče bi ti bilo lažje, če nebi imela izbire, oz bi ti bil vrtec edina varjanta, potem bi mogoče bolj vztrajala. Imate v vrtcu psihologoinjo? Jaz bi se poskušala pogovoriti s kakšnim strokovnjakom, ki je takih in podobnih situacij bolj vajen. Jaz bi ti tako na hitro rekla, da ga izpiši, ampak bojim se kaj bo drugo leto, lahko bo super, lahko pa še slabše. Velikokrat vidimo starejše otroke, ki se težje vklopijo kot manjši. Moj sin je imel eno veliko krizo zadnje leto vrtca (ni primerljivo s tvojo situacijo) ampak takrat so mi res ful pomagali nasveti psihologinje, ker sama res nisem več vedela ali delam prav ali ne.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2011 9:35:10   
Massa26
Ronja, kako lahko tako dobro napišeš user posted image user posted image , strinjam se z vsako črko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2011 9:39:23   
ronja
Če bi bil problem samo pri oddajanju v vrtec, potem navadno pomaga, da ga odda oči, ne mami. Otroci so v veliki večini bolj navezani na nas in me bolj na njih, očetje znajo to veliko bolj na izi speljat, ker jih ne vržejo otroške solze tako kot nas (jasno da tudi njim ni vseeno, ampak ni pa tistega "moj otrok trpiiii!!!", ki ga imamo meuser posted image - v veliki večini, izjeme so vedno...) Tako da vzg. v vrtcu navadno svetujejo, da naj na začetku uvaja mami, da otrok vidi, da je to ok okolje, da ga je mami "požegnala", ampak potem pa da konča uvajanje oči - da ga na začetku on oddaja v vrtec, skratka. Mi smo tako naredili in je bilo res vsem 3 (njima in meni) lažje. Sem mu še zdaj hvaležna za touser posted image .

Vendar pa nisem prepričana, koliko bi to pomagalo v tvojem primeru, saj se mi zdi, da gre za hudo stisko, ne za to, da bi se pač samo upiral it v vrtec... Ker je spremenjen tudi doma in ker se v vrtcu ne vključi... Ima mogoče vzg. še kako idejo?

Mi smo sicer uvajali bolj počasi - to ne pomeni, da sem tam visela cele dni, predno me kaka vzg. najuriuser posted image - ampak da sta bili na začetku kar nekaj časa v vrtcu samo do kosila. Potem smo podaljševali, vse je šlo zelo postopoma, pa se je vseeno zgodilo, da smo prišli do limita, ki ga onidve še tolerirata - zdržita do 15h, več pa ne in rabita tisti naš dan 1x/teden. Tega, da sem prihajala ob 15:30 in delala vseh 5 dni, se v pol leta nista navadili, enostavno rabita, pa če se na trepalnice postavim. In sta postali tudi onidve takrat drugačni in ko je bilo konec tistega ultra našponanega obdobja, sta obe postali spet taki kot siceruser posted image . (Jaz sem pa potem za prvomajske, ko je bilo konec, zbolela totalno - totalni razpad sistemauser posted image ).

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2011 9:46:13   
mateyka
se podpišem pod pety78 - eno leto je ful velika razlika pri otroku. daj mu čas; če lahko, res ne vidim razloga zakaj ne.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2011 9:51:56   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če bi bil problem samo pri oddajanju v vrtec, potem navadno pomaga, da ga odda oči, ne mami.

V večini primerov ja, ampak pri nas se tole ni obneslo. Atija on tako navija okoli prsta (kar se tiče vrtca, spanja, umivanja, ma v glavnem vsega).
Naš je imel prvo leto kar dolgo krizo - v bistvu celo leto vrtca.... mogoče bi šlo lažje, če ne bi bil nonstop bolan in tako je manjkal tudi po 14dni, 3 tedne, pa potem je mogoče zdržal do srede/četrtka v vrtcu, da ni imel spet karkolipačježefasal (vodene koze, škrlatinka, gripa, angina itn.) ... so bile pa to borbe in jok, potem je vzgojiteljico nonstop spraševal koliko je ura, nonstop hodil na wc (tam se je igral z vodo in kukal skozi vrata, kdaj pridem), v glavnem uf, hude scene. Kaj naj ti rečem? Jaz če bi imela šanso, bi ga izpisala. Pa te šanse nisem imela. Nekako smo uvedli nek red - vsak dan je bil v vrtcu od 7.30h do 12.30h, potem ga je hotel iskat dedi. Z junijem smo potem šli v rezervacijo (sem pisala diplomo in se je nekako poklapalo vse skupaj, da sem bila z njim doma) .... v bistvu smo s prijetnim vrtcem štartali šele naslednje leto, ko se je menjalo pol skupine in vzgojiteljice. In lansko leto je bilo zanj čudovito - mi je prav žal, da je spet moral menjati vzgojiteljice, ampak je tako užival, da je prav čakal, da gre v vrtec.... tako da vrtec nima zame zgolj grenkega prizvoka, pa čeprav bi ga lahko po jokanju, bruhanju, tuljenju itn... imel....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2011 10:48:47   
ronja
V večini primerov ja, ampak pri nas se tole ni obneslo. Atija on tako navija okoli prsta (kar se tiče vrtca, spanja, umivanja, ma v glavnem vsega).

Ja, itak so izjemeuser posted image . verjetno pa ni treba razlagat, kdo je pri nas bolj softiuser posted image - tako da nam se je to dobro obneslo. Ker meni je res ful hudo videt moji punci, ko trpita. Pa čeprav vem, da ni druge, sploh dokler sta bili mali, tisti nagon, da jaz-mama moram poskrbet za svoje mladiče... uf, težkauser posted image . Zdaj je ful lažje, ker nista več tako mali in tudi bolj vem, da jima ni nič hudega. Meni je bilo tudi malo težje to, da vrtca nisem poznala (sama nisem bila v vrtcu) in nisem vedela, kako je tam - meni je bilo pri varuški carskouser posted image , se ne spomnim enega slabega spomina, pa ogroooomno dobrih! Lubi je še precej manjši komplikator in pri nas se je to res fajn obneslo - ampak kot rečeno, pri nas je bil problem ob oddaji, pa na začetku še parkrat vmes, ampak ne prav dolgo - za Lejlo je vzg. kasneje rekla,d a se sploh ne spomni, da bi kdaj imela kako krizo ali da bi kaj težila, da je ves čas tak sonček, Ronjo pa sem 2x celo prišla iskat, ker je tako jokala in se ni dala potolažit (še med uvajanjem), ampak je obakrat potem zbolela - ne vem, kaj je bilo posledica česa, vsekakor se pa ni dobro počutila. Ampak je potem tudi bila čisto ok in se to ni ponavljalo, da bi začela to izkoriščat. PO tem dogodku sva se pogovarjali in je njej celo zelo pomagalo to, da sva se zmenili, da moram v službo, ampak da če ji bo pa zelo zelo zelo hudo, naj pove vzg. in me bosta poklicali - ni nikoli tega izkoriščala, me niso nikoli potem klicale, ker ni bilo treba. Ampak imela je en backup in njej to ful pomeni. Da ve, da ni tam na milost in nemilost, ampak da ji bom vedno pomagala. Potem ji ni bil problem zdržat - luštna psiha, a ne? Se je sama potrudila potem in res po tistem pogovoru je bilo vse ful lažje.

Ko sem razmišljala, sem ugotovila, da sem sama ista: če mi daš plan B, bom tudi A lažje izpeljala, tudi če bo težek - ker bom vedela, da je to moja odločitev in mi bo zato lažje. Recimo mi ni na misel padlo, da bi vzela analgetik v žilo med porodom, mi je bilo pa ok, da sem vedela, da jih imam na voljo. Ampak potem sem imela občutek, da imam sama stvari v svojih rokah - sama se odločam, koliko lahko zdržim - in zato sem lahko zdržala. Očitno je ta otrok glede tega istiuser posted image .

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2011 12:54:18   
ajataja
Če imaš možnost,da je doma potem ga izpiši ,da se ne muči več.Ne vem jaz težko gledam otroka,ko vidim da mu je hudo in je v stiski,sploh tako veliki kot je tvoj,in ne bi dolgo razmišljala o tem ampak ga bi takoj izpisala.Pa boste poskusili drugo leto in bo mogoče lažje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2011 13:07:42   
tulpek
Js bi najprej poskusila skrajšat vrtec, če ima babi možnost it po njega po kosilu. Če pa čez kakšnih 14 dni še vedno ne bi bilo OK, pa bi resno razmislila o izpisu.

In ti moraš biti pozitivno naravnana do vrtca, mu povedat, da se gre tja igrat, imet nasmeh na obrazu.... naš je imel letos malo krize (2leti, je bil že lani v vrtcu), ampak po enem tednu je bilo vse ok in sedaj kar leti v igralnico, enkrat celo domov ni hotel user posted image user posted image user posted image Mu pa vedno govorim, kako se bo imel fajn, se igral z otročki, pel pesmico, jedel kruha (to ima najraje user posted image user posted image user posted image ). Pač da gre zato tja, da se ima on lepo.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 24.10.2011 13:10:57 >

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2011 13:12:07   
uškinamama
Izpiši ga. Najina Uš je šel v vrtec leto pred šolo. Ne skrbi da ne bo socializiran, le kakšno bolezne in travmo mu boš prišparala. Srečno

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2011 11:14:25   
čili
Se strinjam z napisanimi predlogi in je marsikateri za poskusit... Skrajšanje časa ( veliko otro je , ki ne marajo počitka ), da ga vozi očka,konec pregovarjanja ali ja v vrtec ali ne....

Nekateri otroci , bi bili raje doma kot v vtrtcu,nekateri pa v vrtcu res "trpijo"... Če je pri vas tako je težko rečt takole na daljavo
Pogovori se z vzg.,: ali res trpi, se ne vklopi ves dan,kaj dela,kaj ne dela.... In če ves dan res samo čaka, da gre domov user posted image user posted image user posted image ga izpiši.

Kaj je zate oz. za vaju pomembno - da ojača, se navadi ( silom ili milom ) ali da mu pač podaljšaš še eno leto otroštva pri babic.

Kaj bo drugo leto- ni pravil in se ne da napovedat...

Srečno user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?