Genetske preiskave (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> Genetske preiskave (17.10.2011 13:05:09)

Z možem sva dobila napotnico za genetske preiskave, ker sem splavila po večih poskusih ICSI.
A mi lahko katera pove, kako to poteka? vem, da morava v LJ. Koliko časa je čakalna, pa kakšni so pregledi?

hvala, anonima G

daisy B -> RE: Genetske preiskave (17.10.2011 14:03:30)

Midva z možem sva jih sicer imela v MB in čakala sva približno dva meseca, tam pa smo najprej naredili družinsko amnezo (risali družinsko drevo in za sorodnike potem povedali katere bolezni so imeli/imajo ipd.), potem so nama vzeli kri in na rezultat je bilo potrebno počakati približno mesec in pol. Pravzaprav ni nič posebnega, navaden odvzem krvi in pogovor z dr. 

Anonimen -> RE: Genetske preiskave (17.10.2011 17:17:17)

Hvala ti, za odgovor!
A im aše kdo kakšne izkušnje z LJ?

A G:)

Anonimen -> RE: Genetske preiskave (17.10.2011 18:05:25)

V LJ je postopek enak, samo za čakalno dobo se ne spomnim, ker je tega ene par let nazaj. Ko boš poklicala v ambulanto za medicinsko genetiko, se ti bo oglasila katera od sester, so pa vse zelo prijazne. Lahko njih vprašaš, pa potem za prvi pogovor z zdravnikom najbolje da si tudi kar pripravita vprašanja (jih zapišeta na en list), pa bosta vse izvedela.

Anonimen -> RE: Genetske preiskave (17.10.2011 20:32:44)

Mi2 sva bila pred cca. 3 leti. Takrat sem morala 3 tedne prej poslati vso najino dokumentacijo (najine bolezni, bolezni v družini...).
Na samem posvetu naju je najprej izprašala sestra (kot da sploh ne bi prebrali poslane dokumentacije), nato pa še isto zdravnica. Imela sem smolo z zdravnico, ki ji je občutno manjkal občutek empatije, da ne rečem celo človečnosti. Takrat bi morala čakati na pregled cca. 1 leto, ampak sva potem (bil je buren posvet) dobila termin "že" čez 3 mesece. Sam posvet je trajal cca. 1 uro, nato sva dala oba kri - in čez dobra 2 meseca sva dobila na dom izvide.

Si vprašala svojega ginekologa, da bi te poslal k revmatologu zaradi suma na antifosfolipidni sindrom? Pri nama so bile npr. genetske preiskave b.p., APS pa je bil pozitiven in sem v zadnji (tokrat uspešni) nosečnosti jemala zdravila.

ajnas6 -> RE: Genetske preiskave (19.10.2011 6:27:13)

Odvisno na kateri tip preiskav moreš it. Midva sva ene preiskave delala v kliničnem druge pa v Medgenu (http://www.medgen.si/), ker so imeli za 4 mesece krajšo čakalno dobo. Pa še izvide sva tam dobila v dveh tedni, v kliničnem so rekli da rabijo dva meseca za jih naredit. Tako da ti priporočam da pokličeš v Medgen in se pozanimaš, koliko časa traja, da ti naredijo na napotnico. In če delajo te tvoje genske preiskave. So pa v isti stavbi kot Reš.

Stran: [1]