Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. Pa dajte še definirat pojma normalen in povprečen. Deviacija od normalnega ima precej drugače prizvok in pomen, kot pa deviacija od povprečnega. a res? dej pejt saj mal pogooglat al pa v kako knjigo pogledat za definicijo teh dveh besed. res. ker taki dialogi so mi mal brezvezni, če še tega ne zmore sogovornik sam.. da mal pomagam: - An average, - a typical amount, rate, degree, etc.; norm*. - a level (as of intelligence) typical of a group, class, or series - the usual or ordinary kind or quality - something that represents a middle point - Normality (behavior), conformance to an average * Norm (sociology), social norms, expected patterns of behavior studied within the context of sociology. OK, a da mogoče nisem imela časa do dolg odgovor (služba, stranke, dostave, ipd.) ti ni padlo na misel? Ni treba biti nesramna, res ne, ti nič slabega nočem, čeprav se ne strinjava v vsem. Hotela sem ti povedat, da gre za razliko med pojmoma (bi že včeraj napisala, pa mi je zmanjkalo časa) - v SSKJ je razlika. Meni je velika večina spolnih praks normalnih (pa Kerensa tudi mislim, da enako razmišlja), tebi določene so, določene pa ne - stvar različnega pogleda na svet, morale, etike ali kakorkoli bi že to želeli poimenovati. Zame je razlika v različnih spolnih praksa le, da odstopajo od povprečja, ene bolj, druge manj, ampak dokler so udeleženci zadovoljni, je to normalno. Nekako tako kot je najpogostejša številka ženske noge 38, obstajajo pa odstopanja navzgor in navzdol. Nenormalno postane, ko se noge začno povijat, da bi se ohranile majhne. Ali glede spolnosti, ko se posega v telo drugega brez njegovega dovoljenja: posilstva, pedofilija, izsiljeni poljubi in otipavanje v gostilni,... To je zame nenormalno in nesprejemljivo. Homoseksualnost ali trojček sami po sebi ne. Meja, kaj je za nekoga normalno in sprejemljivo, je različna, znotraj družb in med posamezniki in se s časom spreminjajo. Če je bilo še sto let nazaj normalno in splošno sprejeto mnenje, da ženske nismo sposobne razmišljati o političnih in ekonomskih temah ter je naše glavno poslanstvo skrb za otroke in gospodinjstvo, je danes ravno obratno in že nenavadno, ko se ženska odloči ostati doma. Ni pa meni osebno to nenormalno. Komu drugemu pač je.
|