Hope2 -> RE: novorojenček - zamašen nos (1.11.2011 4:04:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: majcika09 moja deklica je stara dober mesec in ima čez dan tudi smrklje v nosu-grlu. k oji z baby-vacom in fiziološko odstranim smrklje, tudi s palčko za ušesa še potem kakega dobim ven ampak ne gre vse ven-še vedno slišim, da v grlu malo grgra smrklje. sprašujem vas, koliko fiziolške in kolikokrat naenkrat ji lahko z baby-vacom spucam nos, da ne bi bilo kaj narobe? Do nekje 5 meseca(se ne spomnim več, se mi zdi da tudi dlje časa) sem jaz rabila 2,5ml v vsako nosnico, malo počakala in posesala in čez par minut ponovila postopek, če je bilo hudo. Jaz sem raje večkrat ponovila, saj rabi nekaj časa da se odmoči. Baby vac pa sem vključila dala v vsako nosnico 1- največ 3x po kako sekudno ali dve. Torej, not ven, not ven. Nos smo pucali tudi po 10x na dan. Res pa je, da v prvih mesecih naš ni bil nič prehlajen. Vseeno pa sme mnenja bolje večkrat čistit, kot da težje dihajo ali še kako vnetje ušesa fašejo Bi te opozorila na eno zadevo. Pri tako malih otročkih se mlekec nalaga na sluznico in to potem vlačijo gor in dol, sliši se ravno tako kot da bi šmrkelj vlačili. No to ni prehlad in ni šmrkelj in ni nič nevarnega. Pri nas se je to dogajalo in sem naredila celo študijo, zlivala fiziološko, vključevali smo vlažilec, dvigovali vzglavje.... pa nič kaj bolje. O tem je bilo že veliko tem napisanih in si lahko prebereš, malo poišči v arhivu.
|
|
|
|