primerna parcela za gradnjo? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

biga -> primerna parcela za gradnjo? (17.10.2011 14:45:52)

Z možem sva šla pogledat en bivalni vikend, dokaj ugodna cena, pa je nama sosed marsikaj povedal o parceli in vikendu, ker ga prodaja njegova teta. Najbolj naju je opozoril na dejstvo, da pod hišo teče podtalnica in da je sama ilovka spodaj, ki je že povzročila popokanje spodnjega dela hiše. Odsvetoval nama je nakup (itak sva samo gledala) z besedami, da naj raje pogledava kak drug boljši teren. Zanima me, če je res problem ta ilovka? Tudi če bi popolnoma v temeljih obnovila staro hišo, bi imela vselej s tem težave? V bistvu ne vem, kako je s tem, torej, če ima kdo izkušnje s tem, prosim, da mi svetuje.

žab*ca -> RE: primerna parcela za gradnjo? (17.10.2011 20:51:58)

biga,obrni se na forum Pod svojo strehco,bo večji odziv.

t5t6 -> RE: primerna parcela za gradnjo? (18.10.2011 7:57:21)

Si razmislila o relaciji tega soseda do te parcele in do prodajalca. Veš kakšne interese ima on, da ti je naložil samo slabe stvari o tej parceli? Jaz ti predlagam, da si najdete enega strokovnjaka, nekoga iz gradbeništva z izkušnjami in greste skupaj pogledat hišo, tudi mnenje statika bi bilo zelo dobrodošlo. Na forumih boste težko našli pravi odgovor. Nakup hiše pa je po mojem prevelike naložba, da bi se ga lotila brez nasveta strokovnjaka.

Poka -> RE: primerna parcela za gradnjo? (18.10.2011 9:48:57)

Hm... ne vem kak je teren, pri nas ni podtalnice, je pa ilovnata zemlja, zelo zbita in to pri nas ne more popokat, ni ap tudi toliko v hribu. Pri nas ni nobenih problemov, smo pa dobro pregledali, pri nas so vsi skoraj gradbinci in strojniki, tako da kdorkoli je karkoli delal na parceli, so vsi bili strokovnjaki.

Kaj imaš pa ti, se pa tako po internetu ne da ugotavljat, to moraš poklicat geodeta oziroma niti ni geodet, nekaj drugega... da ti da mnenje in podpiše. Je za plačat.

Jaz na tvojem mestu, če ti je pa nekdo rekel, da so problemi - ne bi kupovala, lahko pa mogoče da ima on kake osebne interese :)

limonca* -> RE: primerna parcela za gradnjo? (18.10.2011 10:17:18)

Predlagam, da skopljete luknjo, pokličete geologa, da naredi poročilo. Midva sva plačala cca. 400€. Smo vsaj vedeli v kaj se spuščamo, ker smo morali nekje narediti podtemeljenje globoko 4 m. 

petea -> RE: primerna parcela za gradnjo? (19.10.2011 11:08:53)

biga,
tudi jaz ti svetujem, da na parcelo odpelješ kakšnega geologa ali statika, ti bosta znala najbolje svetovati. Geodet ti bo samo izmeril velikost in obliko parcele ipd.
Je pa ogromno hiš zgrajenih na ilovnatih tleh, pa čisto lepo stojijo.

So razpoke na hiši vidne? Kako stara je hiša? Če poka, potem je potrebno sanirati temelje oz. ugotoviti pravi vzrok težav.

Glede na to, da sta poslušala izjave soseda - nečaka, pa bi tudi jaz bila malo skeptična oz. bi razmišljala, kakšni so pravi razlogi za njegovo pomoč ...

Stran: [1]