brezka -> RE: dieta pri endometriozi (16.11.2011 19:17:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: maoo Felicita, hvala za link, vendar sem to ze prebrala, ne najdem pa nobenega foruma, na to temo, kjer je bol podobno specificirana hrana. Anonimen, meni je moja spošna doktorca svetovala dieto ze zaradi mojih tezav glede alergije na mleko, jaca in gluten. G mi je pa rekla, da je zdaj zadja teorija anti-imunost na menstrualno kri, ki zateka izven jajčnikov in da mi kaksna dieta nebi škodla. Sama namreč ze dlje časa sumim, da imaj alergija na gluten (celiakija) veze z endometriozo, lahko pa tudi, da se motim. Ker pri teh alergijah je ze tako imunski sistem oslabljen, sploh, če ne paziš kaj ješ. Mislila sem, da je zdaj pravi čas, da se lotim, glede na to, da sem bila ze kak teden prej na prečiscevalni dieti in tudi ciste ter zarišča endometrioze so odstranli. Bol konkretno me zanima kako ve pripravljate hrano, kaksni recepti ipd. Glede na moje tezave bi mi najbol ustrezala veganska prehrana, vendar nimam nobenih izkušenj s tem, sem pa pripravljena probat vse. lp Jaz mislim, da je resnično najbolje, da vprašaš zdravnike, ki točno vedo za prehrano, kaj je dobro in kaj ne za take bolezni, saj lahko kaj hitro dobiš kakšen popolnoma napačen nasvet in uživaš hrano, ki niti slučajno ni primerna zato. Sicer je kar nekaj forumov, ki o tem pišejo, vendar pa je vseeno bolje, da ti jih ne dajem, saj ne želim dajati napačnih nasvetov pri nobenih boleznih.
|
|
|
|