Kuharce - na pomoč!!! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Julija08 -> Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 16:40:43)

Čez vikend nameravam delati jabolčni štrudl po tem receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/11969/sladice/jabolcni-zavitek-paola/?offset=0

vprašanje:

kakšno moko uporabim za testo????

Tip 500, 400????

Da rata "kao" vlečeno testo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





*pepelka* -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 16:57:52)

Jaz uporabljam moko tip 500, dam pa za vlečeno testo vedno malo kisa in olja v testo




Felicita -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 17:02:56)

ja, nej bi bla moka 500...



... ampak jest vlečeno testo rajši kupim, mi nikoli ne uspe kot si zamislim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Julija08 -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 17:08:10)

Super, to moko pa mam doma. Ker pa ful mal pečem, v bistvu sama štrudla sploh še nisem delala, se mi o testu res bolj malo sanja.

Ampak ga pa hočem sama poskusiti...bomo videli..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Hvala punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.10.2011 17:33:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Felicita -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 17:41:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Super, to moko pa mam doma. Ker pa ful mal pečem, v bistvu sama štrudla sploh še nisem delala, se mi o testu res bolj malo sanja.

Ampak ga pa hočem sama poskusiti...bomo videli..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Hvala punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]



mogoče bi blo potem smiselno, da greš po kako frišno kilo moke, ker tut moka se postara in stara moka menda ne veže tko lepo testa... pol se pa rado trga.




Julija08 -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 17:51:05)

A veš, da bom šla res. Imamo tudi v bližini mlin, pa že dolgo govorim, da bom šla po moko, jutri bom šla pa res...tapravo domačo "kao".






Hope2 -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 18:31:30)

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Jaz uporabljam moko tip 500, dam pa za vlečeno testo vedno malo kisa in olja v testo


Jaz dam tudi kis not, olje pa pol na testo namažem, preden začnem vlečt. Večkrat pa kar kupim, al nimam časa, al se mi ne ljubi




Anonimen -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 21:27:17)

Jz sem pa čudna in mi še noben štrudelj iz vlečenega testa ni bil tako dober kot iz listnatega oz. mi iz vlečenega testa sploh ni dober [sm=smiley2.gif]




malaMravljica -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 21:32:17)

Jaz tudi delam strudelj z listnatim testom,ker je boljsi. Tega kupim,listnato testo pa sem cedno sama delala, to mi je zacuda cisto preprosto neredit.




Erdbeere -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (21.10.2011 22:37:45)

jaz in pa zdej tud moj možek delava vlečeno testo vedno iz moke za vlečeno testo (no ne ravno vedno ampak, če je le pri roki) in je res čist simpl za narest, drugač pa vzamem, kar pač je




Andromeda -> RE: Kuharce - na pomoč!!! (22.10.2011 12:33:25)

Jaz delam vlečeno testo iz 1/2 gladke moke (tip 500) in 1/2 ostre moke, ga zelo dolgo gnetem, premažem z oljem, pokrijem in pustim vsaj 1 uro počivat, nekateri pa ga pustijo čez noč v hladilniku in menda se jim potem naslednji dan prav lepo razvleče.




Stran: [1]