|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velika postelja in uspavanje
23.10.2011 12:45:30   
nusi
Prosim za nasvete in izkušnje. Namreč aprila dobimo novega člana, tamal pa bo takrat star 22 mesecev. Prve 3-4 mesece bi bil dojenček v zibki, potem bo šel v posteljico. Sedaj pa ne vem, ali naj dam tastarejšga, ki bo akrat star 2 leti in 1 mesec kar v tavelko posteljo? Problem je namreč v tem, da ga ne uspavamo na rokah, odložim ga in on še malo poleze po postelji, stoji ob ograji, včasih se tudi pojezi, potem se pa vleže in zaspi. Mož pravi, da sta dve postelji z ograjo nepotrebni, ampak meni se pa ne bo dalo 100_x_ vstajat preden bo tamal zaspal čez dan ali pa zvečer ali pa ponoči, ker bo ven splezal iz navadne posteljevuser posted image . Kako ste to rešili vi? Ali mogoče vseeno sploh ne lezejo ven iz tavelkih postelj (kar skor ne verjamem, če se sami umirajo pred spanjem)?

< Sporočilo je popravil nusi -- 23.10.2011 12:46:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velika postelja in uspavanje
23.10.2011 12:53:01   
katy83
Sicer ti glede uspavanje ne znam pomagat, ker naš še vedno na rokah zaspi...star je 19 mesecev.
Smo pa mi dali na kinderpetu ograjico dol, ker mu je bilo full zanimivo, da lahko gre sam "ajat" in od takrat full boljše spi. Sem mu spodaj sicer nastavila blazino, če bi slučajno padel dol, ampak do zdaj še ni. Ko se ponoči zbudi, se vsede, me pokliče in lepo počaka.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
23.10.2011 13:15:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2011 15:26:04   
marjetica8
mi smo se isto uspavali na rokah. Pri letu in pol pa je enkrat padu čez ograjco iz postlce, ker ni hotu it spat in je probal ven zlezt. Potem smo šli po hitrem postopku po novo postlo v Ikeo (kinderpet je bil tak da se ograjce ni dalo dat dol). Najprej smo meli hude probleme, ker je pregruntal da tle pa lahko po mili volji gre iz postle in nazaj sam...tko da ga je hodu ven in prou grdo nagajal zvečeruser posted image  Smo ga vsakič ko je pršu ven nesli nazaj, pokrili in šli ven. Je trajalo par mescov in pol se je umirilo. Ma pa še vedno na trenutke take izpade, ma ni sile...Je pa začel občutno boljše spat, kar smo ga dali v ta veliko postlo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2011 18:36:52   
nusi
uspavanje na rokah, spanje v zakonski postelji ali da bi jaz spala pri njemu absolutno odpade, če je do sedaj spal sam ne bom zdej tega skvarla. Bolj me muči to, da bom poleg dela z novorojenčko še tastarejšga skos nazaj v posteljo naganjala/nosila. Ampak enkrat bo treba, sej vem, samo ne vem če prihod novorojenčka tapravi čas zato.

< Sporočilo je popravil nusi -- 23.10.2011 18:38:26 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2011 18:44:19   
Petka09
Nusi, če praviš, da boste šele aprila dobili dojenčka, bi ti jaz predlagala, da starejšega že zdaj date v večjo posteljo. Ker je do aprila še daleč, se boste vsi skupaj lahko navadili na to njegovo novo veliko posteljo in kar je najpomembneje - navadil se bo tudi otrok.
Nič ni narobe, če gre že zdaj v večjo posteljo. Tudi od ene znanke tamali je že od 1,5 leta v veliki postelji (90x190).
Jaz bi na tvojem mestu lepo kupila večjo posteljo (lahko tudi tisto manjšo, ko so v Ikei), dala zunanjo zaščito oz. varovalo, da med spanjem ne pade dol, jo malce obložila znotraj s kakimi zvitimi dekcami ali brisačami, da ne bi glih z glavo rinil v stranice oz. steno...
Potem pa pač začnete. Pomoje se mu bo fajn zdelo, ker ima novo posteljo. Kot drugo pa - mogoče več ne bo plezal oz. stal, ker bo itak videl, da to ni ista postelja. Oz. v vsakem primeru ga opazuj kaj bo delal. Poskušaj mu tudi povedati, da ima zdaj veliko posteljo, da lahko leži kakor koli hoče, da ne rabi več stat, da že tudi ležečki vidi fajn naokrog itd.....

No, bistvo je v tem, da ga prestavite v večjo posteljo že precej pred prihodom novorojenčka, da boste takrat že navajeni oz. da bo tudi on že našel svoj večerni ritem za zaspat.

Naša je šla v veliko posteljo pri nekaj čez 2 leti in je bilo presenetljivo super. Prej je tudi stala včasih in celo hotla splezat čez posteljico.. Tu pa sama gre gor, lepo leži in zaspi.... Če jo lulat ali karkoli drugega me pa pokliče. Sploh ne gre sama dol... No, to pa je spet odvisno od karakterja otroka - eni radi hodijo dol sami, eni pa ne.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2011 18:44:47   
Najaa
Ko se je rodila naša tadruga, je imela prva 26m in kupila sva še eno posteljico z ograjo, kinderpet no. Tako smo meli za novorojenčka 120x60 in za tavečjo 140x70. Ko zdej razmišljam, bi raje kupila za tavečjo kar veliko posteljo, ker čez nekaj čet moraš itak menjat tiste majhne, ta je pa le za več časa. Glede uspavanja pa s ene bi sekirala, ker če se odločiš otroka navadit na drugačen način uspavanja, pač vztrajaš in se bo navadil.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2011 18:51:06   
nusi
ja sej sem pomislila, da bi ga res kar počasi dali v tavelko posteljo,ker pol vse naenkrat bo prehuda. Upam samo, da ostane tko priden pri spanju, da ga ne bomo začeli sračkat s kakšnim nošenjem pred spanjem, da se izognemo prepogostemu uhajanju iz postelje - no sej za to sva midva odgovorna ne otrok user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2011 21:30:54   
rozilu
Se strinjam s Petko. Če ga boste v roku pol leta selili, ga raje preselite zdaj, kot pa ko pride dojenček. Po mojem se bo hitro navadil, oz. če bo imel probleme, je boljše da jih zdaj rešite user posted image

Moja (2leti) zdaj spi v veliki postelji (90X200) par tednov. <Že prej sem jo kdaj dala, samo me je blo strah da pade dol, ker nismo meli ograjce. Pa sploh ni bežala dol  - kar se mi je zdelo nemogoče, glede na stanje v mali posteljici (tam je vedno hotela ven). Zdaj ima pa ograjico, dolgo 135 cm in niti ne gre ven... Če joka, joka v posteljici in me tam počaka, samo zjutraj, ko ji rečem gre ven. Je pa sicer v vreči, ampak v njej tudi hodi.

Pa še ena prednost: zadnje čase se mi skoz zbuja ponoči in če jo ne morem potolažit, se kar k njej uležem in spim naprej... malo se stiskava user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?