BellaB -> RE: Colt, samo zate! (23.10.2011 12:49:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY Intervju v reviji Story, Erazem B.Pintar - kopirano. Story: Zelo zanimiv je tudi predlog, da bi javnim uslužbencem omejili čas službovanja... Govoril sem o javni upravi, ne o javnih uslužbencih! Seveda. Z vsem spoštovanjem do tiste manjšine ljudi, ki v javni upravi dejansko dela z entuzijastično željo, da ni nekaj naredili in spremenili, lahko rečem, da je v splošnem to leglo polpismenih, nesposobnih, debeloritih šuftov, ki so izgubili vsak stik s trgom dela. S svojo številnostjo, tehnično in informacijsko opremljenostjo bi morali servisirati 12-milijonsko državo, jim pa ne uspeva dvomilijonske. Nobena politična opcija, ke ne bo razgnala tega legla nonšalantnih lenuhov, ki jih bogato hranimo za njihove povprečne štiri ure efektivnega tedenskega dela, ne bo nikoli uživala spoštovanja med ljudmi. Z mojim predlogom bi bila cirkulacija vzpostavljena, nehče ne bi pognal tam korenin, veliko manj bi bilo koruptivnih mrež...Predvsem pa bi se ti ljudje samoizobraževali in povsem drugače obnašali, saj bi se zavedali, da so jihove službe minljive in da so na trgu z vsemi nami ostalimi. Se mi zdi, da bi si imela vidva z Erazmom veliko za povedati.[sm=smiley1.gif] Tkst ima vse predipozicije, da se ga označi za sovražni govor. Zmanjkalo nam je zunanjih sovražnikov ali pač Jelenčičevih puškomitraljezov, pa je treba nabrusit vile - nema rata dok ne digne ruku brat na brata! Hjah, ce pomislim na eno gospo, ki dela na nasem sodiscu... hm... Tisti bi z veseljem omejila cas sluzbovanja na eno leto in jo sadisticno ocenjevala vsake tri mesece grrrrr. Misli da je bog i batina in se obnasa kot da je nepogresljiva. V bistvu pa ostalim onemogoca delo. Pa srecala sem tud drgje ene par cvetk, za katere ne vem tocno, al so sploh kako solo koncale. Jaz bi jim namrec ne pripisala niti osemletke. Prides na salter po informacijo iz njegovegga podrocja, pa ti med cvekom po telefonu s kolegico zabrusi "Ne vem." Kako ne ves?! "Ja ne vem!". Se lahko kje pozanimas? "Nimam cajta zdej, prid cez pol ure". Halo, a me ti mas za tepko al kaj... jaz informacijo rabim takoj zdej, ker me drgac v pisarni caka delo! Al pa kr se hujse... prides na salter, se meni po telefonu in te sploh "ne vidi". Al pa gleda Big Brotherja in se blesavo hihita, kot da bi bla/bil na norih gobah. [sm=lev.gif][sm=smiley35.gif][sm=smiley21.gif] Zalostno je le to, da zaradi takih trdonj, ki se jim ne da delat, izgubijo ugled tudi tisti, ki se res trudijo, so vedno prijazni in dejansko delajo ter pokazejo tud rezultate.
|
|
|
|